Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestChipolo One sporingsbrikke

Endelig en sporingsbrikke som kan konkurrere med Tile

Chipolo One hjelper deg med å finne mistede ting – og den gjør det svært godt.

Chipolo One er den nyeste Chipolo-brikken, og hjelper deg med å finne ting. Sånn som nøkkelknippet, for eksempel.

Sporingsbrikker. De er laget for å hjelpe deg med å finne igjen mistede ting, og de sporer tingene de er festet på ved hjelp av bluetooth og appbaserte programvareløsninger. Om du ikke er kjent med konseptet fra før, så har vi et vell av tidligere tester du kan boltre deg i, blant annet denne samletesten.

Chipolo var en av de aller tidligste produsentene av slike brikker, men det begynner å bli vel og lenge siden vi har fått noe nytt fra den kanten. Inntil nå, altså. Hils på Chipolo One, en fargerik (og i vårt tilfelle påskegul) liten plastklatt som er hakket større enn en tjuekroning og omtrent tre ganger så tjukk.

Den nye Chipoloen er bittelitt større enn de foregående modellene, men ikke i den grad at det er merkbart i daglig bruk. Den nye modellen har også avrundede sider, som gjør den litt mindre utstikkende i lomma og generelt mer motstandsdyktig mot slitasje.

Likevel tror vi kanskje ikke at plasten her vil tåle like mye som Tile sine brikker, som er gjort i metall og gummiert plast. Men Chipolo One tåler mer enn sine eldre søsken, dét tror vi er ganske sikkert.

I likhet med forrige brikke fra selskapet (som for øvrig er slovensk) er også Chipolo One vannresistent. Det betyr at den tåler å ligge ute i en regnskur eller i en pytt, noe som jo kommer godt med om du skulle miste nøkkelknippet på en fuktig morgenjoggetur, for eksempel. Per nå er dette for en selvfølgelighet å regne i sporingsbrikker, så det skulle egentlig bare mangle.

Chipolo One
8.5
Meget bra
Anbefalt

Chipolo One

sitatChipolo One har ikke helt samme rekkevidde som Tile Pro, men du verden så mye mer du får for pengene.

Fordeler

 • +
  Høylytt, på linje med Tile Pro
 • +
  Fantastisk softwareløsning
 • +
  Ingen funksjoner bak betalingsmur
 • +
  Billigere enn konkurrentene
 • +
  Sprutsikker

Ting å tenke på

 • Ikke helt like lang rekkevidde som Tile Pro
 • Muligens ikke like resistent mot skrammer som Tile Pro

Chipolo er fortsatt kongen av programvare

Selvfølgelig er det derimot ikke at programvaren produsentene leverer med brikkene er helt plettfri. I forrige brikketest kritiserte vi begge de to deltagerne, Pebblebee og Tile, for ulike deler av programvaren deres. Tile først og fremst for at de låser en del funksjonalitet bak en abonnementstjeneste, og Pebblebee bare for at programvaren var middelmådig sånn rund baut – spesielt på Android.

Intet slikt her. Chipolo har ingenting bak noen form for betalingsmur, og programvarene er hundre prosent bunnsolid både på iOS og Android.

Chipolo One

Chipolo One

Programvaren til Chipolo er super.

Du får enkelt tilgang til de viktigste tjenestene, som å endre ringelyd, se hvor brikken(e) din(e) er på Google Maps, hente ut posisjonshistorikk og mye mer. Kanskje mest nyttig synes vi fortsatt funksjonaliteten for automatisk varsel om du skulle gå fra brikken.

Dette trigges om brikken forlates et sted du ikke vanligvis er, og før var dette bestemt av Wi-Fi-nettverket du var koblet på. Nøyaktig hva det trigges av nå vet vi ikke, for det står det ikke noe om. Men vi antar at det er en kombinasjon av flere ting, som Wi-Fi, posisjon og muligens andre data. Det fungerer, i alle fall!

Siden sist har også Chipolo redesignet appen totalt, slik at den nå fremstår langt mer moderne enn da vi sist tittet på den. Ikke at den var dårlig da heller, og om de hadde levert noe likere den gamle appen i dag ville vi nok ikke klaget mye da heller. Men det nye er forfriskende, og også kanskje et hakk enklere å navigere i.

Chipolo One til venstre, og hovedkonkurrenten Tile Pro til høyre.

Vi liker også at de fortsatt holder på fargekodene i appen som matcher brikkene du kjøper. Med andre ord: kjøper du en gul brikke, vil denne ha gult tema i appen. En grønn brikke vil ha grønt tema, en blå blått tema, og, ja, du skjønner vel tegninga. Det er både visuelt pent og funksjonelt nyttig, og noe kun Chipolo tilbyr.

Sett mot Tile sine hvite eller svarte brikker er også Chipolos regnbue av fargevalg et friskt pust i markedet, og kan gi tingene dine en liten fargeklatt her og der.

Batteritid på opptil to år og 60 meter rekkevidde

De tre viktigste egenskapene ved en sporingsbrikke er imidlertid ganske separat fra appen. Vi snakker om batteritiden, rekkevidden og lydstyrken. Dette er de tre faktorene som faktisk lar deg finne igjen de mistede tingene dine, og derfor er det også de tre faktorene vi vektlegger tyngst i testene våre.

I tidligere tester har vi alltid gjort konkrete rekkeviddemålinger, der alle brikkene har blitt lagt samme sted, gitt optimale forhold og målt etter tur. Dette gir oss representatative tall og opplevelser for hver brikke, både på hvor langt unna vi kan være og fortsatt få kontakt med dem og hvor langt unna vi kan være og fortsatt høre dem.

Batteritiden har vi vanskelig for å kunne teste, så her må vi nesten bare ta produsentene på ordet. Å teste produkter i årevis av gangen er noe vi rett og slett ikke har tid til, dessverre. Men om tidligere erfaringer undertegnede har hatt med slike brikker er noe å gå etter, så kan du regne med at batteritiden nok er litt i lengste laget fra produsentenes side, og svekkes om du bruker lydavspillingen mye.

Batteriet er utbyttbart, og skal kunne holde i opptil to år av gangen.

Brikker med ett års oppgitt batteritid har dødd for undertegnede etter både 9 måneder og 11 måneder. Derfor er det hyggelig at Chipolo drar på litt ekstra her, og like godt lover to års batteritid fra starten. Det er et ganske komfortabelt tidsperspektiv å forholde seg til, og når dagen kommer kan du selv enkelt bytte ut klokkebatteriet på innsiden.

For lydstyrke- og rekkeviddetesten benyttet vi en lang, åpen innkjørselsstrekning på omtrent 80 meter. Brikkene ble lagt i den ene enden, med høyttalerhullene vendt oppover, mens undertegnede gikk stadig lenger vekk og ut mot utkjørselen:

Brikkene vi krysstestet her var forrige generasjon Tile Pro, nyeste generasjon Tile Pro og Chipolo One. Begge Tile Pro-ene hadde lengre rekkevidde enn Chipoloen, men det var ikke veldig mye det var snakk om heller. Omtrent drøyt 15 meter, for å være presis. Chipoloen klarte rundt 70 meter unna fortsatt å få kontakt med telefonen, og var da fortsatt klart hørbar. Ja, selve lydstyrken vil vi påstå er kanskje hakket høyere enn hos Tile, selv om Tile altså har lengre rekkevidde. Så det går litt opp i opp, egentlig.

Ta imidlertid høyde for at det var noe bakgrunnsstøy her, både fra biler og fra en nærliggende bekk. Så i helt stille omgivelser vil alle brikkene utvilsomt være veldig hørbare, og selv i uteomgivelser som her vil du fortsatt finne dem.

Du får også en rekkeviddeindikasjon a là «tampen brenner» i appen, så du kan sirkle deg inn selv om du ikke skulle høre Chipoloen umiddelbart.

Brikkene vi krysstestet her var forrige generasjon Tile Pro, nyeste generasjon Tile Pro og Chipolo One. Begge Tile Pro-ene hadde lengre rekkevidde enn Chipoloen, men det var ikke veldig mye det var snakk om heller. Omtrent drøyt 15 meter, for å være presis. Chipoloen klarte rundt 70 meter unna fortsatt å få kontakt med telefonen, og var da fortsatt klart hørbar. Ja, selve lydstyrken vil vi påstå er kanskje hakket høyere enn hos Tile, selv om Tile altså har lengre rekkevidde. Så det går litt opp i opp, egentlig.

Ta imidlertid høyde for at det var noe bakgrunnsstøy her, både fra biler og fra en nærliggende bekk. Så i helt stille omgivelser vil alle brikkene utvilsomt være veldig hørbare, og selv i uteomgivelser som her vil du fortsatt finne dem.

Du får også en rekkeviddeindikasjon a là «tampen brenner» i appen, så du kan sirkle deg inn selv om du ikke skulle høre Chipoloen umiddelbart.

Konklusjon – Omtrent som en Tile Pro, men mye billigere

Vi må si at vi er positivt overrasket over Chipolo One. Da Tile Pro kom på markedet for et par år tilbake og regelrett feide alle andre av bordet med tredoblet rekkevidde og en drøss ny funksjonalitet, trodde vi ingen skulle ta dem igjen. Nå har noen endelig gjort det, om enn ikke helt på rekkevidden enda så i alle fall på totalpakka.

Lydstyrken, funksjonaliteten og programvaren konkurrerer godt med Tile Pro-ene, som altså fortsatt har en liten seier på rekkevidden og byggekvaliteten. Der er de uslåelige. Men disse har også en ulempe Chipolo One ikke har: prisen.

Mens du i skrivende stund må ut med rundt 300 kroner for én Tile Pro, koster en Chipolo One en hundrelapp mindre. Og når prisen for én brikke kun er 200 kroner og du får så mye som du får her, vel, da blir det brått fristende.

Selv om Tile Pro totalt sett er et mer raffinert produkt, tror vi de aller fleste vil bli høyst fornøyde med Chipolo One også. Selskapet har hatt tilstedeværelse her i landet en god stund, så nettverket deres for mistede ting (der andre finner dine ting du har merket som «mistet») er ikke manglende. Du får også tak i brikkene fra norske forhandlere, noe som er en stor fordel (selv om du også kan kjøpe brikker direkte fra Slovenia i appen).

Totalt sett er det ingen vei utenom: for prisen er dette sporingsbrikka som gir mest per krone. Og for dét fortjener den en klar anbefaling.

Chipolo One
8.5
Meget bra
Anbefalt

Chipolo One

sitatChipolo One har ikke helt samme rekkevidde som Tile Pro, men du verden så mye mer du får for pengene.

Fordeler

 • +
  Høylytt, på linje med Tile Pro
 • +
  Fantastisk softwareløsning
 • +
  Ingen funksjoner bak betalingsmur
 • +
  Billigere enn konkurrentene
 • +
  Sprutsikker

Ting å tenke på

 • Ikke helt like lang rekkevidde som Tile Pro
 • Muligens ikke like resistent mot skrammer som Tile Pro
annonse