Tek.no

Test

HIS Radeon HD 5970

15 Des 2009 15:00
annonse

Introduksjon

Behold! Jeg skal nå presentere dere for det sykeste og råeste du kan få tak i på skjermkortmarkedet. Et 30,9 cm langt kretskort, lastet med ikke mindre enn to RV870-grafikkprosessorer. Her snakker vi rå kraft fra ende til annen. Dette er et skjermkort som teoretisk nesten kan gi deg den samme ytelsen som to Radeon HD 5870 i Crossfire. HIS Radeon HD 5970, tidligere kjent som Hemlock, du er velkommen i vår testbenk.

Før vi beveger oss over på testresultatene, må vi ta en liten kikk på hva vi faktisk sitter med i hendene. De fleste bør nå ha fått med seg at AMD har sluppet 5-serien med skjermkort. Dette innebærer en ny milepæl på flere områder. DirectX 11 er nå på plass, OpenGL 3.2, shader model 5 og ikke minst tesselation. Alt dette er forskjellige "applikasjoner" som vil skape bedre og mer detaljert grafikk.

I tillegg til alt dette, dryppet AMD i samme slengen på med en visuell funksjon som trolig vil bli en ny standard for skjermoppsett i årene fremover. Det er Eyefinity vi snakker om. Dette er teknologien som lar deg spre bildet ditt over opptil 6 skjermer, i en oppløsning på opptil 2560 x 1600 piksler på hver skjerm. Det blir et virkelig stort bilde.

Følg Hardware.no på Twitter

Dagens testkort stammer fra HIS, men spesifikasjonene her er de samme som på alle andre HD 5970-kort. Det er snakk om to av den samme grafikkprosessoren som satt i HD 5870. Minnemengden er også doblet, men frekvensene er jekket ned et lite hakk over hele fjøla. Kortet skal dermed ikke være bedre enn et Crossfire-oppsett med 5870-kort, men hakket tregere.

annonse

Før Nvida har fått dratt på seg buksene kliner altså AMD til med deres tokjerner med DirectX 11-støtte. Vi tar en nærmere kikk for å se hva dette skjermkortet er godt for!

Takk til HIS som sendte kortet til test.

Les også