Tek.no

Test Asus G750JH-T4070H

Asus' nye bærbare er en bauta for spillere

Kan Asus ROGs spillbærbare egentlig erstatte spill-PC-en din?

Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Innledning

Selv om vi registrerer at kalenderen sier mars og vi fikk minst et par solgløtt på tampen av forrige måned, lar vi oss ikke lure. Det er ennå mye igjen av vinteren, og spør du Asus så ønsker de nok at du skal slå ihjel det som måtte være igjen av spillsesongen med deres nye spillbærbare ved din side.

G750-serien deres finnes i tre varianter, hvorfra vi har hentet modellen med det smekre navnet G750JH-T4070H til test. Verdt å nevne er også at serien har fått produsentens Republic of Gamers-merke, noe som ofte lover godt for testresultatet.

Det som virkelig gjelder for dagens spillbærbare er hvordan de er utrustet for å takle de krevende 3D-applikasjonene du selvsagt vil hive på dem i samme øyeblikk som du starter dem opp. Av spesifikasjonene ser vi at Asus ikke ønsker at maskinen deres skal trenge å skamme seg på dette punktet, da den er pakket stappfull av krutt.

Fyr!

Sjefsbrikken i maskinen er delt i fire kjerner som hver jobber i takt med en frekvens på alt fra 2,4 GHz til 3,4 GHz når det står på som verst. Intels «Haswel» i7-4700HQ-prosessoren har videre fått følge av Nvidias kraftigste enkeltkjerneskjermkort for bærbare, nemlig GeForce GTX 780M. Dette forteller oss at det virkelig skal gå unna i ytelsesmålingene våre.

En toppspekket spillmaskin er likevel ikke mye verdt om lagringsmediet er tregt som sirup eller minnet fylles i sin helhet av at du går inn på Facebook.

Bytt en av de to SSD-ene, snurredisken eller sett inn mer minne i de to minnesporene.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Det er ikke akkurat overraskende at dette ikke er et tema for Asus' G750JH. Den pakker nemlig med seg to SSD-er på 128 GB hver, satt opp i RAID 0, og en snurredisk på 750 gigabyte for filene du kan vente litt lenger på. 16 gigabyte minne skulle også holde lenge, men kan i likhet med lagringsmediene oppgraderes når behovet en gang i fremtiden melder seg.

Som spillbærbar ligger fokus på spillytelse, noe som blir klart ved at den nye og raske standarden for trådløs overføring, 802.11ac, ikke er tilstede. Så aller verst unna går det dog ikke med den noe eldre 802.11n-varianten, og en egen Ethernet-port lar deg koble deg rett til gigabitnettet om du ikke er kabelallergisk.

Det er nesten så vi ikke tror det vi ser, men Asus har faktisk gitt det 17,3 tommer store panelet med full-HD-oppløsning en matt overflate. Dette er en egenskap som ofte er svært etterspurt, spesielt blant spillere.

Kapasiteten på det medfølgende batteriet er gode 88 wattimer, men som kjent skriker kraftige komponenter etter strøm. Batteriet kan derfor enkelt løsnes fra maskinen ved hjelp av en bryter, noe som innbyr til raskt bytte fra et tomt batteri til et fulladet et om du skulle befinne deg midt i den velkjente saksa.

G750JH måler 41 x 31,8 x 5 centimeter og veier 4,8 kilogram. Den er dermed større enn Toshibas Qosmio men mindre enn det ruvende spillmonsteret til Alienware. Over de neste sidene skal vi se om den er verdt sin vekt i ytelse.

I skrivende stund koster Asus' spillmaskin deg omtrent 16 300 blanke kroner ifølge vår Prisguide. Prisguide er også stedet for å finne de komplette spesifikasjonene.

Testmaskinen har vært på lån fra Asus.

Les også