Tek.no

Test Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Yoga Tab 3 Pro er nettbrettet med innebygget projektor

Gir deg 60 tommer til film og underholdning, hvor enn du er.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

I bruk »

Atter en gang har noen lansert enda et nettbrett. Så, hvorfor skal du bry deg? Du har jo et allerede – som resten av norges befolkning – og det fungerer tipp topp for litt surfing og sjekking av e-post.

Men, denne gangen er det ikke et hvilket som helst nettbrett som er lansert. Endelig har nemlig Lenovo sluppet oppfølgeren til fjorårets morsomste nettbrett, Lenovo Yoga Tab 3 Pro.

Det som er spesielt med Yoga Tab 3 Pro er ikke at det er kraftigere eller større enn andre nettbrett (eller forgjengeren, som den derimot er mindre enn!), men heller at det kommer med en innbygget projektor. Denne tar sikte på å la deg slenge opp en film eller holde en presentasjon nesten hvor det skulle være, på veggen, i taket eller mot skapdøra, og vi går i dybden på denne snasene funksjonen på neste side.

Les alt om projektoren på neste side! »

Før vi beveger oss over til hovedfunksjonen skylder vi resten av Yoga Tab 3 Pro litt oppmerksommhet også. Selv når en ser bort ifra projektoren har dette nettbrettet nemlig et par ganske unike egenskaper.

Flere moduser

I liggende modus, eller projektormodus er det lett å velge innholdet du vil se på storskjermen.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Vi får et hint om hvilke det kan være fra produktnavnet. «Yoga» er Lenovos serie med fleksible enheter som lar seg bruke i flere ulike posisjoner. Vi har allerede latt oss imponere av Yoga-seriens bærbare PC, men også nettbrettet nyter godt av litt ekstra fleksibilitet.

Yoga Tab 3 Pro kan brukes i fire ulike moduser, langt på vei takket være en utfellbar støtte som er i aksjon i tre av de fire modusene. For, i tillegg til bæremodusen – hvor du holder nettbrettet i hånden på vanlig måte, kan Yoga Tab 3 Pro både henge, ligge og stå ved hjelp av nevnte støtte.

Støtten er kjekk å ha når du for eksempel vil at brettet skal stå på bordet foran dere med bildefremvisning, henge i en krok over kjøkkenbenken når du leser en oppskrift eller ligge i akkurat riktig vinkel for når du skal bruke projektoren.

Heng Yogaen på en krok, så tar det ikke plass på bordet eller benken.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Solide materialer

Baksiden er trukket med PU-skinn. Det ser pent ut og gjør nettbrettet mer behagelig å holde.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Rent byggmessig byr Yoga Tab 3 Pro på skikkelige materialer. Foten er laget av sort anodisert aluminium mens baksiden er trukket i mørkt imitert skinn som virkelig henter noen eksklusivitetspoeng.

Skinnet hindrer for øvrig også enheten i å føles alt for varm når projektoren er i aksjon, så her har Lenovo tenkt både form og funksjon. Rammen rundt er av plast, men ikke den typen som knirker og bøyer seg bare du ser på den.

Lenovo skriver at nettbrettet er sprutsikkert, slik at du ikke trenger å være redd for å få vann på det. Når vi sjekker den såkalte IP-sertifiseringen de sikter til (IP21) viser det ser imidlertid at dette er en sannhet med modifikasjoner, og vi ville ikke sølt et vannglass over nettbrettet og forventet å bruke garantien etterpå. IP21-sertifiseringen forteller heller at nettbrettet skal tåle kondens, og altså ikke å utsettes for væske direkte. Dette krever minimum en IP22-sertifisering.

Genialt håndtak

Lett å holde med en hånd.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Selve skjermpanelet har faktisk krympet siden sist. Fra forgjengerens 13,3-tommers panel ned til 10,1 tommer. Men, det gjør ingen verdens ting. Enheten har bare blitt mer håndterlig og enklere å ta med seg, omtrent 300 gram lettere – og ikke minst – antall bildepunkter er høyere her med sine 2560 x 1600 piksler.

Panelet er fortsatt av IPS-typen, som sikrer at bildet ikke endrer karakter når du beskuer det fra siden, og lysstyrken er veldig god. Sortnivået er imidlertid langt fra det beste vi har sett, men uten at dette egentlig plager oss nevneverdig. Det kan dog være noe å ha i bakhodet om du kommer til å se mye film på skjermen – fremfor å ta i bruk projektoren.

For skjermens vedkommende må vi legge til at du kan bruke nesten alle andre pekeverktøy enn fingeren om du vil. Vi tegnet og navigerte rundt på enheten med både penner, blyanter, viskelær og tommestokker. Hendig om du vil holde på med litt presisjonstegning.

Du kan bruke et nesten hvilket som helst pekeverktøy for å rable på skjermen i skisseappen.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Et trykk på denne starter projiseringen.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Under skjermen, eller ved siden av alt etter hvordan du holder Yogaen, finner du det sylinderformede håndtaket.

MIcro USB-porten tar seg av lading og overføring av data til PC.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Dette har vi virkelig sansen for. Ikke fordi det gjør enheten langt feitere i den ene enden, men i tillegg til å være til hjelp i projektormodusen fungerer sylinderen som et veldig behagelig håndtak.

Der en ofte sliter med å finne en behagelig måte å holde andre nettbrett på med en hånd, har Lenovo den suverent beste løsningen.

Dessuten, i tillegg til projektoren – som bor inne i sylinderen – finner vi også et stort batteri på 10 200 mAh. Ifølge Lenovo skal dette holde liv i Yogaen i opptil 18 timer, eller i «standby» i hele 49 dager. Vi har ikke testet sistnevnte påstand, men vi kan i alle fall gå gode for at batteridriftstiden opplevdes som veldig bra under vår allsidige testing. Ved normal bruk går det lett noen dager mellom hver gang du må lade opp. Vi så aldri film med projektoren aktiv, men vi kjørte gjennom flere tv-serier på rad uten at batteriet gikk tomt. Vi vil anslå batterdriftstiden med projektoren aktiv til å ligge på omtrent tre timer, og det er ganske akseptabelt, mener vi.

Apper

Yoga Tab 3 Pro kjører Android 5.1 og har gjort få store endringer utover dette. Slik sett skiller det seg fra forgjengeren som hadde et brukergrensesnitt hvis minnet mer om Apples iOS med sitt hjemskjermoppsett.

Lenovo har lagt ved en del spesialsydde apper. En av dem er Sketchpad, som lar deg tegne på skjermen eller illustrere og annotere i dokumenter. Nyttig ved presentasjoner, men om du får glede av dette på storskjermen i praksis komer vi tilbake til.

Muligheten til å kjøre opptil to apper i små vinduer, over den aktive hovedapplikasjonen, er fortsatt til stede. Hvor nyttig dette er er vi usikre på, spesielt nå som skjermen er noe krympet fra Yoga Tab 2 Pro. Men, om du vil sjekke e-post eller chatte på Messenger uten å pause filmen du ser på så mye som et øyeblikk kan vel dette også være en funksjon noen vil ha glede av.

Du kan kjøre opptil to apper samtidig i små vinduer over hovedappen.

En egen projektor-app gjør det videre enkelt å bla igjennom dokumenter, bilder og filmer som ligger på enheten din for å sende dem opp på storskjermen med så få klikk som mulig.

Denne projektorhuben gir rask tilgang til dokumenter, bilder og filmer du har lagret på nettbrettet eller et minnekort.

Ved å dra fra høyre skjermkant og ut dukker en egen Lenovo-meny opp. Herfra kan du optimalisere skjermens lysstyrke og fargemodus for lesing eller bruk i sterkt sollys. Du kan også endre lyden og slå av og på projektoren samt justere fokus på denne – noe vi kommer tilbake til.

Denne sidemenyen komplimenterer menyen som du henter ned fra toppen av skjermen svært godt, da den også tilbyr snarveier til notater, kamera og tegneappen.

Menyen til høyre trekkes ut fra siden og byr på nyttige snarveier.

Ytelse

Vi har lite å utsette på ytelsen i det daglige. En Intel Atom x5-prosessor med fire kjerner sørger for at menyer og animasjoner flyter godt, og så lenge du holder antallet bakgrunssapplikasjoner under oppsikt vil du få en god opplevelse. Unntaket er Chrome, hvor vi litt for ofte opplevde å måtte vente på at kommandoer som scrolling og forstørrelse skulle utføres. Spesielt ved samtidig bruk av projektoren ble dette et lite irritasjonsmoment.

https://e.infogr.am/lenovo

Yoga Tab 3 Pro viser seg fra sin beste side når vi kommer til grafikkytelse, med et solid hopp over forgjengerens prestasjoner. Yoga Tab 3 Pro kjemper faktisk helt i teten, selv om det må se seg slått av blant annet gigabrettet iPad Pro og Nexus 9.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro 32GB
8
Meget bra

Lenovo Yoga Tab 3 Pro 32GB

sitat"Ikke perfekt, men byr på mye ekstra moro."
 • Krysse av
  Egner seg godt for film og bildefremvisning
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Herlig å holde i hånda
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  God byggkvalitet
 • Krysse av
  Fantastisk lyd
 • Krysse av
  God ytelse
 • Bytt
  Projektoren er uskarp og lyssvak
 • Bytt
  Svakt og tregt kamera
 • Bytt
  Dårlig sortnivå for skjerm

Les også