Tek.no

Test

Gjør mobilen din til faksmaskin

Espen Irwing Swang
27 Sept 2007 12:44

Et lite Javaprogram fra Scanr gjør det mulig å knipse bilder av dokumenter, tegninger og whiteboard-tavler for så å sende dem som e-post eller sågar som telefaks.

Vi skal ikke underslå at vi lot oss imponere over det lille programmet som lar oss sende faks fra en vanlig mobiltelefon uten en gang å måtte betale for det. Ved å knipse et bilde og laste det opp til Scanr får du det opp på en hvilken som helst PC som er koblet til Internett, eller du kan sende det direkte til et faksnummer. Ved å logge deg på Scanr via Internett ser du resultatet som bilde eller faks. Viser du det som bilde får du se originalfotoet – velger du faks ser du fotoet klargjort for faksing. 

Optisk tekstgjenkjenning

Men tjenesten går enda ett skritt videre. Knipser du bilde av et dokument kan du laste det opp til Scanr og hente det tilbake som en redigerbar PDF-fil. Heller ikke dette koster deg noe.

De fleste operatørene har i dag et tak for hvor mye det koster å bruke datatjenester. Enkelte operatører har også prisplaner som lar deg bruke ubegrenset med datatrafikk mot en fast månedspris. Før du bruker tjenester som dette kan det være smart å sjekke hvilke priser operatøren tar for dataoverføring. Selve Scanr er gratis og krever ikke annet enn at du registrerer deg som bruker. Det kan du gjøre direkte fra mobiltelefonen, eller du kan gå til Scanrs nettsider.

Når et bilde er lastet opp kan du sende det ferdig behandlede resultatet til en hvilken som helst e-postadresse eller til et faksnummer– fremdeles uten å gå veien om en PC. Mottakeren kan skrive det ut som bilde eller faks, eller laste det ned som PDF. 

Visittkortskanning

Bruker du Plaxio kan du også skanne visittkort direkte inn i adresseboken din på nett, rett fra mobilen.

Scanr opplyser på sine hjemmesider at tjenesten er gratis og alltid vil være det, men at det på sikt vil komme til såkalte Premium-tjenester som du må betale for. Hvilke tjenester dette er sier Scanr ikke noe om.

Les også
ScanR scan, copy and fax
annonse

Les også