Tek.no

Test Far Cry 3 (PC)

Umulig å legge fra seg

Herlig galskap på tropisk øy.

22 Nov 2012 09:53

Ta en pause i hverdagen. Len deg godt tilbake i stolen, glem det helvetes dårlige høstværet utenfor vinduet. Forestill deg en øy i Stillehavet, med den deiligste sanden du kan tenke deg på vakre, buktende strender. Vinden suser i palmene, og solen står høyt på himmelen. Deilig, ikke sant?

Langt ifra, i alle fall hvis øya du ser for deg er den samme som Jason og hans venner havner på. Det som kunne vært et ferieparadis med bading, paraplydrinker og varme blir i stedet en desperat kamp om å overleve. Og etter hvert en historie om hevn, å finne seg selv og å ta de rette, men vanskelige valgene.

Far Cry 3 er ikke bare et veldig bra spill, det er en skue inn i menneskesinnet og hvor skrudd og forvrengt virkelighetssyn vi kan greie å skape oss.

God historie, god grafikk

Det aller meste stemmer i Far Cry 3. Det oser kvalitet av det utvikleren har skapt. Grafikken er nydelig, stemmeskuespillet er fantastisk og det er en veldig god historie vi blir presentert. Det innehar noen veldig minneverdige rollefigurer, der Vaas er den som stikker seg mest ut. Han koker over av galskap, og er overdrevet til det punktet at det fungerer utrolig godt.

Øyene du befinner deg på byr på mange ulike utfordringer og distraksjoner. Det er gjenstander å samle, utposter å rydde og dyr å jakte. Bare det å utforske alle kriker og kroker er underholdende, takket være den gode grafikken. Det er mange steder på denne øya jeg godt kunne tenke meg å reise til, sett bort ifra alt som prøver å ta livet av deg da.

Inspirert av de beste

Ser i det minste idyllisk ut.

Far Cry 3 er en blanding av mange ulike sjangere, og har hentet inspirasjon fra mange ulike spill. Det er et skytespill a la Call of Duty, det har skattejakt likt Tomb Raider. Det har utforsking og sniking som Assassins Creed og det er et sandkassespill som for eksempel Red Dead Redemption. Du får litt av alt, og det fungerer veldig bra.

Etter å ha brukt 12-15 timer på historien, alt etter hvor mye du føler for å gjøre utenom, kan du bruke så mye tid du bare vil på samarbeidsmodus og flerspiller på nett. Landskapet på øyene gir flere flotte flerspillerbrett, og spillet fungerer godt som en erstatning til både Call of Duty og Battlefield.

Vanskelig å forlate øya

Når historien endelig nådde sitt klimaks, forventet jeg å legge fra meg spillet. Det har jeg ikke gjort, til det er det altfor mange sideoppdrag å gjøre, og samlegjenstander å finne. Jeg regner med det enda er en god stund til Far Cry 3 legges i skapet.

Galskapen har sugd tak i meg, og jeg håper ikke den slipper på lenge.

Far Cry 3 kommer den 29. november til PlayStation 3, Xbox 360 og PC (testet).

Dom PC: 9/10 KLASSISK

Vil du vite mer om spillet?
Les hele anmeldelsen av Far Cry 3 på Gamer.no »

Les også
Ratchet & Clank: Q-Force (PS3): Klar for å mose rombeista?
Les også
Disse PC-spillene er suverene julegaver
Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops Declassified: Gjør ingenting riktig
annonse