Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei MediaPad M2

Er dette det beste nettbrettkjøpet du kan gjøre?

MediaPad M2 10 er raskt nok, lett nok og mye rimeligere enn konkurrentene.

Introduksjon og førsteinntrykk

Tempoet i lanseringer av nye nettbrett med Android har gått noe ned for tiden. I hvert fall om vi ser på brettene som koster litt mer. Og det er kanskje naturlig gitt fremveksten av gode Windows-brett og nedgangen i nettbrettsalget. Men det er fortsatt noen spennende brett på markedet vi ikke har rukket å se nærmere på. Ett av dem er Huaweis MediaPad M2.

Strengt tatt dukket brettet opp for første gang i fjor høst, men det var i en åtte tommer stor variant. Brettet vi tester nå er den ti tommer store utgaven som dukket opp rundt årsskiftet.

Bygget i aluminium

Brettet har en bakside som for det meste er ett stykke aluminium, foruten en sølvfarget plaststripe på toppen, som vi regner med skjuler antennene under. På hvert av hjørnene finner vi fire høyttalere, omtrent som i Apple iPad Pro og Acer Predator 8.

På baksiden av brettet er det ikke fryktelig mye å se. En Huawei-logo og noen nødvendige godkjenninger, et kamera med LED-blits midt på plaststripen øverst og Harman/Kardon-logoen. Sistnevnte kan bety at det er futt i høyttalerene, men det skal vi komme tilbake til litt senere.

Den store LCD-skjermen på forsiden måler ti tommer, og har såvidt over full-HD-oppløsning, med 1920 x 1200 punkter. Bildekvaliteten er god med flotte farger og god lysstyrke. Innsynsvinkelen virker også bra, uten at farger eller lysstyrke endrer særlig på seg om man ser på brettet fra sidene.

En real prisvinner?

Baksiden av brettet prydes av Harman/Kardon-logoen. Selskapet samarbeider med Huawei om lyden i MediaPad M2.

En vekt på temmelig nøyaktig halvkiloet gjør at man ikke må slite seg ut for å holde MediaPad M2 over tid, men det er ikke lettest i klassen. Sonys Xperia Z4 Tablet barberer et drøyt hekto av vekten, og er vanntett i tillegg. Men så var det prisen, da.

Uten 4G-tilknytning koster nemlig Sonys nettbrett knappe 5000 kroner, mens Huawei bare skal ha 3000 for sitt. Prismessig kan det hende vi har med en vinner å gjøre her?

Huawei har de siste årene tatt ansvar for innmaten i egne produkter. Deres eget underbruk HiSilicon lager systembrikker, og har på kort tid blitt ekstremt konkurransedyktig. Kirin 955-brikken som driver Huawei P9, en telefon til under 5000 kroner, tar enkelt opp konkurransen med langt dyrere toppmodeller fra Samsung og Apple. Nå er det en vesentlig svakere Kirin 930-brikke i MediaPad M2, men kanskje trenger vi ikke mer?

Alle appene på «skrivebordet»

Den opplevde ytelsen er det i hvert fall ikke noe å si på. Huawei har som vanlig kastet appskuffen ut av Android-menyene sine, og klarer seg med bare et utvalg hjemmeskjermer og mapper. Formatet fungerer godt nok på mobiltelefoner, selv om ikke alle liker det like godt.

På et nettbrett er uansett skjermarealet større, og formfaktoren har mer til felles med en PC. Skulle det ikke oppleves som naturlig å ha alle appene sine på hjemmeskjermen i en mobiltelefon, er sjansene bedre for at det føles riktig på MediaPad M2.

Det er ikke voldsomme mengder tredjeparts programvare her, og den som er her har til dels gode grunner til å være det. For eksempel ligger Bamboo-appen forhåndsinstallert. Dette er en tegne- og skriveapp fra Wacom, og hinter til at MediaPad M2 støtter digitale skjermpenner. Du kan kjøpe en egen fra Huawei, men vi blir overrasket om ikke også Wacoms Bamboo-penner virker.

Huaweis Emotion UI har gått gjennom mange utgaver, men de siste par årene har det sett omtrent ut som dette.

Flere innstillinger enn ellers, men de er nyttige

I det hele tatt er det lite som virker unødvendig eller i veien her. Det er noen apper til her fra start som kanskje kan få enkelte til å tenke «bloatware», og den uvanlig omfangsrike innstillingsmenyen Huawei har spesialisert seg på er med oss. Men spesielt sistnevnte kan være langt mer nyttig enn i veien, dersom du benytter deg av funksjonene som bor i den.

Vi opplever forresten aldri tregheter i veksling mellom apper eller menyskjermer. Alt flyter med andre ord godt, og ytelsen blir et tema for rene ytelsestester og litt spilling,

Huawei MediaPad M2 10" 16GB
8
Meget bra

Huawei MediaPad M2 10" 16GB

Fordeler

 • Krysse av
  Voldsom lyd i høyttalerne
 • Krysse av
  Greit kamera
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Rask fingerleser
 • Krysse av
  Trekker overraskende krevende spill
 • Krysse av
  Mange smarte funksjoner
 • Krysse av
  Velbygget i aluminium
 • Krysse av
  Plass for minnekort

Ting å tenke på

 • Bytt
  Android 5.1 drar på åra
 • Bytt
  Skjermen kunne vært skarpere
 • Bytt
  Ikke fremtidssikker ytelse
 • Bytt
  Plaststripen bak bryter litt med inntrykket
Huawei MediaPad M2 10" 64GB LTE
8
Meget bra

Huawei MediaPad M2 10" 64GB LTE

sitat"Kraftig innebygget lyd, lav pris og god byggekvalitet. Det er lett å like MediaPad M2."

Fordeler

 • Krysse av
  Voldsom lyd i høyttalerne
 • Krysse av
  Greit kamera
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Rask fingerleser
 • Krysse av
  Trekker overraskende krevende spill
 • Krysse av
  Mange smarte funksjoner
 • Krysse av
  Velbygget i aluminium
 • Krysse av
  Plass for minnekort
 • Krysse av
  4G-tilkobling

Ting å tenke på

 • Bytt
  Android 5.1 drar på åra
 • Bytt
  Skjermen kunne vært skarpere
 • Bytt
  Ikke fremtidssikker ytelse
 • Bytt
  Plaststripen bak bryter litt med inntrykket
 • Bytt
  Ikke fullt så prisgunstig som WiFi-modellen

MediaPad M2 i bruk

Fire høyttalere er det få nettbrett forunt å ha, så vi begynner like greit den mer detaljerte gjennomgangen her. Så langt har det stort sett vært Apple og HTC som har fått til knøttehøyttalere på godt vis. De aller fleste gangene vi ser logoer fra de store forsterkerprodusentene på bærbare PC-er eller nettbrett låter det enkelt og greit forferdelig.

Men hva med MediaPad M2? Innledningsvis var ikke inntrykket allverden, fordi de fire høyttalerne tenderer mot litt skingrende diskant, til tross for at de nedre høyttalerne skal ta seg av mellomtone og bass alene. Men volumet er høyt. Voldsomt høyt.

Setter vi MediaPad M2 side om side med Apples iPad Pro i 9,7-tommers størrelse, spiller de omtrent like høyt. Huaweis alternativ gir seg marginalt tidligere i de lave frekvensene, men noen dypbass er uansett ikke aktuelt for så kompakte høyttalere. Ved fullt volum blir begge ubehagelige å ha for nærme ansiktet, og til tross for noe mer futt i nedre mellomtone for iPaden er begge de to behagelige til tilfeldig titting, eller som nettradioformidlere på hotellnattbordet, for eksempel.

Vi får medgi såpass at Huawei nå er den tredje store produsenten som kan kompakt lyd når de vil. Og at Harman/Kardon faktisk har stemplet et nettbrett de kan være stolte av. Ikke verst, gitt at vi har sett så mange eksempler på det motsatte.

En helt kurant skjerm og voldsom lyd gjør MediaPad M2 til en knallbra reisekompis.

Knall til film

En annen ting som gjennom mange år har hatt dårlig rykte på seg er ymse typer lydforbedringer. Du har gjerne hørt ordene «virtuell surround» på din lokale elektrobutikk, eller i reklamene for ymse teknologiprodukter. Det handler igjen ofte om produkter som ikke egentlig forventes å få til noe særlig på denne fronten. Men de siste årene har også disse teknologiene blitt langt bedre.

På MediaPad M2 er det den litt mindre kjente SWS-løsningen som gjelder, og ikke Dolby, DTS eller Dirac som er vel så vanlige gjester i Android-menyene.

Med de fire høyttalerne skaper nettbrettet faktisk et slags inntrykk av rom når du titter på TV-serier eller film. Og med ålreite volumreserver blir titteopplevelsen ganske så fornøyelig selv uten hodetelefoner på.

Hodetelefonkontakten er øverst til høyre på brettet. Her synes også én av de fire høyttalergrillene på brettet.

Brettet er raskt nok til å håndtere vanlige strømmetjenester som Netflix, HBO eller Viaplay, og bildekvaliteten i skjermen er såpass god at vi rett og slett ikke tenker på den under bruk. Her er ikke alt bare som det skal være, men med lyden ved siden av overgår faktisk dette billige nettbrettet langt dyrere modeller på dette området.

Spør du meg om jeg ville hatt med meg Sony Xperia Z4 Tablet eller MediaPad M2 til videotitting på tur, hadde svaret helt klart blitt sistnevnte. Sonys brett er også fint til video, og har andre positive egenskaper, men lyden fra de interne høyttalerne er ikke like god, og ørene blir slitne av hodetelefoner over tid.

Ytelse

Huawei MediaPad M2 yter forholdsvis greit, og tallene fra de syntetiske testene lander omtrent midt på treet. Det er som forventet gitt spesifikasjonene på Kirin 930-brikken på innsiden. Den har åtte prosessorkjerner, men det dreier seg om de relativt svake Cortex-A53-variantene. Disse brukes vanligvis som strømsnille «sparekjerner» sammen med kraftigere krutt som for eksempel Cortex-A57 i toppmodellene.

De maksimale klokkehastighetene er forholdsvis raske, med henholdsvis 2 GHz og 1,5GHz på hver prosessorklynge som teller fire kjerner. Grafikken er en firekjernet variant, også den direkte fra ARM, med røtter hos det for lengst oppkjøpte selskapet Falanx i Trondheim.

Mali-grafikken har i mange omganger vist seg å være konkurransedyktig når man setter veldig mange mange og nye kjerner sammen, så som i Exynos-brikken som driver Samsungs Galaxy S7-telefoner. Men her snakker vi om en grafikkløsning som er fire år gammel, og færre kjerner enn i toppmodellene.

Kan fungere godt som spillbrett

Den litt labre målte ytelsen gjør seg ikke gjeldende når vi installerer krevende spill på MediaPad M2. Den trekker faktisk svært så heftige 3D-opplevelser.

Like fullt gjør altså dette nettbrettet jobben greit i det daglige, og selv om den rene grafikktesten vi kjører legger seg såvidt over nedre tredel av stigen, er det tilstrekkelig til å kjøre det meste av spill. Snakker vi om enklere spill så som Fallout Shelter eller Candy Crush drar MediaPad M2 det meste på strak arm, mens det er mer overraskende at at nye stortitler kjører så bra som de gjør.

Vi installerte Unkilled, Asphalt 8 og Dead Effect 2 på Huaweis rimelige bråkebøtte. Asphalt 8 fungerte brillefint med full grafikkvalitet. I de relativt korte rundene vi kjørte på MediaPad M2 var spillet responsivt og fint og med ålreit bildeflyt.

Også skytespillet Unkilled fungerte meget bra på brettet, mens Dead Effect 2 installerte seg selv med middels grafikkinnstillinger som standardvalg. Å skru opp til maks fungerte fint i den obligatoriske introduksjonsbiten, men hvor godt det virker når spillet blir mer hektisk er usikkert. Uansett ser spillene lekre ut. Langt bedre enn vi forventer av maskinvare på dette nivået.

Skal du spille kan altså dette være riktig brett for deg. Den målte ytelsen er altså ikke i nærheten av toppen, men opplevelsen med noen av dagens heftigste Android-spill er definitivt godkjent. Bare husk at slike ting utvikler seg, og at ytelsen i dagens toppmodeller også kan beskrives som «fremtidssikring».

Fingersensoren er rask og leser sjelden feil.

Fingerleser og nytte

Volumknapper og låsetast befinner seg på høyre langside. I praksis endte vi med å bruke fingersensoren for å vekke brettet.

Selv om spill og filmtitting absolutt er viktige deler av den digitale behovspyramiden må det fra tid til annen gjøres noe fornuftig også. Og ett av tegnene på at MediaPad M2 ikke bare er en moroplate ligger rett under skjermen.

Det som ser ut som en klassisk hjemtast er i realiteten en fingerleser som ikke lar seg trykke ned. Og som nesten alle Huaweis fingerlesere er den svært rask i bruk. Det er enkelt å lese inn fingeravtrykkene under første oppstart av brettet, og siden går det raskt å låse det opp igjen, og vi opplever få feillesinger. Akkurat hvor presis den faktisk er fra et sikkerhetsperspektiv er det dog verre å si noe om.

Som vanlig har Huawei kastet på noen ekstra funksjoner. Til tross for menyknapper på skjermen skal fingerleseren også fungere som hjemtast, men dette fungerte ikke alltid så godt i testperioden. Uansett er det en skjermtast her som funker hver gang.

Det som derimot virker er å sveipe fingrene mot venstre og eventuelt tilbake igjen på tasten. Det åpner opp appoversikten og lar deg bytte eller stenge apper. Sveiper du tilbake igjen går du ut av menyen.

En annen vanlig og fin egenskap for mange av Huaweis produkter er at du kan detaljstyre en del av det appene får lov til å gjøre. Du kan for eksempel sørge for at apper som tar for seg av mobildatakvoten sin bare får lov til å bruke nettet når du har Wi-Fi-tilgang. Eller omvendt, dersom du sitter på en kvotebasert Wi-Fi, for eksempel på hotell. Sikkerhetsmessig kan det også være av betydning, dersom det trådløse nettet er delt eller ukryptert.

Et batteri som varer og varer, og svært gode strømstyringsfunksjoner er også en del av dette brettet. Vær obs på at den smarte strømstyringen som justerer ned tempoet ved lavere ytelsesbehov kan få brettet til å føles litt tregt av og til. Det bruker knapt nok strøm, så er du innen rekkevidde av en vanlig kontakt annenhver til hver tredje dag er det i grunnen bare å skru av alt.

En ålreit Office-pakke er forhåndsinstallert. Den er gratis å bruke, og har synkronisering mot Dropbox. Du kan også velge hvilken type nettilgang apper skal ha.

Men skulle du virkelig trenge et maratonbrett for litt digital avveksling i fjellheimens analoge virkelighet kan det være fornuftig å både begrense ytelsen på hele brettet, og å sørge for at apper ikke får lov til å ta seg til rette i bakgrunnen. Begge deler gjøres uten problemer i programvaren her. Det skulle være mulig å få veldig mange timer både bruk og standby ut av dette brettet her. I skrivende stund har det vært brukt forholdsvis mye de siste dagene, i forbindelse med faktisk testing, men det er temmelig nøyaktig en uke siden brettet sist så en lader. Og fortsatt har det over 60 prosent igjen på tanken.

Det er verdt å nevne at Huawei har bygget inn en funksjon som lar brettet vise to samtidige apper på skjermen. Dette blir mer og mer vanlig, og er etter hvert en del av Android i seg selv. Men i Android 5.1-utgaven som MediaPad M2 er utstyrt med skjuler det seg en litt morsom og muligens irriterende bug. Det kommer an på om du trenger hjelpen brettet ønsker å tilby eller ikke.

Selv med norsk språk aktivert, er hjelpetekstene som dukker opp tilsynelatende på det som ser ut som polsk. Ikke så veldig forståelig for de fleste av oss. Uansett er dette funksjonalitet som er forholdsvis enkel å bruke, og den aktiveres ved at man holder fingeren på programveksleikonet nederst på skjermen.

Her er det stadig micro-USB som gjelder, og på vårt brett er det luker for henholdsvis SIM-kort og minnekort.

Støtter digital penn

Etter at digitale penner lenge regjerte nesten utelukkende på Samsungs Note-telefoner og -nettbrett, har de nå tatt steget opp til de fullverdige PC-variantene i formfaktoren, med Microsofts Surface som den mest kjente representanten av disse.

For de litt enklere produktene med mobile operativsystem er det stort sett iPad Pro som kommer med slik støtte, og ellers relativt få Android-produkter som støtter denne typen penn.

Du kan naturligvis alltid bruke en gammeldags penn med gummitupp på de fleste skjermer, men digitale penner gir som regel langt bedre presisjon. MediaPad M2 støtter digital skjermpenn, og Huawei har også sin egen som selges som tilbehør.

Vi plukket frem en Adonit Jot Touch fra skuffen, og prøvde om den virket på brettet. Adonits toppmodell skal i utgangspunktet være utelukkende for iOS, men å skrive og tegne på Huawei-skjermen fungerte helt brillefint.

Det skal sies at mye av pennens funksjonalitet er vekk, og vi står hovedsakelig igjen med presisjon som fordel her. For vi fant ingen fornuftig måte å få appene til å hente trykkinformasjon fra pennen, slik vi kan på iOS. Her skal det i utgangspunktet være 2048 forskjellige trinn i trykksensitiviteten, som tegning og kaligrafi burde kunne dra nytte av.

Uansett er det ikke alle skjermer som reagerer på denne pennen i det hele tatt, og vi antar at Wacom-produkter eller Huaweis egen skjermpenn fungerer vesentlig bedre enn den vi har prøvd som egentlig ikke er laget for produktet. Et spennende tillegg for en såpass forsiktig priset dings.

Hvis du har en MediaPad M2 med mobiltilkobling kan den faktisk ringes med. Langt mer nyttig er Gmail-appen som for tiden støtter de fleste viktige e-postløsninger.

Kamera

Ellers kan vi nevne at MediaPad M2 har to kamera. Ett som tar 13 megapikslers bilder av det som måtte skjule seg bak brettet, og ett som tar fem megapikslers bilder av deg som bruker det.

Hovedkameraet tar helt ålreite bilder i godt lys, og gjør faktisk en hederlig nok innsats i middels innendørsbelysning også. Men selv om støyen er uniform og dermed ikke stikker seg så veldig ut i bildet blir det veldig fort mer av den når lyset svinner. Noe toppkamera er ikke dette på noen måte, men en er det nettbrettet man har liggende i nærheten kan det være helt tilstrekkelig under riktige forhold.

Huawei MediaPad M2 10" 16GB
8
Meget bra

Huawei MediaPad M2 10" 16GB

Fordeler

 • Krysse av
  Voldsom lyd i høyttalerne
 • Krysse av
  Greit kamera
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Rask fingerleser
 • Krysse av
  Trekker overraskende krevende spill
 • Krysse av
  Mange smarte funksjoner
 • Krysse av
  Velbygget i aluminium
 • Krysse av
  Plass for minnekort

Ting å tenke på

 • Bytt
  Android 5.1 drar på åra
 • Bytt
  Skjermen kunne vært skarpere
 • Bytt
  Ikke fremtidssikker ytelse
 • Bytt
  Plaststripen bak bryter litt med inntrykket
Huawei MediaPad M2 10" 64GB LTE
8
Meget bra

Huawei MediaPad M2 10" 64GB LTE

sitat"Kraftig innebygget lyd, lav pris og god byggekvalitet. Det er lett å like MediaPad M2."

Fordeler

 • Krysse av
  Voldsom lyd i høyttalerne
 • Krysse av
  Greit kamera
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Rask fingerleser
 • Krysse av
  Trekker overraskende krevende spill
 • Krysse av
  Mange smarte funksjoner
 • Krysse av
  Velbygget i aluminium
 • Krysse av
  Plass for minnekort
 • Krysse av
  4G-tilkobling

Ting å tenke på

 • Bytt
  Android 5.1 drar på åra
 • Bytt
  Skjermen kunne vært skarpere
 • Bytt
  Ikke fremtidssikker ytelse
 • Bytt
  Plaststripen bak bryter litt med inntrykket
 • Bytt
  Ikke fullt så prisgunstig som WiFi-modellen

Konklusjon

Huaweis rimelige nettbrett, MediaPad M2 10, har vært på markedet en stund. Det rimelige nettbrettet dukket opp på en tid der vinden har gått litt ut av seilene for de Android-baserte surfeplatene. Men det lover mye og prisen er lav, så kanskje dette er brettet for deg som bare vil ha noe enkelt til å sjekke Facebook på?

Det viser seg at Huawei MediaPad M2 er godt egnet for langt mer enn som så. På enkelte fronter banker det faktisk langt dyrere modeller.

Brettet er bygget hovedsakelig i glass og aluminium, og føles solid å holde. En plaststripe øverst på baksiden skjuler antennene og huser et bittelitt utstikkende kamera. Skjermen er drøye ti tommer stor, og har såvidt over full-HD-oppløsning. Den er med andre ord ikke voldsom skarp, men vi opplever den som god nok til at vi ikke tenker over den i bruk.

Masse, masse lyd!

En høyttaler i hvert hjørne og Harman/Kardon-logoen forsøker å antyde at dette er et nettbrett med mye lyd. Andres lydlogoer på egne produkter nesten mer egnet til å så mistenksomhet enn til å gi forventninger. Ofte er lyden ganske så langt fra lovnadene for produkter som må ha merkehjelp fra andre produsenter.

Heldigvis er dette ett av unntakene. MediaPad M2 bråker som om det sto om livet. Noen dypbass kan vi ikke melde om, men det spiller høyt, og en virtuell surroundfunksjon klarer faktisk å gi en slags romfølelse.

Samtidig har det krefter nok til å kjøre alt fra strømmetjenester til mange av de nyeste spillene. Vi begynner å ane konturene av et nettbrett som bokser greit over sin vektklasse, som forøvrig er presist 500 gram.

Vær obs på at dette ikke er et brett med voldsome kraftressurser, så hvis du planlegger å spille neste års største spilltitler på Android bør du se etter noe kraftigere. Men til det meste av det som er tilgjengelig i dag er MediaPad M2 helt utmerket.

Kjempelang batteritid

Dette brettet har også en mer alvorlig side, med fingerleser, massiv batteritid og en mengde funksjonalitet. Brettet holder faktisk i dagevis på en opplading med en del bruk før det igjen må hilse på en kontakt.

Dette er ett av få Android-brett du kan bruke digital skjermpenn på, for å nevne noe. Huawei selger sin egen som kan måle et par tusen ulike nivåer trykk, men trenger du bare grunnleggende funksjonalitet vil de fleste typer digitale penner virke til presis tegning og skribling. Det blir uansett mer presist enn de klassiske gummipennene for kapasitive skjermer.

Selv om det er nokså upraktisk å fotografere med nettbrett, har kameralinsene nærmest klort seg fast på disse dingsene. Og det er faktisk mange som bruker dem. Kvaliteten på bildene fra MediaPad M2 er slett ikke så verst, men den synker raskt når lyset blir dårligere. Bildene ser fortsatt noenlunde bra ut, men blir stadig mer støyete og mindre detaljerte.

Bittelitt rusk i forgasseren

Veiviseren som skal hjelpe deg å bruke flervindufunksjonen er av en eller annen grunn på polsk. Tror vi.

Det er fryktelig mye pent å si om dette nettbrettet, men det har også et par egenskaper vi ikke liker så godt. Vi skulle gjerne sett nyeste Android 6 Marshmallow her, selv om versjon 5.1 som leveres med brettet fungerer helt greit.

En litt merkelig språkbug har det også blitt plass til. Forsøker du å aktivere flervindufunksjonen på brettet er instruksene på polsk, selv om systemspråket er på norsk. Heldigvis er det en relativt enkel funksjon å finne ut av, og den aktiveres ved å holde inne appvekslesnarveien.

Fra Huawei får vi vite at en oppdatering til Android 6 er på vei, men det vil ta noe tid før den er på markedet. Den er imidlertid under testing akkurat nå, og rulles aller først ut til den lille 8-tommersutgaven av MediaPad M2. Sannsynligvis vil det også komme en mindre oppdatering som tar seg av språktrøbbelet i nærmeste fremtid.

Få tydelige alternativer

Det finnes bedre nettbrett enn MediaPad M2, men med startpris på knappe 3000 kroner spørs det om du kan få mer nettbrett per krone. Det er raskt nok, det er velbygget og det er rimelig. Og ikke minst stiller det med et lydvolum som kan få naboene på hotellrommet ved siden av til å banke frustrert i veggen. En prima reise-TV og spillmaskin, med andre ord.

Ser vi til alternativene må du opp til Apples dobbelt så dyre iPad Pro 9.7 for å få noe som lager like mye lyd under filmtittingen. Dette er også ett av få omtrentlig sammenliknbare brett som støtter digital skjermpenn. Du får naturligvis en del mer her i form av kraftigere maskinvare og bedre skjerm, men noe skal det jo forsvare en prisdobling med.

Er det mer futt og et brett som tåler litt du er på jakt etter er Sonys Xperia Z4 Tablet en fin kandidat. Brettet tåler vann, og har systembrikke som i en del sammenhenger er raskere enn den som står i MediaPad M2. En bonus er den flotte tastaturløsningen du kan kjøpe ved siden av. Men du betaler fort drøye 1500 kroner ekstra for brettet, og vil du ha tastaturet ved siden av har du nesten doblet prisen. Hvis du finner tastaturet i butikken, da.

Et spørsmål du bør stille deg dersom du skal ha Huaweis variant, er hvor mye lagringsplass du trenger. Brettet støtter minnekort, men grunnmodellen har bare 16 gigabyte innebygget plass. Betaler du tusen kroner mer får du 64 gigabyte lagringsplass, og brettet får SIM-kortplass for 4G-tilkobling.

Huawei MediaPad M2 10" 16GB
8
Meget bra

Huawei MediaPad M2 10" 16GB

Fordeler

 • Krysse av
  Voldsom lyd i høyttalerne
 • Krysse av
  Greit kamera
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Rask fingerleser
 • Krysse av
  Trekker overraskende krevende spill
 • Krysse av
  Mange smarte funksjoner
 • Krysse av
  Velbygget i aluminium
 • Krysse av
  Plass for minnekort

Ting å tenke på

 • Bytt
  Android 5.1 drar på åra
 • Bytt
  Skjermen kunne vært skarpere
 • Bytt
  Ikke fremtidssikker ytelse
 • Bytt
  Plaststripen bak bryter litt med inntrykket
Huawei MediaPad M2 10" 64GB LTE
8
Meget bra

Huawei MediaPad M2 10" 64GB LTE

sitat"Kraftig innebygget lyd, lav pris og god byggekvalitet. Det er lett å like MediaPad M2."

Fordeler

 • Krysse av
  Voldsom lyd i høyttalerne
 • Krysse av
  Greit kamera
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Rask fingerleser
 • Krysse av
  Trekker overraskende krevende spill
 • Krysse av
  Mange smarte funksjoner
 • Krysse av
  Velbygget i aluminium
 • Krysse av
  Plass for minnekort
 • Krysse av
  4G-tilkobling

Ting å tenke på

 • Bytt
  Android 5.1 drar på åra
 • Bytt
  Skjermen kunne vært skarpere
 • Bytt
  Ikke fremtidssikker ytelse
 • Bytt
  Plaststripen bak bryter litt med inntrykket
 • Bytt
  Ikke fullt så prisgunstig som WiFi-modellen
Les også
Samsung kjøper Harman
Les også
Vi har prøvd Huaweis nye nettbrett-flaggskip
Les også
– Apple planlegger 10,5-tommers iPad Pro neste år
Les også
Dette er Huaweis nye billig-mobil
annonse