Til hovedinnhold

Parabol eller RiksTV på hytta?

Hvem er billigst?

Mange ønsker å kunne se TV på hytta. Nå som de gamle analoge sendingene er skrudd av, må du velge mellom å anskaffe deg RiksTV eller bestille parabol.

Fordelen med nytt digitalt utstyr er flere kanaler og mye bedre bildekvalitet.

Vi har i denne testen sett på de tre tilbudene du har å velge mellom for TV i grisgrendte strøk. Det er tatt utgangspunkt i at du er en ny kunde som ønsker å ha de vanlige norske kanalene på hytta. Du vil ha en dekoder som er klargjort for HD. Prisene er innhentet 12. april fra de respektive leverandørenes kundesentere og inkluderer eventuelle ekstrakostnader.

Vi har valgt å ikke ta med kabel-TV i denne testen, da dette sjelden er et alternativ for deg som har hytte.

Er du eksisterende kunde og bare trenger TV på hytta i blant, finnes det en rekke triks for å senke prisen.

Mest for pengene

Pris første år: 1 588 kr
Pris andre år: 2 388 kr

Canal Digital har i dag det klart beste tilbudet for hytteeiere. Her får du en god kanalpakke med HD-dekoder til den laveste prisen, men det forutsetter at du bestiller via selskapet nettsider.

En grei nummer to

Pris første år: 2 798 kroner
Pris andre år: 2 388 kroner

Viasat tilbyr også parabol med en kanal mer enn Canal Digital, men er dyrere med en totalpris på 2 788 kroner første år. Prisen totalt andre år er den samme som hos Canal Digital.

Dyrest

Pris første år: 4 186 kroner
Pris andre år: 3 960 kroner

RiksTV er det enkleste alternativet, siden du slipper å montere parabol, og mest sannsynlig kan du bruke antennen du har på hytta fra før. I tillegg får du hele 24 kanaler i grunnpakken. Men det er også testens dyreste pakke, både først og andre år.

Montering

Både hos Canal Digital og Viasat er standard montering inkludert i prisen. Men vær obs på at det gjelder standardmonteringer, så har du hytte langt utenfor allferdsvei må du regne med en dyrere montering enn den som er inkludert.

Les også: Slik monterer du Parabolen selv

RiksTV trenger ingen parabolskål for å ta i mot signaler, men du trenger en konvensjonell antenne. Prøv først med antennen du allerede har på hytta, for det kan godt hende den er god nok. Hvis ikke må du regne med en liten tusenlapp for ny antenne med kabel og feste.

Konklusjon

Parabol er det billigste alternativet for deg som ny kunde på hytta. Canal Digital har den beste totalprisen første året, mens andre år har samme kostnad som hos Viasat. RiksTV er dyrest når du kun skal ha Rikspakken på hytta. Til gjengjeld kan du ha inntil fire dekodere for prisen du betaler.

------
TilbyderPakke:Pris per mnd: Totalt første år:Andre år:Montering inkludert *:Antall kanaler:
Canal DigitalNorgespakken199 kroner1588** kroner2388 kronerKrysse av15
RiksTVRikspakken330 kroner4 186 kroner3960 kronerBytt24
ViasatFolkepakken199 kroner2788 kroner2388 kronerKrysse av16

* Gjelder standardmontering av parabol.
** Kampanje. Må bestilles på leverandørens nettside.

OBS: Har du Canal Digital, RiksTV eller Viasat hjemme fra før?
Da kan du spare penger med disse tipsene

Spar penger

Mye å spare som eksisterende kunde

Om du allerede er kunde hos Viasat, Canal Digial eller RiksTV og har en dekoder med en kanalpakke hjemme, er det mye penger å spare på å koble hytta på ditt eksisterende abonnement.

Alle de overnevnte aktørene tilbyr nemlig gunstige løsninger på dekoder og programkort nummer to, også om du skal bruke den på hytta. Hos Viasat kan du for eksempel slippe unna med 59 kroner i måneden for folkepakken, og parabolen med dekoder koster rett i underkant av en femhundrelapp i innkjøp.

Et annet eksempel er om du allerede har Rikspakken fra RiksTV hjemme. Da kan du bruke inntil fire dekodere for månedsprisen på 330 kroner.

Hør derfor med din operatør om et godt tilbud til hytta di. Her er det penger å spare!

Du kan fryse abonnementet ditt

Selv om det er mange som bruker hytta året rundt, er det også de som kun reiser opp vise tider på året. Da kan det lønne seg å fryse TV-abonnementet ditt, for det er lite hensikt i å betale for noe du ikke bruker.

Hos alle de overnevnte operatørene kan du fryse abonnementet ditt. Canal Digital og RiksTV gir deg mulighet til å fryse inntil seks måneder i løpet av år, mens Viasat kan tilby inntil tre måneder. Dersom du har binding i perioden du fryser abonnementet blir denne forskyvet tilsvarende frysningsperioden.


Også månedskort

Det finnes også løsninger dersom du kun ønsker å betale for TV-kanaler noen få måneder i året. På den måten kan du spare penger versus en bindingspakke.

RiksTV tilbyr deg månedskort på Rikspakken. Det koster 400 kroner per måned, og da kan du se TV én måned fra datoen du bestiller. Viasat har også et tilsvarende tilbud, ViasatHytte, der du kan bestille en kanalpakke for 199 kroner per måned, pluss et åpningsgebyr på 150 kroner. Eventuell dekoder og antenne utstyr må du kjøpe utenom.

Bruk TV-en som dekoder

Flere av dagens nye flatskjermer har støtte for MPEG 4. Det betyr at du ved hjelp av en kortleser kan sette inn programkortet ditt rett i TV-en. Da slipper du å investere i en separat dekoder.

Dersom du ikke får opp noen kanaler kan det bety at kortet ditt må registreres til kortleseren du benytter hos operatøren din.

annonse