Tek.no

Test Samsung Galaxy W

Fullutstyrt mobil til en billig penge

Men er den like god som den ser ut til på papiret?

7 Feb 2012 06:30

Hvis du skal ha ny telefon har du kanskje allerede gjort deg opp en formening om hva slags telefon du vil ha. Sannsynligheten er stor for at du vil ha en skjerm du kan trykke på. Kanskje har du funnet ut at iPhone er for dyr, konform eller bare ikke på lager, og kanskje synes du at Windows Phone er litt for nytt og ukjent.

Android står igjen

Da er det i all hovedsak en Android-telefon som er alternativet. Samsung Galaxy W, eller Wonder, er en slik telefon. Her har du en forholdsvis stor berøringsfølsom skjerm som presenterer Googles Android-menyer.

Her finner du lite nytt og ukjent. Dette operativsystemet finnes på en drøss av telefoner fra mange produsenter, og selv om det er gjort tilpasninger i menyene så er det meste felles.

Og i de aller fleste tilfeller så er dette en god ting. Det er ikke uten grunn at dette er verdens mest solgte smarttelefoner.

Menyene er enkle å bruke og har mye av den funksjonaliteten du trenger. Er det noe du savner så er sannsynligheten stor for at du kan laste den ned fra programvarebutikken til Android, Android Market, direkte på telefonen.

Wonder-Wiz

Samsung har lagt inn sitt TouchWiz-grensesnitt for å sette sitt særpreg på menyene. Dette fungerer stort sett bra, selv om det er noen programmer vi ikke blir helt klok på. Varslingsfunksjonen for ny e-post er også noe vi gjerne hadde sett forbedret, Galaxy W er litt for ivrig på å fortelle oss at vi har ny e-post.

Alt dette foregår på en 3,7 tommers skjerm, noe som er stort nok for de fleste. Ingen monsterskjerm på noen måte, men større skjerm enn det du for eksempel finner på iPhone.

Skjermen gjenspeiler prisen og ligger midt på treet. En fordel er at skjermen fungerer forholdsvis bra også utendørs i sollys.

Ser vi på utseendet er det her Wonder viser frem sin mest trauste side. Galaxy W er sort uten noe fiksfakseri i det hele tatt, og kan ikke beskyldes for å være spesielt spenstig. Funksjonell er den derimot, og både fysiske og virtuelle taster fungerer bra. Det eneste vi savner en dedikert kameraknapp.

Ikke bare traust

Dessverre er Galaxy W til tider også ganske treg. Spesielt synes vi startskjermen er til tider irriterende treg, men også enkelte programmer tar det litt tid å snurre i gang. Brukeropplevelsen er viktig, og dette er nok det største ankepunktet vi har mot Galaxy W.

Et annet ankepunkt er at vi synes lyden under samtale er for svak og uklar.

Heldigvis for Galaxy W så er disse minuspunktene ikke så fremtredende at de ekskluderer Wonder som et potensielt mobilvalg.

Kan brukes som jobbtelefon

Galaxy W synkroniserer som andre nyere Android-telefoner mot Exchange, Gmail er tett, kanskje i overkant tett, vevd inn i menyene, og du har en kontorpakke som lar deg åpne de mest vanlige kontorformatene.

Wonder er ikke bare seriøs. Den spiller av de fleste videoformater, og spiller av den musikken du måtte ønske, enten fra internminnet på 4 GB, fra et minnekort du har kjøpt til ekstra, eller fra den innebygde FM-radioen.

Går du deg vill i dokument-, video- og lydformater, kan den innebygde GPS-en nok ikke hjelpe deg. Lurer du på hvor du er eller hvordan du kommer deg dit du skal, kan den derimot hjelpe deg med dette. Den kan også brukes til å merke bildene dine med posisjon. Ikke minst kan nettsider og applikasjoner som Facebook dra nytte av posisjonen din dersom du tillater dette.

Du kan forøvrig også importere Facebook-vennene dine inn i adresseboken på telefonen, men Wonder klarer ikke å flette disse automatisk med for eksempel Exchange-kontaktene dine.

Konklusjon

Samsung Galaxy W er en helt godt utstyrt, men allikevel nokså ordinær Android-telefon. Den har ingen feil som er så alvorlige at du ikke bør kjøpe den, men så mangler den dessverre også det lille ekstra som gjør at du absolutt bør kjøpe den. Wonder er altså en telefon som vil fungere godt for mange, men gledesropene vil nok utebli.

Hvis pris er viktigst, finner du en flere billigere Android-telefoner her. Blant annet har Samsung en modell kalt Galaxy Y, som koster det halve av en W.

Rundt 2000 kroner er en pris mange kan tenke seg å bruke på en ny telefon, og her er det også en drøss av telefoner å velge mellom. For eksempel er den ganske fete Sony Ericsson Xperia Arc S et godt alternativ til et par hundrelapper ekstra. Sony Ericsson har forøvrig en hel serie med gode Android-telefoner i denne prisklassen. Mer ukjent er for eksempel Motorola Defy+. Denne er et par hundrelapper billigere enn Wonder, men tåler mer og har topp dekning.

Terningkast: 3

Les hele testen av Samsung Galaxy W på Amobil.no

Les også
Se mobilen som har innebygget videoprojektor
Les også
ZTE Tania: Styr unna denne Windows-mobilen
Les også
Her er februar-mobilene
Les også
– Galaxy S III kommer ikke i februar
Les også
Android snart større enn Windows
Les også
– En myte at Android er usikkert
Les også
Farlige jobbmobiler
Les også
Samsung Galaxy S II
annonse

Les også