Til hovedinnhold

ZTE V9 Light

ZTE V9 Light er en rimelig inngang til nettbrettmarkedet. Dette nettbrettet koster bare 2800 kroner og kjører Android, men du bør ikke la deg friste.

Trykkfølsom

Den største ulempen er at V9 Light har fått en skjerm av den trykkfølsomme typen, noe som gir dårligere respons og flyt enn dagens berøringsfølsomme skjermer.

Skjermen er også blass, og nettbrettet er kresen på innsynsvinkelen for at bildet skal se noenlunde riktig ut.

Dermed er ikke V9 Light like morsom å spille eller se video på som dyrere nettbrett.

Eldre Android

At V9 Light ikke har nyeste Android-versjon er greit nok, med tanke på prisen. Vi skulle imidlertid ønske den hadde fått Android OS 2.2 Froyo i stedet for 2.1 Eclair. Da ville den nemlig hatt flash-støtte og vært raskere både på nettsurfing og i andre applikasjoner.

En raskere prosessor, mer arbeidsminne og mer innebygget minne ville også vært hyggelig, men med tanke på prisen er vi godt fornøyd med at enheten stort sett ikke lugger i menyene.

V9 Light hakker bare når du kjører krevende applikasjoner og spill, så du blir nødt til å holde deg unna den mest avanserte programvaren.

Er hyggelig pris nok?

For under et år siden ville et nettbrett med resistiv skjerm og det meste av teknologi til bare 2800 kroner imponert oss. Da kostet Samsungs Galaxy Tab rundt 6500 kroner. Imidlertid gjør den ikke det lenger.

Galaxy Tab koster intet mindre enn 3400 kroner, og dermed er ikke veien så lang. Samsungs modell er bare litt større enn V9 Light og koster litt mer, men til gjengjeld får du en knallbra kapasitiv trykkskjerm som gjør at nettbrettet fungerer bedre til surfing på internett, filmvisning, spill og ... det meste, egentlig. Det samme gjelder Apples iPad som starter på 3890 kroner.

Ja, vi snakker om omtrent dobbel pris, men vi mener likevel det er verdt prisforskjellen. Dette er årsaken:

Kjøper du en ZTE V9 Light tror vi at den kommer til å ligge i en skuff som støvsamler om bare noen måneder når du blir lei av den. En Galaxy Tab eller Apple iPad gir en helt annen opplevelse. De inviterer til hyppig bruk enten du skal lese nyheter eller spille.

Derfor er vårt tips å kjøpe et godt nettbrett med kapasitiv skjerm i stedet for å kjøpe en dyr støvsamler kamuflert som et billig nettbrett.

Vil du vite mer?

Les den fullstendige testen av ZTE V9 Light på Amobil.no

annonse