Til hovedinnhold

Samsung Galaxy 551 - Svikter der det virkelig gjelder

Samsung Galaxy 551 kan skilte med to sentrale egenskaper, Android og fulltastatur. Hver for seg langt fra uvanlig, men når du har begge deler på samme telefon, befinner vi oss plutselig i en nisje.

Valuta for pengene

Galaxy 551 er ikke dyrere enn at den er innenfor rekkevidde for de fleste, og du kan således få deg en telefon med mye funksjonalitet til en overkommelig pris her.

Finn beste pris på Samsung Galaxy 551

Tastaturet er kanskje der hvor Galaxy 551 bør overbevise aller mest. Hvis ikke tastaturet gjør nytten sin på en slik telefon så finnes det en drøss av alternativer uten fysisk tastatur som både er slankere, billigere og bedre.

Det er defor litt skuffende å oppdage at tastaturet på tross av et behagelig førsteinntrykk ikke overbeviser. At det kjennes billig ut med ujevne taster, vil sikkert mange kunne leve med.

At du ikke har Ø og Æ er verre, og selv om du kan få frem Å med et ekstra trykk, så blir det fort til at du heller bruker det virtuelle QWERTY-tastaturet, hvor du de norske bokstavene er på plass.

Kurant skjerm

Selv med fysisk tastatur er skjermen et viktig punkt på enhver Android-telefon. Skjermen fungerer for det meste godt, og det er enkelt å navigere seg rundt i meyene. Vi har riktignok vært borti bedre respons på andre kapasitive skjermer, så i toppklasse er denne skjermen ikke.

Det samme kan sies om det som vises på skjermen. Både størrelse og oppløsning bør tilfredsstille de fleste, men det er ikke snakk om ekstravaganse på noen måte.

Ekstravagant er heller ikke disse Android 2.2-menyene, og her er det begrenset hvor mye Samsung har gjort med de originale Android-menyene. Resultatet er menyer som er oversiktlige og funksjonelle uten å være fjonge.

Og fjongt er ikke utseendet heller, Den ekstra tykkelsen gjør at Galaxy 551 ikke hører til i kategorien lett og leken, og fraværet av glass og metall gjør at ekstravagansen uteblir også hva gjelder utseendet. Byggekvaliteten er det derimot ikke noe å si på, og på tross av utskyvbart tastatur var det ikke knirk å spore.

Topp telefon

Som telefon viser Galaxy 551 frem sin kanskje sterkeste side. Batteriet er riktignok bare på det jevne, men dekningen er god, den er enkel å ringe med og adressebok og anropslogg er av det utfyllende slaget.

Kameraet fungerer også godt, selv om moderat oppløsning gjør at dette ikke er noen telefon for deg som vil vise bilder og video i topp kvalitet på en større skjerm.

Musikkspilleren er enkel og oversiktlig, noe som også kan sies om radioen selv om sistnevnte ikke utmerker seg med den gode dekningen som telefonen har.

Når det gjelder som mest...

Problemet for Galaxy 551 er at den svikter der hvor det gjelder som mest. Når tastaturet mangler norske tegn og gir et tvilsomt kvalitetsinntrykk skjelver konkurrentene neppe i buksene.

Og konkurrentene i Android-verdenen er i første rekke den populære Sony Ericsson X10 Mini Pro, som er enklere og billigere, men også nærmest minimal.

Les testen av Sony Ericsson X10 Mini Pro

HTC Desire Z er på sin side ikke bare dyrere, men også større og mer avansert, på godt og vondt.

Les testen av HTC Desire Z

Kan du leve med begrensningene som tastaturet til Galaxy 551 har, er den allikevel ikke noe dumt valg og en telefon du nok vil trives med. Kan du klare deg like fint uten tastatur i det hele tatt, eller Android for den saks skyld, finnes det et drøss av gode og for en stor del bedre alternativer.

annonse