Til hovedinnhold

Samsung Omnia 7 - En knallbra telefon

Samsung Omnia 7 er en av få mobiltelefoner på det norske markedet som har Windows nye operativsystem, Windows Phone 7 (WP7). Telefonen bærer preg av å være skapt for bruk i en større sammenheng, med innlogging på nett via din egen brukerprofil (Live ID).

Dessverre virker ikke alle tjenestene i Norge. Det betyr at det ligger begrensninger i tjenester som Marketplace (nedlasting av applikasjoner) og Xbox Live-funksjonene i telefonen. Norske brukere får heller ikke tilgang til musikktjenesten Zune på nett.

Telefonen finnes heller ikke med norske menyer og norske ordbøker. Det er et savn Omnia 7-eiere må leve med til langt ut på høsten eller forvinteren.

Toppspekket
Telefonen virker godt sammensatt, og er enkel å bruke. Skjermen er den reneste festen, med knallgode farger og tydelige kontraster. Størrelsen på 4 tommer gjør dette til en god telefon for den som vil bruke funksjoner som krever skjermplass. Skjermens berøringsfølsomhet er også meget god.

Talefunksjonen fungerer utmerket, med klar og god lyd i begge ender av samtalen. Telefonen har også en oversiktlig og god SMS-funksjon, og god integrering av sosiale tjenester.

Nyttefunksjoner
Nyttefunksjonene er mange, men kunne vært flere om det i tillegg ble åpnet for nedlasting av applikasjoner. Du kan i dag gå omveien ved å registrere deg med amerikansk Live ID, men dette blir tungvint. Kjøp gjort i amerikanske Marketplace vil ikke kunne overføres til den norske kontoen når denne med tiden kan tas i bruk.

De viktigste nyttefunksjonene i denne telefonen er de som handler om kontorapplikasjoner og e-post, i tillegg til at du altså får tilgang til Sharepoint-tjenester, om du er tilknyttet en bedrift eller organisasjon som bruker dette.

I tillegg kommer selvsagt nettleser, kart, GPS, FM-radio og en av markedets beste PIM-løsninger. Windows Phone 7 er også en av de sikreste mobiltelefonene som finnes, i fall du skulle miste telefonen eller bli utsatt for tyveri.

Kamera
Kameraet tar meget gode bilder under normale til gode lysforhold. I svakt lys kan du hjelpe deg med fotolampen på telefonen, men denne leverer ujevnt lys, og har noe begrenset nytteverdi.

Videokameraet i telefonen kan filme i HD-oppløsning, men selv om prosessoren i Omnia 7 er kraftig, så klarer den ikke å komprimere videobildene på en tilfredsstillende måte. Siden video er best med levende bilder, så er det skuffende at det ikke skal mer liv til før bildene begynner å hakke.

Musikkspiller
Musikkspilleren gir god lyd og er enkel å betjene. Her får du i tillegg opp bakgrunnsinformasjon om artisten du lytter til. Musikkspilleren brukes sammen med Zune på en PC, noe som gjør synkronisering av filer til en smal sak.

Alt i alt er Samsung Omnia 7 en mobiltelefon med et uforløst potensiale. Vi venter i spenning på hvordan det utvikler seg. Dette er så absolutt en toppmobil, men så lenge den ikke kan brukes slik den er ment, så faller den igjennom på brukeroplevelsen.

Alternativer
Er du på utkikk etter en skikkelig rå mobiltelefon, så er LG Optimus 2X et alternativ å se nærmere på. Denne telefonen har tokjerneprosessor, og kjører Androids operativsystem.

Et annet alternativ er iPhone 4, som også har et enkelt brukergrensesnitt, god skjerm og tilgang til et hav av tilleggsprogrammer.

Finn beste pris på Samsung Omnia 7 i Prissøk

Vil du vite mer?

Les hele anmeldelsen av Samsung Omnia 7 på Amobil.no

annonse