TestTomTom GO Live Top Gear edition

Jeremy viser deg veien forbi køene

Live-GPS-en er på nett, og vet akkurat hvor det er kø i sanntid.

I storbyen er TomToms Live-funksjoner gull verdt. (Foto: Einar Eriksen)

Se for deg en GPS som forteller deg at du treffer på en kø om 2 kilometer, men den vet om en snarvei som gjør at du sparer seks minutter. Du kan enkelt og greit trykke "ja" til å velge den andre veien, og GPS-en leder deg rundt køen og hjem.

Dette kan faktisk TomTom-GPS-er med Live-funksjoner i dag, som for eksempel TomTom GO Live Top Gear edition. Sanntidsinformasjonen om køene er imponerende presise i Oslo. Informasjonen om hvor og når det er køer historisk er også svært nyttig når ikke sanntidsdataen strekker til.

GPS-en er alltid på internett, og det gjør at veiene er mer oppdaterte en noensinne, og at du slipper å taste inn adressen til restauranter og butikker; i stedet taster du bare inn navnet. Værmeldingen på skjermen er kjekk å ha når du kjører over fjellet.

Top Gear-programlederen forteller deg veien

Det er selveste Jeremy Clarkson fra den britiske TV-serien Top Gear som forklarer deg veien i Top Gear edition (når han ikke syter over at han blir bilsyk av kjøringen din eller at at du kjører gjennom bomringer selv om dine skatter allerede har betalt for veien du kjører på). Alternativt kan du velge en kort og konsis norsk stemme som bare forteller deg hvor du skal kjøre.

Til navigasjon fungerer GPS-en jevnt over bra, selv om vi skulle ønske kartet hadde mer detaljer om området rundt veiene, slik som litt topografi og litt mer preis visning av fjorder, vann og elver.

Kjøper du en GO Live Top Gear edition får du en håndfri som fungerer helt greit med på kjøpet. Da kan du i tillegg styre telefonen din fra GPS-en.

Alt i alt er dette en helt grei GPS, men TomToms løsning med at du har kontakt med mobilnettet og får sanntidsdata om trafikken og raske oppdateringer gjør at du kommer til å elske GPS-en om du bor i nærheten av en by. Vi har testet GPS-en i området rundt Oslo, og ville ikke vært foruten Live-funksjonene de dagene en eller annen bilulykke sørger for lange køer som vi kan unngå.

Sjekk prisene på GO Live Top Gear edition eller Go Live 820 i prisguiden »

Alternativer

GO Live 1000 fra samme produsent har en større og mer oversiktlig skjerm av den kapasitive typen, og måten den monteres på er mer praktisk dersom du vil ta GPS-en ut og inn av bilen. Prislappen ligger tre hundrelapper høyere.

TomTom GO Live 820 er prikk lik Top Gear edition men uten Top Gear-effektene, mens Go Live 825 derimot har en større skjerm som gir bedre oversikt. Disse har vi imidlertid ikke testet i skrivende stund.

Vil du vite mer? Les hele testen på Amobil.no

Les også
TomTom Start 25: Koster mer enn den smaker
Les også
TomTom GO Live 1005: Denne GPS-en er kongen av trafikken
Les også
Mio Spirit 687: Rimelig GPS med stor skjerm
Les også
Garmin Nüvi 3590: Perfekt GPS for deg som skal både kjøre og gå
Les også
Apps for navigasjon i skog og mark: Den beste GPS-appen for tur, jakt og sportsfiske
Les også
Med denne kart-appen finner du frem på fjellet
Les også
Her er de beste bilappene
Les også
Snart kan du twitre fra GPS-en
Les også
Nå kan sola slå ut GPS-en din
Les også
Snart kan du få mer nøyaktig GPS
Les også
Slik fungerer GPS
Les også
TomTom solgte trafikkdata
annonse