Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Her er ukens utvalgte apper

Ukens apper gjør deg forstått over hele verden og sørger for at du kommer frem til bestemmelsesstedet. Pakkelisten må du derimot ordne selv.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Duolingo

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Lær et språk - lekende lett

Er du en av de mange som gjerne skulle ha “brøsjet opp fransken”, men ikke har ork til å sette deg ned med gloseboka fra ungdomsskolen?

DuoLingo er inspirert fra spillverdenen. Velg et språk du vil lære deg og hvor mye du vil øve - og lek deg frem til nye språkferdigheter. Fullfører du leksjonene i tide, får du poeng. Du kan hele tiden se hvordan du ligger an og om du klarer å holde progresjonen oppe.

Appen krever registrering, men oppsettet er enkelt. Registrer deg med Facebook, Google-konto eller med epost og passord.

Selve kurset starter på begynner-nivå. DuoLingo lover at kurset er helt gratis, og så langt har vi ikke oppdaget noen steder hvor man må betale for å få tilgang til resten.

Duolingo.

Ikke så egnet for offentlige rom

Har du hatt en travel periode, så gir ikke appen opp å mase på deg for at du skal komme deg videre.

Et lite minus er at flere av leksjonene krever lyd - enten i form av lytteoppgave eller ved at du selv skal lese inn et ord i mikrofonen. Dette er selvsagt fint rent pedagogisk, men vi tipper at appen kanskje er mest hendig i bruk for å fylle dødtid - eller vente-på-buss-og-bane-tid. Hodetelefoner løser deler av biffen, men en ser unektelig litt merkverdig ut dersom man plutselig bryter ut “La pomme et l’homme” der en står for seg selv.

Her kunne vi kanskje ønsket oss egne øvelser som var bedre egnet for offentlige rom.

DuoLingo har et snilt og vennlig design, og både innhold og oppsett passer for alle aldersgrupper. Dette er en morsom og underholdende måte å lære seg språk på. Her er det bare å kaste seg rundt før neste ferietur!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

App in the Air

Ukens kuriøse:

App in the air

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Har du tenkt deg på tur? App in the air gir deg oversikt over flyreisen.

App in the air har vært populær på iPhone et par år nå, men kom i 2014 for Android. Appen fungerer likt på begge plattformer, men utnytter grensesnittet og designprinsippene på en god måte.

App-in-the-air.

For transit og ukjent terreng

Når du skal reise på lengre strekninger med flere flybytter og ukjente flyplasser, kan det være bra å samle informasjonen på et sted. På flyplasser i mer eksotiske strøk kan det være vanskelig å orientere seg. App in the air gir deg all den viktige informasjonen, som når flyet ditt går, hvor lenge det er til innsjekking og hvilken gate flyet går fra.

Du legger til en flygning ved hjelp av flyselskap, flightnummeret og dato. Alternativt kan du bruke integrasjonen mot tripit, en populær tjeneste som du kan sende reiseinformasjon til på epost.

Praktiske råd på flyplassen

Du kan også se kart over reiseruten din. Ved å trykke på flyplassen, finner du praktisk informasjon om flyplassen og tips fra andre reisende.

Nettsidene til en flyplass er vel ofte ikke de som er høyest prioritert virker det som. Da er det fint at du enkelt kan finne tips om stikkontakter, hvor du får tak i visum eller hvor langt det er å gå mellom terminalene. Du kan også finne ut hvilke spisesteder på flyplassen du absolutt burde unngå.

Flere av tipsene er desverre noen år eller måneder gamle, noe som kan gjøre at man kan betvile om det fortsatt er gyldig. Her kunne App in the air med fordel ha hentet informasjon fra tjenester som Tripadvisor eller Foursquare for mer oppdatert informasjon.

Lurer du på hvor du kan spise som en lokalkjent? Les vår anmeldelse av Foursquare her.

App in the air insisterer veldig på deling av flygninger på Facebook. Akkurat det er vel den sikreste måten å informere uønskede gjester om når de kan få fritt spillerom i huset ditt, men appen er vennlig nok til å ha med en funksjon for å aldri spørre om dette igjen.

App in the air er totalt sett et godt reisefølge med på turen.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Pakkeliste

Styr unna denne:

Pakkeliste

Format: iPhone
Pris: 7-,

Mange mener at nøkkelen til en god ferie, ligger i planleggingen. Nå som både vinterferien og påskeferien er rett rundt hjørnet, kan det jo være aktuelt med en tur, og det finnes nok av apper som kan hjelpe deg til å planlegge pakkingen.

Pakkeliste finnes i dansk versjon, eller på engelsk, men da heter den Packing Lists. Pakkeliste er jo også samme ord på dansk og norsk, altså vil mange nordmenn laste ned den danske appen uten å legge merke til at appen ikke er på norsk.

Pakkeliste.

Ikke oppdatert

Appen er ikke oppdatert siden 2012. Så ja, vi vet det er en gammel app vi nå har børstet støv av. Pakkeliste er utdatert designmessig. Men gjør den det den lover?

”Med denne pakkeliste er du sikker på, at du får alt med på din ferie eller rejse”, står der. Det positive er du ikke trenger registrere deg for å ta i bruk appen. Du kommer direkte inn der du skal legge til nye pakkelister.

Tungvindt, kjedelig og stygt

Du kan opprette en ny pakkeliste med utgangspunkt i standardlisten, en eksisterende pakkeliste eller en tom pakkeliste. Men det er umulig å forstå hva som er forskjellen på de listene du kan legge til. Uansett hva slags liste vi oppretter, blir det en tom liste uten noen tilsynelatende forskjell.

Det er mulig at en standardliste skal inneholde ferdige pakkeforslag, men dette fungerer ikke på vår iPhone.

Det er veldig tungvint å legge til ting i listen, og det er kronglete å slette eller flytte på ting. Det burde vært ferdige kategorier og enkelt å legge til ting og markere hva som er pakket.

Ellers er det først og fremst en skam at en app med et såpass fengende navn (antakelig vil mange laste ned appen og betale i god tro) er så lite gjennomarbeidet, stygt design og kjedelig funksjonalitet. Uten delingsmuligheter eller integrasjoner, så kan du vel like gjerne skrive på en lapp hva som skal pakkes?

Vi kan hvertfall spare deg for syv kroner, for appen Pakkeliste trenger du hvertfall ikke laste ned.

Last ned til iPhone

Et lite PS: Det finnes en annen dansk app for Android som også heter Pakkeliste, men laget av et annet firma. Styr unna den også.

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

Hopeless: The Dark Cave

Format: Android og iOS
Pris: Gratis

Det er rart hvor enkle noen spill kan være, samtidig som de fenger så veldig mye mer enn andre overkompliserte spill. Hopeless er et eksempel på et enkelt, men oppslukende spill som jeg vet jeg kommer til å spille nå og da i lang tid framover.

Du er fanget i en mørk hule, og kan høre lyder av fæle monstre overalt rundt deg. Noen nærmer seg, og de tynnslitte nervene dine får fram usikkerheten i deg. Er det en venn som søker varme i lyset, eller er det et stort monster som kommer for å spise deg?

Ett trykk på skjermen når monstre dukker opp, og du ekspederer det med skytevåpenet ditt. Etter hvert kommer det mange monstre, og de kommer fortere og fortere. Som om ikke det var nok kommer også kameratene dine, og det er fullt mulig å skyte de også. Dermed er det opp til deg og din reaksjonsevne å redde kameratene og ta livet av monstrene.

Kontrollene i spillet er enkle, du trykker hvor som helst for å skyte. Grafikken er enkel, men animasjoner og den visuelle stilen er meget bra. Hopeless er et enkelt spill, som blir akkurat så vanskelig som du vil ha det, og som passer perfekt til korte spillstunder her og der.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

Les også
Norge best i Norden i populær Quiz-app
Les også
Apper til Android og iOS: Her er ukens utvalgte apper
Les også
Apper til Android, iOS og Windows Phone: Her er ukens utvalgte apper
Les også
Apper til Android og iOS uke 2: Her er ukens utvalgte apper
Les også
Apper til Android og iOS: Her er ukens utvalgte apper
annonse