Til hovedinnhold
TestAnbefalte apper til iPhone, Windows Phone og Android

Her er ukens anbefalte apper

Bruk opp restene i kjøleskapet mens du følger med på hvordan familien rekker frem til middagen.

Ukens anbefalte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver helg fremover til å finne frem til fem beste appene vi har testet i løpet av uken.

Her er ukens app-anbefalinger:

BigOven

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: 21,-

Vi har tidligere skrevet om mat-apper med drøssevis av oppskrifter. BigOven er større.

BigOven.

Da tenker vi ikke bare på at du finner mer enn 250 000 oppskrifter i denne appen, men også på de andre mulighetene.

Les også om forrige ukes mattapp med usle 150.000 oppskrifter

Rydd bakerst i kjøleskapet

BigOven lar deg legge inn tre ingredienser, og kommer med forslag til retter basert på disse ingrediensene. Dessverre kan du ikke legge inn alle ingrediensene du har og så få oppskrifter som kun inneholder disse ingrediensene. Denne funksjonen er ikke laget først og fremst for å slippe å dra på butikken, men heller for å bruke opp det som nærmer seg datostemplingen.

Selvsagt har du mange andre måter å finne frem til dagens oppskrift på. Som vanlig kan du søke deg frem eller bla deg gjennom kategorier. Du kan også få en tilfeldig oppskrift, eller kanskje en fersk oppskrift som har fått gode tilbakemeldinger.

Ikke nok med det, her kan du også få hele menyer dersom du vil satse litt ekstra.

Vi setter også stor pris på rangeringen og kommentarer til oppskriftene.

Du kan også lage handleliste og legge inn egne oppskrifter, eller planlegge ukens middager.

Alt dette er pakket inn i et delikat og lettfattelig brukergrensesnitt. Skal du kun ha én oppskrifts-app, er BigOven et soleklart alternativ.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

På de neste sidene kan du lese om en app for deg som tar sosiale nettverk på alvor og en app for deg som er opptatt av familiens sikkerhet.

HootSuite

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Apper som samler flere sosiale nettverk i én og samme app finnes det drøssevis av. HootSuite er annerledes.

HootSuite.

HootSuite er appen for deg som tar sosiale medier seriøst, eller for deg som bruker sosiale medier i mer eller mindre profesjonell sammenheng. Selv om et felles grensesnitt for Facebook, Twitter, LinkedIn og så videre er en sentral del av denne appen, har den også noen andre viktige funksjoner.

Maks uttelling

For eksempel er det slik at rekkevidden på ytringene dine avhenger av når på dagen du kommer med dem. Det er med andre ord ikke likegyldig når du legger ut Facebook-meldingene dine, enten det er meldinger du vil at flest mulig av "vennene" dine skal lese, eller en melding som har et kommersielt innhold.

HootSuite lar deg tidsstyre meldinger slik at du kan ta fri når du vil og la appen gjøre jobben for deg. Nyttig funksjon for deg som tar sosiale medier på alvor, enten som privatperson eller fordi du bruker sosiale medier i kommersiell sammenheng.

Ikke minst kan du også hente ut rapporter og statistikk slik at du lettere får oversikten over hvordan meldingene dine når ut i den store verden.

Appen har kanskje ikke et superenkelt grafisk uttrykk som får deg til å hoppe i stolen ved første øyekast, men HootSuite er nok primært beregnet på de som går litt dypere inn i materien.

Det betyr ikke at du som bare vil samle nettverkene dine i én app skal glemme HootSuite. Appen fungerer nemlig bra også for deg som bare vil ha én sosial nettverksapp å forholde deg til.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Life360

Life360 Family Locator

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Du er ikke nødt til å være kontrollfrik for å ha bruk for denne appen, men det er heller ingen ulempe.

Life360.

Life360 er først og fremst en app som gir deg oversikt over familien din. Det viktigste med denne appen er nok kartet, som lar deg se hvor familiemedlemmene dine befinner seg.

Full kontroll

Dette er praktisk hvis du er urolig for hvor barna befinner seg, eller kanskje du har gamle foreldre som har en tendens til å gå seg bort.

Life360 kan med andre ord gi deg større trygghet i hverdagen. Samtidig så er medaljens bakside at familiemedlemmene kanskje vil føle seg overvåket når alle til enhver tid vet hvor de andre befinner seg. Vi kan neppe tenke oss at husets tenåringsdatter uten videre vil akseptere å installere denne appen på telefonen sin.

Vi ser for oss at appen også kan være praktisk når du holder på med middagen og ikke helt er sikker på hvor lenge det er til resten av familien innfinner seg ved middagsbordet.

Noe vi ikke ser det helt store utbyttet ved, er funksjonen som lar deg sende melding til andre i familien. Dette finnes det så mange andre plattformer til som du heller bruker, alt fra tekstmeldinger til Facebook.

Du kan også få varsel når et familiemedlem kommer frem til et gitt sted. Praktisk hvis du ikke får roen i deg før du vet at poden har kommet frem til skolen.

Hvis du synes regler som gjør at det omtrent er umulig å få et skrubbsår på en moderne lekeplass er på sin plass, er du også i målgruppen til denne appen. Det er som kjent farlig å leve, men Life360 kan kanskje gi deg litt mer ro i sjelen.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Se også våre oversikter over "essensielle apper":

annonse