Til hovedinnhold
TestSamsung Galaxy Tab 7.7

Et nettere nettbrett finner du ikke

Samsungs slankeste nettbrett har en gedigen AMOLED-skjerm.

Samsung Galaxy Tab 7.7 er et lite og hendig nettbrett med svært god skjerm og god batteritid. Brettet er litt for stort til å passe i en vanlig jakkelomme, men glir fint ned i en veske. Den lave vekten og den gode batterikapasiteten gjør Galaxy Tab 7.7 til et utmerket reisenettbrett.

Les også: – Glem iPad og Tab – dette er kongen

Fullverdig mobiltelefon

Galaxy Tab 7.7 har plass for SIM-kort, og kan brukes som en vanlig smartmobil. Du trenger egentlig ikke å ha en mobiltelefon i tillegg til Galaxy Tab 7.7, men de fleste vil nok finne det hensiktsmessig.

Brettet er utmerket for den som vil se film, lese e-post, følge med på sosiale medier eller surfe på Internett. Størrelsen gjør det litt mindre hensiktsmessig å bruke brettet til å ta notater eller skrive større mengder tekst. Dette kan kompenseres ved hjelp at et eksternt tastatur, men det må du i tilfelle kjøpe som ekstrautstyr.

Galaxy Tab 7.7 er et fullverdig nettbrett med plass for minnekort og mulighet for tilkobling av USB-enheter. For å koble til USB-dingser trenger du en adapter som koster et par hundrelapper. Den høye skjermoppløsningen gjør at du får like mye innhold på skjermbildet til dette nettbrettet som på storebror Galaxy Tab 10.1. Prosessoren er også raskere enn på Galaxy Tab 10.1.

Kameraet trekker ned

Det eneste vi opplever som litt under pari på Galaxy Tab 7.7 er kameraet. Det tar bilder med en oppløsning på 3,15 megapiksler, og bildekvaliteten imponerer ikke. Galay Tab 7.7 er heller ingen billig fornøyelse, med en prislapp som starter på rundt 4500 kroner i nettbutikkene.

Vi tror dette nettbrettet først og fremst vil bli populært blant brukere som allerede har et større nettbrett eller en lett og hendig bærbar PC for de litt tyngre oppgavene. Galaxy Tab 7.7 vil nok bli brukt for rask oppdatering på e-post, nyheter og sosiale medier, i tillegg til at den vil fungere som underholdningssentral. Vi snakker med andre ord om det samme bruksmønsteret som for en smartmobil, om enn uten at den vil bli brukt mye til mobilsamtaler.

Både óg

Galaxy 7.7 er både smartmobil og nettbrett. For noen vil den være det beste fra begge verdener, mens den for andre vil falle mellom to stoler. Vi antar at de fleste som kjøper dette brettet har en smartmobil fra før, og noen har sikkert også et større nettbrett.

I klassen for nettbrett i størrelsen rundt 7 tommer er konkurransen foreløpig nokså begrenset. Forløperen Galaxy Tab er et alternativ, men da med enklere skjerm og mye mindre prosessorkraft. Denne har falt kraftig i pris, og koster nå omtrent to tredeler av hva en Galaxy Tab 7.7 koster. Ta også en kikk på Galaxy Tab 8.9, eller Galaxy Tab 10.1, hvis du vil ha en større skjerm.

Et annet alternativ er Blacberrys PlayBook. Denne er rimeligere, men krever at du har en BlackBerry-mobil om du ønsker fullt utbytte av den.

Les også: Slik er Apples nye iPad

Les hele testen av Samsung Galaxy Tab 7.7 på Amobil.no

annonse