Tek.no

Test

Nå er trigWorld åpnet

2 Des 2010 11:00

Etter to uker betatesting for en begrenset gruppe BlackBerry-brukere, er tjenesten trigWorld nå åpnet for alle. Det vil si – alle som har en BlackBerry-mobil med abonnement fra Trigcom.

Tjenesten er levert av norske Modus Communications, og er en løsning som tar sikte på å levere både applikasjoner, innhold og tjenester direkte til mobiltelefonen.

Soft launch
Er du abonnent hos Trigcom behøver du ikke foreta deg noe som helst for å ta tjenesten i bruk. Alle BlackBerry-telefonene i Trigcoms nett blir om ikke lenge automatisk oppdatert med den nye tjenesten. Unntaket er om du har en mobiltelefon knyttet til et abonnement med en sikkerhetspolitikk som begrenser tilgangen til slike tjenester. Enkelte bedrifter har lagt slike restriksjoner på sine telefoner.

Men om du allerede nå ønsker å ta tjenesten i bruk, så kan du laste den ned ved å gå til nettsiden bb.trigcom.no med mobiltelefonens nettleser. Deretter kan du straks gå i gang med å lese tilpassede nettaviser, laste ned nytte- og underholdningsprogrammer, eller hente ringetoner og bakgrunnsbilder.

Trigcom har lagt opp til to ulike betalingsmodeller. Det enkleste er å få alle kjøp fakturert på mobilregningen. Alternativet er at du må registrere et kredittkort og bli fakturert på dette. Løsningen med kredittkortbetaling kan påtvinges telefonen av arbeidsgivere som vil at de ansatte skal dekke slike kjøp selv.

Søppel
Vi har ikke brukt den lenge før vi oppdager at Modus kommer til å få det travelt fremover. Her er det nemlig svært mye å jobbe med. I kategorien “spill” finner vi ingen ting til telefonen vi bruker (BlackBerry Torch 9800). Menyene er dårlig tilpasset til trykkfølsom skjerm, og applikasjonen er bare tilpasset liggende skjerm. De fleste BlackBerry-modeller har liggende skjerm i utgangspunktet, men ikke 9800. Dermed blir løsningen vanskelig å betjene med en hånd.

Et forsøk på å laste ned applikasjonen Blackberry Cool sender oss til en side som åpenbart ikke virker, og vi får en feilmelding.  Vi får ingen informasjon om hva slags app dette er, men siden den skulle være både gratis og “cool”, så prøvde vi like vel.

Jordomseiling
Når vi ville laste ned Facebook for BlackBerry havnet vi på en amerikansk nettside som ikke er tilpasset for visning på mobilen. Her måtte vi velge om vi vil laste ned direkte til mobilen, eller om vi vil laste ned på PC-en.

Vi valgte direkteløsningen, og kom til en ny nettside som ville ha e-postadressen vår. - Alternativt kan vi gå til www.blackberry.com/facebook med mobilens nettleser, heter det på siden. Så hvorfor i all verden var det ikke dit vi ble rutet i første omgang?

Vi valgte å skrive inn vår e-postadresse, og fikk lenken som e-post noen sekunder senere.  Så var det bare å gå ut av nettleseren, inn i e-post, åpne meldingen og trykke på lenken.

Dette sendte oss tilbake til nettleseren, men denne gang til en side med en stor knapp det stod “Download Now” på. Vi trykket på lenken, og kom til en ny side der vi måtte velge språk. Noen norsk versjon fant vi ikke, så da ble det engelsk. Etter å ha valgt engelsk kom vi til en ny side med en blå knapp merket “last ned”. Først når vi trykket på denne startet nedlastningen.

Etter nedlastingen måtte telefonen starte på nytt, med tilhørende inntasting av PIN. Hvor mange tastetrykk det ble til sammen holdt vi ikke tellingen på. Det ble i alle fall atskillig flere enn de to som vi var forespeilet.

Vi forsøkte også å laste ned et bakgrunnsbilde. Det var gjort med to tastetrykk!

Rotete
Det synes som om tjenesten består av noe innhold som kan lastes ned direkte, lenker til andre nettsider, og en samling av informasjon fra RSS-feeder. Brukergrensesnittet  gir ingen god oversikt over hva som er tilgjengelig, og her er mye hummer og kanari. Programmet bruker også lang tid på å åpne kataloger, og innholdet i de ulike mappene er mildest talt av varierende kvalitet.
I mappen med filmer som vi kan laste ned, finner vi under fanen “People” høydepunkter som Doi Doi, Gwe Wange, Kiduula, Akembalala og Bomboclat. Dette, og de femten andre klippene vi kan kjøpe til 15 kroner stykket, er intet mindre enn musikkvideoer med popstjerner fra Uganda.

Mappene “Love” og “grettings” inneholder også hver sin ugandiske musikkvideo. De samme filmklippene fant vi for øvrig helt gratis på YouTube.

I mappen med sportsklipp kan vi se fem klipp med BMX, fem med inline (rulleskøyter), fem med motorcross og fem med skateboard. Det er mer å glede seg over i forundringspakkene med skrot fra postordrekatalogen til Select.
 
Potensial
Vi får legge til at tjenesten ennå er ny, og at det med tiden sikkert vil bli et noe bredere repertoar både i filmbutikken og i utvalget av applikasjoner. Til det skjer er trigWorld beklageligvis en temmelig uinteressant tjeneste. Slik tjenesten fremstår i dag fortjener den bunnkarakter. Men vi ser potensialet, og strekker oss til to prikker på terningen.
 

Terningkast 2

Les også
Trigcom utsetter trigWorld-utrulling
Les også
Norsk innholdsportal for BlackBerry
Les også
Bruk denne og spar tusener i utlandet
Les også
App World åpnes i Norge
annonse