Til hovedinnhold
TestUkens utvalgte apper

Se ukens utvalgte apper

Apper du må ha og apper du bør styre unna.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Grid Lens

Format: iPhone
Pris: 7,-

Du har sikkert sett bildekollasjene som dukker opp på Facebook og Instagram. Da har du sikkert gjettet at det finnes en drøss av apper som hjelper deg med nettopp å lage disse kollasjene.

Grid Lens.

Grid Lens er en slik app, og den gjør jobben godt.

Les også om den ultimate bildedelingsappen her.

Langt fra selvhøytidelig

Det er helt tydelig med en gang du åpner appen at det ikke bare har vært die-hard programmerere som har vært med i utviklingen av denne appen. Her har åpentbar også designerne fått være med, noe som har resultert i komiske skrifttyper, festlige ikoner og morsomme figurer.

Brukervennligheten lider nok litt blant alle morsomhetene, spesielt er det et par av ikonene som er irriterende vanskelig å treffe. Det er allikevel ikke verre enn at vi enkelt fikk brukt de fleste av appens muligheter.

Prinsippet er ganske enkelt at du trykker på utløseren, hvorpå telefonen tar bilder i rask rekkefølge som fyller de forskjellige rammene.

Sannsynligvis ble ikke resultatet helt det du hadde sett for deg på forhånd, og da kan du gå inn og ta enkeltbilder til de forskjellige rammene, alternativt laste opp bilder fra telefonens minne.

Vil du ha enda større forandringer kan du endre på rammeoppsettet, hvor mye mellomrom det skal være mellom være bilde og hvilken fargepalett som skal brukes.

Når bildet vel er slik som du vil ha det kan du gjøre ytterligere forbedringer ved å legge på fargeeffekter og snakkebobler på bildet.

Da er det bare en ting som gjenstår, nemlig å dele bildet på ditt prefererte sosiale medie.

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Agrias Pet Guide

Ukens kuriøse:

Agria's Pet Guide

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Kjæledyrene våre hører definitivt hjemme i kategorien blant det kjæreste vi har.

Agria's Pet Guide.

Nettopp derfor kan det være greit å være forberedt på situasjoner som skulle oppstå. Hvis hunden, katten eller hesten har et uhell eller blir syk, kan du begynne med å slå opp i denne appen.

Råd for det meste

Her kan du bla deg igjennom en liste med sykdommer og skader for å se hvordan du skal reagere. Listen er ikke den mest utfyllende vi har sett, men de mest vanlige tilstandene finner du her.

Les også: Appen for deg som trenger førstehjelp til barna

Agria's Pet Guide er også mer enn en ren førstehjelpsapp. Du kan finne nærmeste veterinær, og du kan lese nyhetsartikler og tips relatert til kjæredyr.

Hvis du enda ikke har anskaffet deg et kjæledyr kan du også finne noe av interesse her. Appen har nemlig en egen funksjon med navnetips for kjæledyret ditt.

Les også: Appen for deg som har hund

Det er et forsikringsselskap som står bak denne appen, men heldigvis er det kommersielle tilsnittet svært diskret.

I motsetning til hva navnet kan få deg til å tro, er appen også på norsk. Du slipper dermed å ha ordboken klar dersom det skulle skje noe med kjæledyret ditt.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Ikea

Styr unna denne:

Ikea

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Vi er normalt forsiktige med å omtale apper som er mer eller mindre ren reklame for et produkt eller et firma.

Ikea.
Feriedager.

For Ikea-katalogens app gjør vi et unntak. Katalogen er et fenomen i seg selv og noe de fleste nordmenn har et forhold til - på godt og på vondt. At vi, som du vil se hvis du fortsetter å lese, også slakter appen, gjør også at vi er mindre betenkt. Så håper vi bare at vi ikke har blitt varige uvenner med en av verdens sterkeste merkevarer.

Tregt og tungnemt

Å ha hele Ikea-katalogen direkte på telefonen er nok en våt drøm for den gjengse norske interiør-fetisjist med feriepenger som brenner på baklommen.

Du kan altså finne det du måtte ønske fra Ika-katalogen her.

Problemet er bare at det hele blir for mye. Ikea-katalogen er rett og slett ikke egnet for dagens smarttelefoner.

For det første går det hele tregt, noe som sender brukeropplevelsen til bunns. I tillegg er overfloden av informasjon ikke egnet for å vise på en mobilskjerm.

Når navigering rundt i appen er intet mindre enn vanskelig og vrient, blir vi skuffet over det et av verdens største selskaper leverer her. Vi forventer mer av Ikea.

Hvorfor vi tvinges til å velge land når vi starter appen skjønner vi ikke. Appen har nemlig tilgang til posisjonen vår - den kan fortelle deg hvor nærmeste varehus ligger.

Et lyspunkt skal vi komme med: på iPad-en din kan dette virke ganske bra. Dessverre for Ikea bruker vi heller iPadens nettleser for å finne ut hva vi trenger fra Ikea.

Uansett så har Ikea vunnet - vi handler der som gale. Skal vi møtes der for en posjon kjöttbullar på vei ut?

Last ned til iPhone » Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Star Wars: Knights of the Old Republic

Format: iPad
Pris: 70 kroner

Last ned Star Wars: KOTOR: iOS (Pris 70 kroner)

Star Wars: Knights of the Old Republic blir av mange ansett å være et av de beste rollespillene gjennom tidene. I likhet med for eksempel Baldurs Gate har også denne gamle klassikeren nå funnet veien over til mobilformatet.

Handlingen i spillet er satt cirka 4000 år før hendelsene i filmene, og oser av kvalitet. Det er Bioware som i sin tid skrev historien, og etter 10 står den støtt som en av de beste fortellingene fra dette universet. I hvert fall i spillformat.

Det eneste jeg har å utsette på denne versjonen er kontrollen. Den er klønete, og altfor ofte et irritasjonsmoment i et ellers veldig bra spill. Du styrer figuren din ved å trykke og dra med venstre tommel. Bevegelsene kjennes stive, og jeg fant meg ofte løpende rett i en vegg, eller sittende fast i et hjørne.

Kampene går på samme måte som alle andre versjoner. Du setter angrep i kø, og du kan styre hva dine medhjelpere gjør, i tillegg til deg selv. Figurutviklingen er like dyp som alltid, og spillet inneholder til og med en tidlig versjon av moralutvikling. Det vil si at verden rundt reagerer på om du gjør gode eller dårlige handlinger.

Star Wars: Knights of the Old Republic er et av mine absolutte favorittspill gjennom tidene. Det gir en dyp rollespillopplevelse, med en fengende historie, flust av god dialog og et godt kampsystem. Mobilversjonen sliter med svake kontroller, men utover dette har spillet helt klart tålt tidens tann.

Last ned til iPad »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spill »

Få også med deg ukens utvalgte apper for tidligere uker:

Les også
Ukens utvalgte apper - uke 31: Se ukens utvalgte apper
Les også
Se hva som rører seg på appfronten nå
Les også
Ukens utvalgte apper: Se ukens utvalgte apper
Les også
Anbefalte apper til Android og iOS: Her er ukens anbefalte apper
Les også
Anbefalte apper til iPhone, Windows Phone og Android: Her er ukens anbefalte apper
annonse