Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei Watch GT2

Huaweis nye smartklokke kan ikke mye, men det den kan gjør den godt

En rimelig smartklokke med laaaang batteritid.

Watch GT2 fra Huawei ser lekker ut, koster lite og varer leeenge på en lading. Hvis du er interessert i å spore ting som søvnkvalitet og aktivitet er dette blant de beste alternativene på markedet.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Huawei har laget smartklokker i noen år, men for et drøyt år siden begynte de å lage dem basert på sitt eget system og sine egne menyer. Prisen var lav og funksjonsnivået noenlunde høyt. Denne høsten lanserte de en lett oppdatert versjon av klokka, som har fått navnet Watch GT2.

Den største utgaven av klokken har fått en såvidt endret design på selve klokkehuset, mens reimene ellers er ganske like de som var i første Watch GT-modell. I tillegg har det kommet til modeller under navnene Classic og Elegant, som minner mer om Samsungs Galaxy Watch Active 2-klokker, uten ring rundt urskiven.

Pulsmåleren er ny og måler både puls under vann og stressfaktoren til brukeren. Selv med kontinuerlig puls- og stressmåling kan klokken ha et par ukers batteritid.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Huawei Watch GT 2 46mm Classic Edition

Huawei Watch GT 2 46mm Classic Edition

Ny pulsmåler

På innsiden har det skjedd noen ting, så som at pulssensoren nå fungerer under vann, slik at du kan spore svømmeaktiviteten din.

I stor grad er imidlertid Watch GT2 omtrent slik den opprinnelige klokken var å bruke. Det betyr at den er rask og fin i menyene og har en rekke funksjoner uten å føles overlesset, slik alternativene fra Samsung og Apple i visse fall kan gjøre. Men samtidig er den også litt begrenset.

Så er den også veldig mye billigere enn begge de to nevnte.

Den viktigste tingen å sette pris på med Watch GT2 er batteritiden. Klokken varer og varer, og lover fjorten dagers batteritid med 90 minutters aktivitetssporing i uka. Min erfaring er at det ikke kan være så langt unna sannheten. Denne klokken varer lenge nok til at jeg nesten glemmer hvor jeg har ladedocken mellom hver gang jeg trenger den.

Det er mulig å få klokkeskjermen til (nesten) alltid stå på. Men da får du bare klokkeinformasjon, enten i «digital» visning som her, eller med visere.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nesten alltid på

Da klokken var helt ny på begynnelsen av denne vinteren var det mulig å sette skjermen til alltid på. Den advarte den gang om at batteritiden kunne ned mot halveres - altså gå ned i én uke fremfor to. Den muligheten har etter en oppdatering blitt borte, og er erstattet av muligheten til å ha skjermen på i 20 minutter etter at du har løftet armen.

Hvorfor endringen er gjort har vi ikke fått svar på av Huawei. Men jeg noterer meg at klokken i praksis alltid er på nå også - antakeligvis siden den stadig vekk løftes.

Appen gir et vell av informasjon om helse og aktivitet. Klokka kan måle enkelte faktorer som ikke Samsung eller Apple har i sine verktøykasser, for eksempel stress over tid.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Omfattende helseinformasjon

En av de mest spennende tingene med Watch GT2 er måten den bruker resultatene fra pulsoksimeteret sitt. Den skal i utgangspunktet kjenne treningseffekten av aktiviteten du bedriver, og en nål flytter seg gradvis over skjermen fra oppvarming og videre opp til aerob trening og videre opp til anaerob hvis du tar i hardt. Den beskriver det også når du går over til å forbrenne fett.

Sammen med en ring-løsning som minner mistenkelig om Apple Watch sine aktivitetsringer har Watch GT2 den mest omfattende og intuitive måten å vise aktivitet på som jeg har vært borti.

Da Watch GT2 var fersk hadde den en tendens til å telle for mange skritt, men etter en oppdatering senere i vinter har den tilsynelatende sluttet med det og er mer på nivå med de andre klokkene jeg har hatt på motsatt arm mens jeg har testet.

Fra venstre: Huawei Watch GT2, Samsung Watch Active 2 og Apple Watch series 5. De to konkurrentene er nesten dobbelt så dyre som Huaweis klokke, men de er også litt smartere.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Gjemmer funksjoner under trening

En irritasjon her er at klokken har et vell av funksjoner, men så fort treningsmodusen aktiveres forsvinner mulighetent i å bruke (nesten) alle disse. Derfra og ut handler alt om trening - og musikk. Det betyr at hovedmenyen blir utilgjengelig, og det er heller ikke mulig å aktivere en skjermlås for klokken.

Fraværet av skjermlås er irriterende i starten, ettersom den er helt nødvendig for at ikke Apples eller Samsungs klokker skal gå bananas under et fuktig jakkeerme. Like fullt har irritasjonen over mangelen blitt mindre, siden det ikke ser ut til at Watch GT2 er like tilbøyelig til å handle på egen hånd med fuktige klær over seg.

Vi fikk nylig snakke med designerne bak Watch GT-serien hos Huawei, og på spørsmål om hvorfor klokken hindrer tilgang til sine øvrige funksjoner under treningsbruk svarte de at de ønsket å fokusere bruken. Tanken er at hvis du faktisk trener, har du ikke egentlig bruk for klokkens øvrige funksjoner.

Det er uansett ikke så fryktelig mange funksjoner på klokken som ikke handler om trening. Slik ser menyen ut til vanlig:

 • Trening
 • Historikk - treningshistorikk
 • Treningsstatus - viser positiv/negativ tendens
 • Puls
 • Aktivitetslogg - oversikt over måloppnåelse
 • Søvn
 • Stress
 • Pusteøvelser
 • Anropslogg
 • Kontakter - ring et lite utvalg kontakter rett fra klokken via BT og mobil
 • Musikk - krever at du overfører MP3-filer fra mobilen
 • Barometer
 • Kompass
 • Meldinger - viser meldinger fra mobilen, men lar deg ikke svare
 • Vær
 • Stoppeklokke
 • Nedtelling
 • Alarm
 • Lommelykt - skrur skjermlyset på maks
 • Finn telefonen min
 • Innstillinger

Ingen strømmestøtte

En ting Huawei ikke hadde en like god forklaring på var hvorfor Watch GT2 har støtte for musikk, men ikke strømmetjenester. Det betyr at du kan legge over MP3-filer i den 4 gigabyte store lagringsplassen på klokka, men du kan ikke synkronisere Spotify- eller Google Music-spillelistene dine til den.

Huawei sier de planlegger å samarbeide med aktuelle strømmetjenester om slike funksjoner, men kunne ikke si om det vil skje i oppdateringer for Watch GT og Watch GT2 eller om det blir en funksjon i neste generasjon klokke fra selskapet.

For strømmefokuserte nordboere er resultatet at du skal gå ganske aktivt inn for det og faktisk kjøpe nedlastbar musikk, rippe dine egne CD-plater eller skaffe deg musikk på mindre legitime måter for å ha noe å legge på klokken.

Til varslinger fungerer Watch GT2 omtrent som forventet. Du kan ikke svare på meldinger fra klokka, men du kan besvare samtaler via den. Løsningen fungerer greit nok, men i likhet med samtaler på Apple Watch eller Samsungs klokker blir det vel neppe noens førstevalg å snakke i boksete lyd fra en høyttaler på håndleddet med det første.

Rimelig, lekker og treningsfokusert

Det er tre virkelig store fordeler med Watch GT2. Det er batteritiden, prisen og de omfattende helsemålingene med stress-, søvn- og aktivitetsmålinger. Som smartklokke er den grei nok, men med visse begrensninger. Siden dette ikke er en Google Wear-klokke har den ikke appstøtte, og for musikkavspilling må du bruke lokale filer og ikke tjenester.

I bruk føles den rett og slett som en penere designet Fitbit, med noen flere funksjoner, mer stabil programvare og støtte for vanlige klokkereimer. Og det er faktisk ikke en dum ting.

Den er å få tak i i en rekke ulike formfaktorer i GT2-utgave, og noen av dem ser ganske annerledes ut enn fjorårets, mens de største og mest maskuline klokkene er vanskelige å skille fra de gamle.

Hvis du allerede har en av fjorårets modeller er de mindre fysiske forskjellene neppe verdt å oppgradere for. Men hvis du er i markedet for en enkel smartklokke med omfattende helsefunksjoner er dette ett av de rimeligste og beste alternativene som faktisk ser ut som en forholdsvis pen klokke på armen.

Utstyr fra for eksempel Garmin og Fitbit kan gjøre mye av det samme, men ser veldig kun unntaksvis like elegant ut som en Watch GT2.

Huawei Watch GT 2 46mm Classic Edition
8
Meget bra
Anbefalt

Huawei Watch GT 2 46mm Classic Edition

8
Meget bra
sitatWatch GT2 er en prisgunstig smartklokke som gjerne kunne vært enda litt smartere.

Fordeler

 • +
  Rimelig å kjøpe
 • +
  Passer vanlige klokkereimer
 • +
  Design som vanlig klokke
 • +
  Rask i bruk
 • +
  Massevis av aktivitetsdata
 • +
  Innebygget GPS
 • +
  Holder oversikt over stress og søvn
 • +
  Måler puls når du svømmer
 • +
  Lang batteritid

Ting å tenke på

 • Relativt få smartfunksjoner
 • Svært begrenset tilgang på funksjoner ved trening
 • En del plast under selve klokka
 • Ingen støtte for strømmetjenester
 • Ikke EKG-støtte
 • Classicmodellen av GT2 nesten helt lik Watch GT Classic

Alternativer til Huawei Watch GT2

Apple Watch Series 3 38mm
Apples rimeligste klokke

Apple Watch Series 3 38mm

fra 2811:-

Til 2300 kroner er Apple Watch series 3 den rimeligste inngangsbilletten til smartklokker for eplefantaster. Den har ikke nymotens funksjoner som EKG og alltid på-skjerm, slik siste Apple Watch-modell har, og bytter i praksis ut litt av helsefokuset med appstøtten og økosystemet Apple forøvrig har. En god og rimelig klokke, som altså er noen kroner billigere enn Huaweis klokke for deg som bruker iPhone til daglig.

Apple Watch Series 5 44mm Aluminium with Sport Band
For deg med iPhone

Apple Watch Series 5 44mm Aluminium with Sport Band

Apple Watch har meget dårlig batteritid, og langt høyere pris. Men det er fortsatt markedslederen på smartklokker i dag. Den har flest funksjoner og best appstøtte, og den er omgitt av et helt enormt økosystem av dingser med alt fra nettbrett, mobiltelefoner og PC-er som alle snakker «samme språk». Her får du såvel svømme-sporing som EKG oppå alt det andre, og du får oppdateringer mange ganger i året, i flere år etter kjøpet.

Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm LTE Stainless Steel
Samsungs smarteste

Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm LTE Stainless Steel

fra 6385:-

For Android-brukere er og blir smartklokkevalgene noe dårligere enn for Apple-fantaster. Men Galaxy Watch Active 2 er den sterkeste utfordreren til Apples klokker, og matcher dem på det meste. Foreløpig har ikke klokken EKG-støtte, men det er varslet og skal være på vei. Den har noe bedre batteritid enn Apples klokker, men langt svakere enn Huaweis. Til gjengjeld har den mange flere funksjoner, men også langt høyere pris. Som Huaweis Watch GT2 tar denne klokken seg godt ut på lanken, men ser du nærmere på den ser du at den høyere prisen også kjøper deg bedre byggekvalitet.

annonse