Til hovedinnhold

Ukens test av mobilspill

Mannevonde griser, kanoner og berg- og dalbaner! Denne ukens spilltest har det meste.

Iphone

Babo Crash

Det er mange spillkloner i omløp på de forskjellige plattformene. Babo Crash er på mange måter en klon av det kjente spillet Bejewelled, men det er også mye mer. Som i Bejewelled dreier det seg her om å stokke om på edelstener til man har tre eller fler på rad i et stort rutenett.

Det som gjør at Babo Crash skiller seg fra Bejewelled er power-upsene. I originalen får man fra tid til annen spesialblokker, men i Babo Crash tar det bokstavelig talt av. Her eksploderer plutselig alt i alle himmelretninger.

De forskjellige power-up-blokkene kan styres ved å snu telefonen i ulike retninger mens de går av. Jo flere som eksploderer samtidig jo mer kaos og jo fler poeng.

Mobilspillmusikk er ikke alltid så mye å skryte av. Både Bejewelled og Babo Crash står sterkt på dette området, og om man ikke er fan av musikken i seg selv - gjør den sammen med lydeffektene en god jobb på å fordype spilleren i det som foregår på skjermen. Man kan velge å skru av musikken i spillet, slik at egen musikk kan kjøre i bakgrunnen.

Her er det fryktelig lett å glemme tiden. Det eneste vi muligens er litt skeptiske til er at vanskelighetsgraden stiger ganske fort når den først begynner å stige. Likevel nekter vi å gi oss! Babo Crash koster 6 kroner på App Store.

Skullpogo

I Skullpogo er du en hodeskalle oppå det som er ser ut som en moteriktig kosedress. Rettere sagt - du er et skjelett med en hoppestokk. Vent litt, vi glemte visst å nevne griser og flaggermus... som suger blod.

Konseptet er altså som tatt ut av en ganske heftig syretripp eller musikkvideo av Pink Floyd, for den saks skyld.

Spillmekanikken derimot er såre enkel, og nesten litt kjedelig. Her styrer man den hoppende helten ved å vende mobiltelefonen mot høyre eller venstre. Er man ikke tilhenger av bevegelsesstyring kan man velge å styre figuren ved hjelp av trykkskjermen.

Målet er å ta livet av dyrene som dukker opp rundt oss, og utvalget ulike skumlinger øker underveis. Dette utføres ved at man hopper på dem. Man kan også velge ulike hoppehøyder for figuren. Bonuser er det også duket for underveis.

Dette er enkel moro, men kanskje litt for enkelt. Konseptet og lydeffektene er akkurat passe merkelige til at det gir litt underholdning i seg selv. Siden vi også er litt enkle lar vi oss underholde når prisen er forholdsvis lave 11 kroner.

Java

Uno

Uno er et kjent og klassisk kortspill, og Gameloft har laget en versjon av spillet som fungerer svært godt. Poenget med Uno er å kvitte seg med alle kortene man har på hånden, og dette gjøres ved å spille lik farge som det kortet som ligger på bordet.

I tillegg til at man må spille samme farge kan man endre farge ved å spille kort i annen farge med samme tall. Man kan også bruke diverse spesialkort som gir spilleren mulighet til å velge farge, og eventuelt samtidig sende en haug med kort til en av motstanderne.

Spillet kan spilles alene, eller i flerspillermodus. Det er også lagt inn en turneringsmodus, som holdt oss hektet i flere timer. I tillegg følger spillet alt du foretar deg, og man kan vinne diverse logoer, og mindre premier ettersom man blir bedre. Disse premiene kan man så bruke for å endre utseendet på sin egen profil i spillet.

Alt i alt er dette et topp spill for tidsfordriv, og det får fort konkurranseinstinktet i høygir, ettersom utfordringene blir vankeligere. Vi kan trygt anbefale dette spillet til alle som liker kortspill, og spillet kan hentes på Nokias Ovi Store og prisen er 30 kroner.

Symbian S60 med trykkskjerm

Roll Revolution 99

Roll Revolution 99 Tracks er et mobilspill som går ut på at du skal styre tre vogner igjennom en berg- og dalbane, samtidig som du skal sanke poeng og ikke krasje. Spillet tilbyr som navnet tilsier en haug med ulike baner i ulike vanskelighetsgrader.

Det er også flere spillmodusen man kan velge blant, som flerspiller og overlevelsesmodus. Spillet er godt laget, med fine lydeffekter og utfordringer nok til å holde deg gående i timevis.

Man får også ulike prestasjonspoeng ettersom man utfører ulike prestasjoner mens man spiller. Dette er blant annet, å klare maks antall poeng på en bane, eller å overleve med alle vognene intakt.

Alt i alt er dette et underholdene spill som er lett å spille, og som man fort kan bli hektet på i lang tid. Spillet er tilgjengelig på Nokias Ovi Store og er gratis.

Android

Shoot U Lite

I dette spillet blir du tildelt en rekke blå menn, en kanon - og brett av ulik vanskelighetsgrad.

Ved å peke på skjermen sikter du med kanonen, og når du slipper kommer det en mann sprettende. Målet er en stor ball med en stjerne på.

Denne ballen har en tendens til å befinne seg på vanskelig tilgjengelige steder, og man må derfor være kreativ i mishandlingen av de blå folkene.

Av og til blir det forlokkende å bare pøse på med blå menn, for man kan skyte så mange ganger man vil på hvert brett.

Det er likevel ikke noen veldig god idé. Man kan nemlig kun ha fire menn på skjermen samtidig, og de som befinner seg på skjermen har en tendens til å kollidere. Dessuten går antall menn man har skutt ut over poengsummen. Jo færre jo bedre.

I Lite-utgave koster spillet ingenting, men bivirkningen er at det er ganske kort. Det tar omkring et kvarter å spille fra begynnelse til slutt. Likevel er det svært så underholdende så lenge det varer.

Se våre andre spilltester

annonse