Tek.no

Test

Kent - Tillbaka Till Samtiden

Svenske Kent har med "Tillbaka Till Samtiden" godt noen nye veier, og stort sett lykkes med det.
Silje Gomnæs
30 Okt 2007 13:00

Kent er blitt en institusjon i Sverige, og er godt på vei mot samme status i Norge. Nå er svenskene tilbake, denne gangen med sitt åttende album. Lydbildet er noe forandret siden forrige gang ("Du & Jag Döden"), og denne gangen har Kent funnet frem både synthen og disco-rytmene.

"Tillbaka til Samtiden" møter deg først med "Elefanter", en småsørgelig sang som sakte siger innpå deg, for så å utvikle seg til en dyster og fengende pop-låt. Joachim Berg synger om svik og lengsel og en skjebne verre enn døden, og alt er som det skal være i Kents sørgmodige og samtidig trøstende verden.

Melodisk og nynnevennlig

Flere av sangene på "Tillbaka til samtiden" begynner som nokså kjedelige balladeliknende stykker, som du fort kan sovne av. Men akkurat idét du har rukket å bli skuffet, girer Kent opp og serverer den ene fengende låta etter den andre, som "Columbus" og "LSD, Någon?" Sistnevnte er én av flere sanger med gode tekster, og Berg lykkes godt i sitt forsøk på å male den vakre og grusomme ensomheten utover netthinnen din.

"Ingenting" var et klokt singel-valg av Kent, og kanskje den eneste sangen det lukter radio-hit av. Låta setter seg på hjernen som en igle, enten du er Kent-fan eller ikke, og innvier deg samtidig i den overveldende tomheten ved å vokse opp i Kents hjemby; Eskilstuna.

"Jeg er her for deg"

Kent prøver nye knep, og får det langt på vei til.

Men alt er ikke bare tragisk. Flere av sangene handler også om kjærlighet, dog alltid med det litt melankolske tilsnittet som gjør Kent til Kent. Men melankoli er som kjent gleden ved å være bedrøvet, og sangene kan like gjerne få humøret ditt opp som ned.

Plata byr også på helt andre sanger i varierende kvalitet. "Sömnen" er en dyssende hyllest til nettopp søvnen, og pakker seg rundt ørene dine som en varm dyne. Dette er en av platas vakreste melodier.

Sangen "Vid din sida" er mest masete og rar, og "Generation X" er en standard pop-låt som går like fort ut av hodet som den kommer inn.

Konklusjon

Kent er fortsatt melankoliens budbringere, om enn i en litt annen innpakning enn du er vant til å høre de. Med "Tillbaka till samtiden" har bandet tatt en overraskende vending i lybildet, og kjennere vil kanskje måtte svelge en kamel eller to før sangene sitter. Den nye plata er ikke like sterk som for eksempel "Vapen & Ammunition" eller "Hagnesta Hill", men likevel en god start om du ikke har hørt mye av Kent fra før.

annonse

Les også