TestChieftec Dragon DX-02B

Dette digre kabinettet er en ny favoritt

Chieftecs klassiker er tilbake.

Introduksjon

Som vi påpekte sist vi testet et Chieftec-kabinett, finnes det vel knapt en datanerd født før 90-tallet som ikke husker deres ekstremt populære Dragon DX-kabinetter. Den buede grillen nederst i front, og svingdøren foran alt av brønner, var for omkring ti år siden et fast innslag på arrangementer som The Gathering – før de bare forsvant.

Nå er Dragon tilbake, og det første som slår oss er hvor stor den har blitt. Dagens testmodell heter Chieftec Dragon DX-02B, og måler nesten 60 centimeter i både høyde og dybde. Kabinettet består av 13 kilogram galvanisert stål, og som vanlig for Chieftec er det ingenting her som lukter minimalisme.

Foto: Varg Aamo, hardware.no

Hvis du har latt deg irritere over de siste årenes trend med stilrene design, enkle linjer og anonyme flater, kan vi rett ut av esken si at dette kabinettet ikke vil skuffe deg. Den gamle Dragon-seriens buede grill er tilbake, denne gang som en del av svingdøren, og utvendig kan ikke engang bunnen kalles mer enn noenlunde flat.

Kabinettet gir også en rekke tilkoblingsmuligheter lett tilgjengelig på utsiden, med både eSATA, USB 2.0 og USB 3.0 i front.

Chieftec lover dessuten verktøyfri installasjon, som ikke er veldig overraskende – da de var tidlig ute med hurtigkoblinger av alle slag inni sine kabinetter. La oss se nærmere på spesifikasjonene:

Utvidelsesplasser

Interne:
4 x 3,5"
2 x 3,5" m/easy swap
Eksterne:
3 x 5,25"
1 x 5,25"/3,5"

Vekt

13 kg uten PSU

Spesifikasjoner -
Materialer 0,8 mm SECC/stål
Farger Sort
Vifter Inkludert: 2 x 200 mm 3 x 120 mm Utvidelsesspor 1 x 200 mm, 1 x 120/140 mm
Ekspansjonsspor 8
Støttede hovedkort mATX ATX (CEB 1.01) EATX (SSI EEB 3.x)
Eksterne tilkoblinger 1 x USB 3.0 2 x USB 2.0 1 x eSATA Mikrofon og hodetelefon
Strømforsyning Plass til én, PS2/ATX 2.3, nederst i kabinettet.
Dimensjoner Høyde: 52,5 cm (pluss føtter, 2,4 cm) Bredde: 22,5 cm Dybde: 59 cm
Pris Rundt 750 kroner

Takk til Chieftec som sendte produktet til test.

Hele ti utvidelsesplasser bør holde for de aller fleste, og de to interne 3,5"-brønnene med easy swap kommer også med 2,5"-adaptere for SSD-er.

Med luftehull på alle kanter, et lass av inkluderte vifter, og plass til å sette inn enda noen flere, har vi også temmelig høye forventninger til kjøleegenskapene.

Bli med over til neste side, så titter vi på litt nærmere på kabinettet.