Til hovedinnhold

Vi tester fem klassikere

Vi er faktisk litt usikre på om vi startet med dette målet, eller om det bare ble sånn underveis. Denne gangen har vi altså testet det som i stor grad er gamle spillkonsepter.

På Android snubler vi oss innom Tower Defense-sjangeren, en Pac Man-klone og en ny Tetris-variant. På Iphone er det nyeste utgave av det umåtelig populære labyrintspillet som gjelder.

Chopper 2 er kanskje det som er fjernest fra det vi har sett før, men det har likevel flere momenter til felles med det gode gamle Flash-spillet der oppgaven er å holde et helikopter flyvende så lenge som mulig ved å holde ned museknappen.

God fornøyelse!

Android

Retro Defense

Tower Defense-varianter går det uendelig mange av på dusinet om dagen. Disse spillene fins på alle plattformer, og Retro Defense er en av variantene som er tilgjengelig for Android.

Her er all grafikk i skarpe pastellfarger, og det er streker og Star Wars-lyder som gjelder. Vi plasserer våpen ut over et rutenett, og skal skyte ned skumlinger som kommer rekende rundt åpninger i rutenettet.

I det hele tatt synes vi ikke denne varianten av Tower Defense hadde så fryktelig mye for seg. Den Tron-aktige grafikken gjør lite for plattformen, kontra de mange andre variantene som fins.

Lydene blir også raskt av det litt for intense slaget, og vi skrur fort av til lettelse for oss selv og resten av det åpne kontorlandskapet. Retro Defense koster 30 kroner i Android Market, og er ikke verdt pengene. Robo Defense er stadig et betydelig mer engasjerende spill.

Muncher

Vi bestemte oss for å teste en versjon av et legendarisk spill for Android, og fant spillet Muncher som ligner på Pac Man.

Spillet fungerer på samme måte som legenden, slik at den gapende gule helten skal spise så mange prikker som mulig i en labyrint uten å treffe de skumle skapningene som vandrer rundt på banen.

Enkelte steder i spillet finner du noen ekstra store spisbare prikker som gjør de skumle skapningene ufarlige i en periode. Da kan du spise de også, noe som gjør at du får poeng og at de dukker opp et sted langt unna der du befinner deg i labyrinten.

Styremekanismen fungerer utmerket, og selv på små Android-skjermen er det enkelt å skubbe den spisende gule skapningen i rett retning. Imidlertid går det litt saktere enn vi er vant med fra Pac Man.

Muncher kan lastes ned fra Android Market for kroner null, og byr på mye moro og litt reklame nederst på skjermen.

Tetris3d

I vår søken etter versjoner av legendariske spill fant vi 3D-tetris. Det høres umiddelbart ganske forvirrende ut, og det er det også. Du får et tredimensjonalt lite univers der det kommer vanlige tetrisbrikker og noen med nye former.

Du kan flytte og plassere brikkene i tre dimensjoner og du kan snu brikkene likeså. Ved å trykke nederst til venstre på skjermen bytter du mellom flyttemodus og snumodus.

Ved å dra på de sorte feltene utenfor brettet endrer du på synsvinkelen, slik at det er mulig å få litt oversikt. I tillegg kommer det en skygge av brikkene dine både i bånn og i sidene, slik at du enklest mulig kan se hvor disse kommer til å bli plassert.

Med tanke på at brikkene er tredimensjonale og kan vris i alle retninger blir det fort veldig kaotisk. Vi så på det som mest plagsomt, men det er nok også mulig å se på det som en utfordring i positiv forstand.

Spillet fungerer iallfall bra, og vi har ikke problemer med å styre brikkene dit vi tror at vi vil ha dem. Problemet vårt er bare at vi ofte tar feil etterhvert som det begynner å bli litt høyde på byggverket.

Tetris3d kan lastes ned fra Android Market gratis, og byr på utfordringer og irritasjon. Morsomt konsept er det uansett, og det kan være verdt å ta en titt på.

Iphone

Labyrinth 2

Hva kan de ha gjort her, tenkte nå vi? Originalen var en suksessoppskrift av de sjeldene. Greia var i bunn og grunn kun å flytte de gamle trelabyrintene over på en digital skjerm.

Vi var litt skeptisk til at mange nok og vellykkede nok endringer kunne gjøres til at denne klassikeren fortjente en oppfølger. Vi tok feil!

Labyrinth 2 er skammelig gøy. Her er det fortsatt trelabyrinten som er utgangspunktet, men her får vi et betydelig utvalg utfordringer vi må komme oss forbi. Tidvis plages vi av for store baller - og til det trenger vi selvsagt en slags diger trakt som kan krympe ballene våre.

Andre tider møter vi på karuseller, kanoner og flipperspillinventar som forsøker å skyte oss langt ut i evigheten. I det hele tatt, utfordringene er mange og de er oppfinnsomme.

Redaksjonen har allerede brukt haugevis av timer på å spille gjennom labyrintspill i ulike utgaver på ulike telefoner. Dette er helt klart den beste utgaven, og selv om prisen ligger noen hakk over det som er vanlig for mange andre spill i App Store er det absolutt verdt det.

Chopper 2

Chopper 2 er en ny utgave av gamle Chopper og Chopper Lite som allerede har vært i App Store en stund. Her går konseptet ut på å berge folk og å skyte på fiender.

Samtidig skal man holde et helikopter i luften, og sørge for å ikke kræsje med bygninger, trær eller fugler. Man kontrollerer helikopteret ved hjelp av telefonens bevegelsessensor, og i Iphone 4 brukes det innebygde gyroskopet for økt nøyaktighet.

Vi tenkte umiddelbart på klassikeren de fleste har spilt i nettleseren da vi så denne spilltittelen. Det var en grov undervurdering av Chopper 2. Her er skal vi gjøre mye, og det må gjøres presist og fort.

Måten vi geleides gjennom nye momenter i nye baner på er elegant, med skrift som kommer sprettende over skjermen. I det hele tatt er grafikken enkel, men stilig i forhold til typen spill.

Dette er underholdende og greit, men sammenliknet med andre spill med omtrent samme underholdningsverdi synes vi 17 kroner kanskje var litt i overkant. Det fins haugevis av spill til under halve prisen som er mer underholdende. Likevel går man formodentlig ikke konkurs av 17 kroner, og Chopper 2 kan man fint bruke noen timer på.

annonse