Tek.no

Test LG Optimus G E975

LGs toppmodell er et røverkjøp

Optimus G er like kraftig som Sony Xperia Z, men koster tusen kroner mindre.

Kurt Lekanger, Amobil.no
24 Apr 2013 09:05
LG Optimus G - volumknapper.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

LG Optimus G er LGs nye flaggskip i Norge. Hvis du mener å ha hørt om telefonen for lenge siden, og tenker at "denne er da ikke ny", så er det fordi den ble annonsert allerede i august i fjor. Men siden telefonen måtte testes mot det norske 4G-nettet har det imidlertid vart både votter og vinter før den har kommet hit til landet.

Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. LG Optimus G kan nemlig fortsatt måle seg med mange av de aller mest avanserte smartmobilene på markedet. Den har en svært kraftig Snapdragon S4 Pro-systembrikke med fire prosessorkjerner på 1,5 GHz – og sammen med en kraftig grafikkbrikke gjør Optimus G virkelig vei i vellinga på våre ytelsestester. Den er riktignok ikke like rask som HTC One, men er omtrent på nivå med Sony Xperia Z – som har omtrent samme innmat.

Skarp skjerm

LG Optimus G - i hand 2.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

LG Optimus G vekker ikke spesielt oppsikt utseendemessig. På avstand ser telefonen ganske traust og kjedelig ut, men går du litt nærmere ser du at både fronten og baksiden er dekket helt av glass. Bak glasset på baksiden er det et spesielt mønster som dukker opp når du betrakter mobilen mot lyset. Ganske stilig.

Skjermen i denne mobilen har ikke full HD-oppløsning, slik som HTC One eller Sony Xperia Z. Men oppløsningen på 1280 x 768 punkter er likevel høy for en 4,7 tommer stor skjerm, og skjermen virker sylskarp – samtidig som både fargegjengivelse, lysstyrke og innsynsvinkel er god.

Med Video Wiz-programvaren kan du sette sammen videoer, stillbilder og musikk, og legge på effekter.

Fin underholdningsmobil

Denne telefonen har god nok ytelse til å kjøre alle de råeste mobilspillene, og den spiller video i HD-kvalitet i de aller fleste formater. Avspillingsprogrammene har funksjoner som gjør det enkelt å overføre bilder, video og musikk trådløst til TV eller stereoanlegg. Telefonen støtter den nye Miracast-teknologien for trådløs overføring av skjermbildet, og med Dual Screen – Dual Play-funksjonen kan du vise et annet bilde på TV-en enn det du ser på mobilskjermen. Det kan du også gjøre hvis du kjøper en såkalt MHL-kabel, en kabel med micro-USB i den ene enden og HDMI i den andre. Da kan du for eksempel sette igang avspilling av en film fra mobilen til TV-en og fortsette avspillingen på TV-en mens du sjekker Facebook eller e-posten på mobilen.

Kameraet er helt OK – selv om detaljer flyter litt sammen selv på utendørsbildene, og kameraet sliter litt i dårlig lys innendørs.

Notatfunksjonen på Optimus G.

Smart notatfunksjon

Også proffunksjonene på Optimus G er svært gode. Telefonen har en god e-postleser, en god kalenderfunksjon som lar deg bruke mange kalendere samtidig – og vise både månedsvisning og dagsvisning på én gang, samt at du får med den utmerkede kontorpakken Polaris Office 4. Denne lar deg jobbe med dokumenter laget i Microsofts Office-formater, og det er til og med en egen funksjon for å vise dokumentene rett på TV eller projektor via DLNA.

Vi likte også notatfunksjonen. Med et trykk på en forhøyning mellom volum opp- og ned-knappene tas det et "skjermskudd", og du kan begynne å tegne og skrive notater direkte på skjermen. Notatet kan lagres enten som et bilde i bildegalleriet eller i LGs utmerkede Notebook-app.

Konklusjon og alternativer

Til en pris på bare rundt 3 700 kroner, mener vi LG Optimus G er ett av de desidert beste kjøpene akkurat nå. Du får omtrent samme maskinvare som Sony Xperia Z – men rundt en tusenlapp billigere. Xperia Z er nok likevel en enda bedre mobiltelefon – med enda bedre skjerm med Full HD-oppløsning, samt at telefonen er tynnere og at den er vanntett.

Vi ender opp på en veldig sterk femmer på terningen – hadde telefonen blitt testet da den kom i august ville det blitt en klar sekser.

Andre gode alternativer i denne prisklassen er Samsung Galaxy S III 4G. Den har omtrent samme oppløsning og størrelse på skjermen, men er ikke like rask – til tross for at den ikke er noe billigere enn Optimus G. Dermed holder vi en knapp på Optimus G.

Er du villig til å gå opp i prisklassen til Xperia Z eller høyere, kan du også vurdere HTC One. Dette er en fantastisk mobil, men den har i skrivende stund ikke kommet i butikkene ennå.

Ta turen til Amobil.no hvis du vil lese enda mer om LG Optimus G E975

Les også
En slik trykkskjerm har du ikke sett før
Les også
– Google Glass er det viktigste som har skjedd siden Internett
Les også
– Windows XP er farlig
annonse

Les også