TestToshiba 47VL863

Her er Toshibas nye TV

Det blir bare nesten for selskapet nye modell.

Vi har allerede hatt to TV-modeller på testbenken med passiv 3D-teknologi. Denne teknologien gjør det langt rimeligere å se 3D for alle i familien enn tidligere. Samtidig viser det seg at bildekvaliteten ligger hakk i hel på skjermer med dyrere, aktiv teknologi.

Nå har vi en ny TV-modell i testlabben med passiv 3D, Toshiba 47VL863. Med denne 47-tommers store skjermen blir mye nesten. For den mangler litt på enkelte punkter før den når opp til de beste i sin prisklasse.

På høyre side nede sitter berøringsknappene.
Foten som følger med 47VL863
Fjernkontrollen til 47VL863

Dårligere bilde enn på rivalene

Toshiba leverer med 47VL863 en TV som gjør en god jobb på de aller fleste punkter. Men den har likevel et lite stykke å gå før den kan tukte skjermer i sin egen prisklasse på enkelte områder.

Blant annet er ikke bevegelsene like gode på 47VL863 som hos for eksempel Samsung UE46D6505. Selv om skjermen har en funksjon som skal jevne ut bevegelsene i bildet, er det fortsatt noe hakking å spore når bevegelsene blir høye.

Sortnivået på Toshiba-TV-en er langt i fra dårlig, men også her mangler det litt før den holder like bra nivå som på Samsungs nye 6000-serie. Enkelte detaljer i mørke scener blir også mindre synlige enn på D6505.

Fargene er for røde ut av esken. Men her har du meget gode muligheter til å justere etter eget ønske i menyene. Med fargene mer nøytralt justert er de meget gode og er rikelig mettet.

Toshiba 47LV863 jobber godt med standardsendinger, og resultatet er et bilde som har bra skarphet og farge. Dog er skarpheten litt slapp fra fabrikk, så her lønner deg seg å justere skarpheten litt opp etter vår mening. TV-en takler også HD bra, men resultatet her er ikke like god som når du kjører standardsendinger.

Gode menyer

Menyen på skjermen er noe av det vi syns var meget spennende. Her har Toshiba lykkes med å lage en oversiktlig meny som samtidig er futuristisk og spennende. Dog blir det litt mindre oversiktlig når du klikker deg inn i undermenyene.

Alt i alt er dette en god TV fra Toshiba. Men den mangler det lille ekstra for å kunne nå opp til for eksempel Samsungs nye 6000-serie. Blant annet blir skjermen for svak på bevegelse, samtidig som sortnivået også er noe dårligere.

+ Solid design
+ Billig å se 3D, bruk brillene du kjøpte sist du var på kino
+ Bra SD-kvalitet
+ Stilig fjernkontroll
+ Naturlige og gode farger


- Litt slapt sortnivå
- Svak på bevegelse
- Ikke innebygd WiFi
- 3D-bildene mangler litt dybde kontra aktive 3D-TV-er

Vil du vite mer?
Les hele testen av Toshiba 47VL863 på Hardware.no.

Alternativer

Er du ute etter en TV i samme prisklasse, men som har bedre interaktive tjenester og har et spenstigere design, er Samsung UE46D6505 en flatskjerm du bør titte nærmere på. For under ti tusen kroner er dette blant de beste TV-ene på markedet.

Ser du heller for deg et billigere alternativ kan vi anbefale deg å se nærmere på Philips 46PFL6606. Her får du en TV med bra design og god bildekvalitet til en fornuftig pris.

Les også
Her er TV-ene du skal kjøpe til jul
Les også
Vi tester seks folke-TV-er
Les også
LG 47LW550W: En ulv i fåreklær
Les også
Samsung UE46D6505: Denne Samsung-TV-en slår knockout på rivalene
Les også
Sony KDL-46EX720: God bildekvalitet til en fornuftig pris
Les også
Kan TV-en din dette?
Les også
Hvor stor TV skal du ha?
Les også
Disse TV-ene er best
Les også
Store flatskjermer faller drastisk i pris
Les også
Philips 46PFL6606H: God bildekvalitet på Philips' nye 6000-serie
Les også
TV-skolen: PVR-dekodere
annonse