Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHTC Titan

Sjekk den skjermen!

Fra ruinene av Windows Mobile kommer det en brukervennlig storskjermmobil som kan være perfekt for bedriften.

HTC Titan er en mobiltelefon du enten skal ha stor mobilinteresse eller høy omsetning på bankkontoen for å kjøpe. Den koster mange tusenlapper, men du verden så mye mobil du får for pengene.

Skjermen i Titan er 4,7 tommer stor, og dermed blant de aller største mobilskjermene på markedet. Det har mye å si for brukeropplevelsen, enten du skal se på film på bussen eller ha full oversikt i kalenderen og innboksen.

For mange er det imidlertid også en ulempe å ha så stor skjerm. Hvis du ikke har store hender, må du regne med å tidvis måtte bytte grep eller bruke telefonen med to hender for at fingeren din skal kunne rekke alle områder på skjermen.

Til tross for at overflaten er stor, er telefonen under en centimeter tykk. Dermed glir den like lett ned i lommen som mange telefoner med langt mindre skjermer.

Enkel å bruke

Et godt menysystem er et annet viktig kriterie for god brukeropplevelse. HTC Titan kjører det nyeste operativsystemet fra Microsoft, Windows Phone 7.5 Mango. Dette må ikke forveksles med eldre Windows Mobile-telefoner, som var svært vanskelige å bruke.

Windows Phone 7.5 Mango er derimot et operativsystem som er imponerende enkelt i bruk. Vi synes dette bør være blant de aller første alternativene hvis du vil ha en telefon for å surfe på internett og sjekke e-post uten å drukne i avanserte menyer og mange valg.

Samtidig som operativsystemet er enkelt for nybegynneren, er det både funksjonsrikt og intuitivt nok for de fleste som vurderer å bytte ut en Android-telefon med Windows Phone. Likevel vil nok mer avanserte brukere rynke på nesen av proprietære løsninger og begrenset frihet.

Uansett om du vil ha enkle menyer eller mange funksjoner, vil du selvsagt ha telefonfunksjoner som holder mål. HTC Titan har så stor skjerm at vi synes skriving av tekstmeldinger går fort unna selv med nokså klumsete fingre. Lydkvaliteten under samtaler er også god, og telefonlisten synkroniserer i alle retninger og gir deg full oversikt.

God på e-post

Microsoft har alltid prøvd å ta vare på bedriftskunder, hvilket de ikke har sluttet med bare fordi Windows Phone har blitt brukervennlig.

Det er den oppfriskede e-postleseren vi setter størst pris på i det nye Mango. Her kan du enkelt koble sammen flere innbokser, slik at du får all e-post i samme liste. E-poster som hører sammen i en samtale grupperes.

Ellers må vi gi Office-pakken en tommel opp. Denne er veldig brukervennlig, men alle dokumenter vi har prøvd vises på riktig måte og i Excel kan du bruke de mest avanserte funksjonene. Her bidrar også den store skjermen til god oversikt.

Passer bedrifter

Mens det for privatbrukere er en ulempe at du ikke kan sette inn ekstra minnekort i telefonen, er det en fordel for bedrifter fordi lagring på minnekort innebærer en sikkerhetsrisiko. Microsoft har også lagt opp til at bedrifter selv kontrollerer oppdateringene av operativsystemet, og ikke produsentene, noe som også er positivt for sikkerheten. Dette er bare noen eksempler på de mange smarte bedriftstilpasningene Microsoft har gjort.

Titan er den heftigste Windows-telefonen du får tak i, og har både kraftig maskinvare og alt du kan forvente av teknologi. Du kan selvsagt koble deg opp på internett via det trådløse nettverket ditt hjemme eller surfe i de raskeste hastighetene i mobilnettet når du ikke er det.

Morsom

Kamerabrikken i Titan er konstruert på en slik måte at mindre lys går tapt før det når frem, og dermed opplever vi lite bildestøy og god detaljgjengivelse i bildene. Kvaliteten i videoopptak er også på topp.

Til filmtitting er den store skjermen overlegen, og PC-programvaren gjør det enkelt å legge inn filmer. Xbox-løsningen gjør at det kommer til å være et sosialt nettverk i spillverdenen og som musikkspiller skuffer Titan heller ikke med sin gode lydkvalitet.

Alt i alt

Titan viser muskler for både privatpersoner eller bedrifter. Telefonen har høy pris, ingen minnekort og operativsystemet har proprietære løsninger. Men telefonen er lett å bruke, og den fungerer svært bra til det aller meste.

Råtassen kommer nok til å se en konkurrent i Samsung Galaxy Nexus når den dukker opp. Denne har en noe AMOLED-skjerm med høyere oppløsning.

I dagens marked er kanskje HTC Sensation XL og Samsung Galaxy SII hovedkonkurrentene. Her er skjermstørrelsene noe mindre, men ellers er dette toppmodeller med heftige spesifikasjoner. Med Android i bunnen har du også flere avanserte muligheter, og du er ikke bundet til å bruke Zune som programvare på PC-en.

For de som er ute svært brukervennlige menyer, gigantisk skjerm som gir den beste oversikten du kan få, svært gode proffunksjoner og topp kamera, er HTC Titan en høyaktuell kandidat. Dette er den råeste Windows-telefonen i dagens marked, og fekter mot de gjeveste Android-toppmodellene.

Les hele testen på Amobil.no

annonse