Tek.no

Test

Lenovo G570

Alexander Tøgard
16 Apr 2011 12:00

Introduksjon

Dette er året for Sandy Bridge, og da er det selvsagt ingen dataprodusenter som ønsker å stå på sidelinjen. Selv de enkleste bærbare maskinene skal utrustes med Intels andre generasjon av Core i3 og i5 prosessorer.

Lenovo kliner derfor til med å kalle en av sine siste kreasjoner den perfekte kompisen til herr Ola og fru Kari Normann, G570 skal klare det meste og til en rimelig pris. Her får vi altså en god prosessor, et potent skjermkort, nok av minne, lagringsplass og batteritid pakket ganske så lekkert inn i et bærbart stykke datamaskin med 15,6 tommers skjerm.

Det er tydelig at skjermlokket til Lenovo G570 reflekterer godt!

Forhåndsinstallert på maskinen er programvare som sørger for at man lett kan dele filer med andre, man kan logge på med ansiktsgjenkjenning, ta enkel backup av harddisken og starte opp maskinen ekstra kjapt. Det beste med denne maskinen skal være prisen, som starter på godt under 5000 kroner. Maskinen kommer i noen ulike konfigurasjoner, og alternativene er listet opp nedenfor.

Vi synes dette er ganske mye datamaskin for pengene, og dersom den er godt gjennomført har vi muligens nok en Lenovo-anbefaling til folk flest. Utgaven vi ble tilsendt hadde en Intel Core i5-2410M prosessor med to kjerner på 2,3 GHz som girer opp til 2,9 Ghz når det måtte trengs. I tillegg hadde den 6 GB DDR3 RAM på 1333 MHz og en 750 GB 5400 rpm harddisk.

Vi har valgt å sammenlike denne maskinen med den nylig testede Asus X52JV, Asus N73SV og Lenovo B560. Disse maskinene er alle rettet mot folk flest, dog med litt ulik størrelse, maskinvare og pris.

Takk til Lenovo som sendte produktet til test.

Les også