Tek.no

Test Huawei Nova Plus

Huawei Nova Plus er definitivt en av de bedre telefonene du kan kjøpe for 4000 kroner

Men den sterkeste konkurransen er dem selv.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
13 Okt 2016 06:00

Sammendrag

For en tid tilbake lanserte Huawei Nova-serien. En helt ny serie telefoner som skal by på ytelse og design for relativt lite penger. Nova Plus, den største av de to, skal koste rundt 4000 kroner, og har helt ålreite spesifikasjoner uten at den når opp til flaggskipnivå.

Huawei har allerede noen av de aller sterkeste telefonene rundt denne prisen, med både Honor 8-modellene og sin egen toppmodell, P9, som vaker rundt i området mellom 4000 og 5000 kroner. Er Nova Plus det som mangler i «stigen»?

Modellen er laget nesten utelukkende i glass og aluminium, med unntak av antennebåndene i rammen og to små felt på baksiden. Den føles svært så solid, og har nok høyere sjanse for å overleve et fall enn sine glassdekkede slektninger, der nevnte Honor 8 er en slik.

Godt sammenskrudd

Rent kvalitetsmessig virker den godt sammenskrudd, uten de små åpningene og knirket vi av og til opplever i enklere og rimeligere telefoner.

En stor skjerm ser ut til å dekke nesten hele forsiden. I realiteten er det nok en ramme under glasset, så for deg som misliker skjermrammer er Nova Plus littegranne lur av seg. Vi snakker uansett ikke om voldsomme rammer, men snarere noen millimeter på hver side av skjermen, og omtrent slik vi er vant til fra mobiler flest.

Bildekvaliteten er forøvrig veldig fin, men skjermen kunne kanskje vært mer lyssterk.

Mange av Huaweis egne funksjoner hever inntrykket, men designen skiller seg mye fra Googles opprinnelige Android-menyer.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Noen kruttønne av en mobiltelefon er ikke dette, men den er rask nok. I menyene er det vanskelig å merke at dette er en telefon et lite stykke ned på Huaweis rangstige. Det er først og fremst ytelsestester og muligens enkelte spill som avslører det. Alle jeg har installert i testperioden har virket fint.

Les mer om ytelse og funksjonalitet på side 2 »

Nyttige funksjoner og godt kamera

Nova Plus er pen å se til, men kanskje litt kjedelig i designveien?
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En rekke av Huaweis triveligste funksjoner følger med her. Blant annet er fingerleseren lynrask, og den kan brukes som pekeplate til å bla gjennom bilder eller trekke ned varslingsmenyen. Hvis du vil kan telefonen skru seg av om natten, og på igjen om morgenen. Helt automatisk. Setter du en alarm tidligere enn telefonen har planer om å skru seg på slår den seg likevel på automatisk.

Å skru av telefonen om natten kan strekke batteritiden lenger enn ellers, og det er også verdt å nevne at dette fra før er en av Nova Plus' styrker. Den holder stort sett i opp mot to døgn med forholdsvis mye bruk.

Telefonen har ellers et veldig trivelig kamera på baksiden. Det har optisk stabilisering som skal motvirke bevegelsene du gjør når du holder telefonen. Det er spesielt viktig når mørket faller på og kameraet trenger lenger eksponeringstid. Bildene blir jevnt over gode, og selv om telefonen ikke klarer seg fullt så godt som de beste når det virkelig mørkner, har kameraet andre kvaliteter. Bedre ytelse i sterkt motlys enn noen av de beste mobilkameraene er blant disse.

Se bildene vi tok med Huawei Nova Plus på side 2 »

Til slutt

Huawei Nova Plus er definitivt en av de bedre telefonene du kan kjøpe for 4000 kroner. Men samtidig kommer dens aller sterkeste konkurranse fra Huawei selv, i form av modellene P9 og Honor 8.

Begge de andre Huawei-modellene har noe Nova Plus ikke har, nemlig en design som skiller seg litt ut i mobilbutikkene.

Det er fryktelig få ting å sette fingeren på med Nova Plus. Den er godt nok utstyrt på maskinvarefronten, den har solid batteritid og fin byggekvalitet. Et stort batteri, generelt smarte løsninger og et supert kamera trekker også opp. Men til prisen er likevel ikke dette så godt egnet til å imponere, når man vet at Huaweis andre toppmobiler ikke er mye dyrere, har enda heftigere innmat og design som skiller seg i hvert fall litt fra den jevne hop av aluminiumsrektangler i butikkhyllen.

Det er også verdt å nevne at Nova Plus har en lillebror. Den heter bare Nova, og har svakere kamera og mindre skjermstørrelse, men prisen ligger også her på 4000 kroner.

Anbefalte alternativer til Huawei Nova Plus

Les også