Tek.no

Test Bose SoundSport Pulse Wireless

Absolutt ikke ørepluggene for deg som vil gli inn i mengden

Boses nye trådløse treningsplugger gir deg pulsmåling rett i øret.

Stein Jarle Olsen/Tek.no
Stein Jarle Olsen
27 Nov 2016 06:00

Vi har etterspurt et testeksemplar av Boses SoundSport Wireless fra Bose i månedsvis uten resultat, men plutselig en dag dukket det likevel opp en testutgave av en helt ny modell på kontoret - SoundSport Pulse Wireless.

Det dreier seg om trådløse øreplugger av "neckband"-typen, altså med en kabel mellom de to ørepluggene som du gjerne lar henge over nakken, og disse har som navnet antyder også pulsmåling innebygget.

Testutgaven vi har fått tilsendt er rød, og det er tilsynelatende også den eneste fargen du får disse ørepluggene i. Selve husene er mildt sagt gigantiske, og de er også vinklet ut og opp av ørene, noe som ikke akkurat gjør dem veldig diskrete å ha på seg.

Design er selvfølgelig subjektivt, så vi skal ikke utbrodere altfor mye, men vi kan i alle fall si at dette ikke er ørepluggene du velger om du vil gli inn i mengden. Se ellers bildet over.

Boses StayHear-ørevinger er blant de aller mest behagelige på markedet.
Stein Jarle Olsen/Tek.no

Komfort og passform

Soundsport Pulse er utformet på samme måte som alle de andre Bose-pluggene. De er en mellomting mellom kanalplugger du må dytte helt inn i øret og Apple-typen som bare ligger og hviler på øret. De isolerer deg dermed ikke fra omverdenen, og er et veldig godt kompromiss om du ikke liker plugger som du må dytte inn i øregangen.

Pluggene holdes også på plass med Boses såkalte "StayHear"-mekanisme, i praksis noen veldig myke ørevinger som kiles fast i den lille viken i øret over ørekanalen. Vingene er særdeles enkle å få til å sitte på plass, og siden du ikke er avhengig av noen forsegling mot ørekanalen er det enkelt å finne en størrelse både på vinger og øreputer som passer for deg.

Selv om undertegnede kanskje foretrekker kanalplugger for basstrøkket de gjerne gir, er Bose-løsningen både komfortabel og praktisk. Det er uproblematisk å ha disse i ørene over lengre tid, og du har i tillegg mulighet til å høre hva som foregår rundt deg.

Vi må også fremheve Boses stemmeguide i øret, som i motsetning til de fleste konkurrentene også forteller deg hvilken enhet du er tilkoblet, noe som er veldig praktisk, spesielt om du har flere telefoner eller har for vane å være tilkoblet både telefon og PC/Mac samtidig. Vi liker også at de har en egen knapp for å skru på og av, og ikke bare benytter seg av multifunksjonstasten på fjernkontrollen.

Batteritiden er for øvrig oppgitt til fem timers bruk, noe vi ikke har hatt veldig store problemer med å oppnå i testperioden, men det avhenger selvfølgelig av hvor høyt du spiller og om du bruker pulsmåleren ofte.

Nakkebåndet har en innebygget klips for lengdejustering. Det er praktisk.
Stein Jarle Olsen/Tek.no

God lyd, men...

SoundSport Pulse låter godt, la oss få det av veien. De har en spretten og presis bass i bunn, et relativt luftig lydbilde og en veloppløst og detaljert topp. Det ikke-isolerende designet gjør som nevnt at bassen ikke helt får den samme trøkken som i kanalplugger, og det kan nok være et minus for enkelte.

De mangler også kontroll i toppen, og så fort du skrur opp volumet forbi et visst nivå låter det veldig lett skingrende og vondt. For undertegnede er det grunn nok alene til at jeg ikke ville valgt disse, ettersom jeg lytter på mye musikk som lett kan oppfattes som skingrende. Både Sia og DNCE låter for eksempel skarpt og ikke spesielt behagelig i ørene, og det hadde nok vært en fordel med en viss avrunding i toppen her.

Samtidig skapte akkurat dette punktet en viss uenighet i redaksjonen - selv om flertallet syntes de var skingrende og skarpe, var det også noen som ikke merket noe særlig til det, så det avhenger nok av hvilken musikk du primært hører på og sannsynligvis også hvor følsomme ører du har.

Det låter også noe mer behagelig fra undertegnedes Android-alibi Samsung Galaxy S6 Edge+, noe som bekrefter inntrykket vi hadde fra da vi testet en haug med trådløse hodetelefoner nylig: Lydsignaturen til iPhone (i alle fall over bluetooth) virker å være litt lysere i toppen enn fra Android-telefoner, og det skal derfor mindre til før det låter skarpt og skingrende. Det er fortsatt ikke veldig behagelig på alle låter, men Android runder tilsynelatende av diskanten noe mer enn iPhone gjør. Det er greit å være oppmerksom på.

Vi synes også den øvre mellomtonen lider litt samme skjebnen som diskanten - det låter litt flatt, uraffinert og udynamisk i låter hvor det skjer mye på en gang, mens akustisk, litt roligere musikk stort sett låter veldig fint. Dette er litt uvant til Bose å være, hvor fokuset tidligere har ligget i bunnen og diskanten gjerne har vært litt ullen og i overkant myk.

Pulsen rapportert fra Bose-pluggene via Runkeeper sammenliknet med pulskurven fra Fitbit Charge 2. Nederst høydekurven for ruta.
Stein Jarle Olsen/Tek.no

Pulsmålingen og treningsfunksjonene

Her synes vi faktisk Bose beviser at pulsmåling i øret kan fungere ganske godt. Vi sammenliknet denne gangen med pulsmålingen fra Fitbit Charge 2, som vi vet fra tidligere er rimelig nøyaktig, men kanskje rapporterer litt lavere topp-puls enn et pulsbelte vil gjøre.

Testruta vår starter med et lite strekke nedover før det kommer en lang oppoverbakke, så pulsen stiger rimelig raskt, og både armbåndet og ørepluggene henger godt med. Ut fra undertegnedes tidligere erfaringer med pulsmåling og hvordan denne ruta vanligvis ser ut, så ser det ut som om Bose-pluggene stort sett ligger akkurat der de skal. De får også fint med seg at vi må stoppe for rødt lys omtrent på 3,5 km, noe Fitbit-båndet ikke registrerer like godt.

Om du ikke vil bruke pulsbelte virker det for oss som om dette er et minst like godt alternativ som måling på håndleddet. Bare vær obs på at du finner riktig kombinasjon av vinger og puter, for her er det ekstra viktig at pluggene sitter som de skal.

I tillegg må vi nevne at SoundSport Pulse Wireless er ganske følsomme for vind. Den ikke-isolerende konstruksjonen mot øret gjør at vindsus veldig lett kommer inn, og det kan være rimelig irriterende om du er ute og løper - særlig for at den skarpe diskanten kan være ekstra vond om du tvinges til å skru opp volumet.

Pulsmåleren sitter i den venstre ørepluggen.
Stein Jarle Olsen/Tek.no

Konklusjon

Bose Soundsport Pulse Wireless er i bunn og grunn et ganske bra produkt, spesielt for deg som foretrekker denne hybridløsningen fremfor plugger som går helt inn i ørekanalen. De er litt skarpe i diskanten og har ikke helt det samme basstrøkket som en del kanalplugger, men lyden er likevel ganske god.

Pulsmålingen virker å være veldig solid, og batteritiden er omtrent gjennomsnittlig for denne typen øreplugger. Til nesten 2500 kroner er de imidlertid rimelig kostbare, og om du ikke trenger pulsmåling får du nesten like god lyd og bedre batteritid fra JBL Reflect Mini BT, som er vårt førstevalg under tusenlappen.

Du sparer også minst en tusenlapp på å velge våre testvinnere Jabra Sport Pulse, og begge disse parene ser i tillegg litt mindre spesielle ut i ørene.

De fremste grunnene til å velge Bose likevel er halvveis-inn-i-øret-formatet (om du foretrekker det), bærekomforten og den gode pulsmålingen.

 • TEST: Vi har testet 11 hodetelefoner, og stort sett ble vi skuffet
Bose SoundSport Pulse
7.5
Bra

Bose SoundSport Pulse

 • Krysse av
  Svært komfortable å ha på
 • Krysse av
  God pulsmåler
 • Krysse av
  Veloppløst og balansert lyd
 • Bytt
  Utformingen er kanskje ikke akkurat diskret
 • Bytt
  Litt i overkant skarp og lys i diskanten
 • Bytt
  Følsom for vind når du løper
 • Bytt
  Relativt kostbare
Les også
Vinn RHA T20i-øreplugger
annonse

Les også