Til hovedinnhold

Supertooth gir deg trådløs musikk

Den er omtrent like bred som den lengste siden av et A4-ark, og veier like over ett kilo. Lad den opp i tre timer, og du kan spille musikken din trådløst i de neste ti. Om du da ikke setter musikken på full guffe og reduserer spilletiden til tre-fire timer.


Spilleren kommuniserer trådløst med mobiltelefoner som støtter A2DP
Stilren
Designen er enkel og stilig. Høyttalerne er litt tilbakelent, og på fronten sitter en stor volumknapp med musikk-kontrollene plassert i en sirkel omkring et dreiehjul. Dreiehjulet og fravær av display får spilleren til å virke analog, og gjør at den er enkel å forholde seg til selv om du lider av teknologi-angst.


Kontrollhjulet og betjeningene er enkle nok
Men på innsiden er det avansert nok. Supertooth Disco kan motta stereolyd fra mobilen din (A2DP), og du kan kontrollere telefonens musikkspiller ved hjelp av knappene på fronten av høyttaleren. Her er også en egen bassknapp, om du vil ha litt fyldigere bass.
Blåtann
Høyttaleren virker med alle mobiltelefoner som støtter A2DP. Det betyr i praksis alle nyere mobiltelefoner med Bluetooth og musikkspiller med unntak av iPhone. Vil du spille musikk fra iPhone eller en annen lydkilde uten Bluetooth, så er det tilkobling til dette via en 3,5 millimeter inngang på baksiden. Da vil du fremdeles kunne styre volumet og forsterke bassen, mens de øvrige funksjonene må kontrolleres fra spilleren du har koblet til.
Hvordan spilleren fungerer er litt avhengig av mobiltelefonen du bruker. Supertooth Disco overstyrer volumknappen på enkelte mobiltelefoner så du ikke kan dempe lyden ved hjelp av volumtastene på telefonen. Har du dempet volumet på høyttaleren kan du ikke øke det igjen fra mobiltelefonen.
I praksis vil du neppe bry deg med dette. Det er uansett enklere og mer intuitivt å regulere volumet med hjulet på høyttaleren.
Lyd
Et sentralt spørsmål i en test av en høyttaler som dette er selvsagt om lyden er god nok. Det er stor forskjell på å holde mål som høyttaler på et skrivebord, i en stue eller på stranda.
Det er mulig å spille relativt høyt med Supertooth Disco. Men lyden er unektelig best om du holder deg i den nedre halvdelen av volumnivået. Når vi bruker høyttaleren på kjøkkenet eller på skrivebordet gir dette mer enn god nok lyd. Det fungerer også svært bra når vi hører på telefonens FM-radio. Lydgjengivelsen er klar, og vi blir overrasket over hvor mye bass det er i de relativt små høyttalerne. Men setter vi volumknappen på topp blir lydbildet en del forvrengt. Så lenge du hører på talelyd fra radioen går det greit, men om du vil høre musikk blir forvrengningen skjemmende. Løsningen er å dempe volumet litt.
Nærradio
Vi tok høyttaleren med utendørs for å sjekke om den duger på piknik. Lyden er bra nok om du satser på en romantisk lunch for to. Men skal du underholde hele parken med freesbe-spillere, joggere og skatere, så blir lyden selvsagt alt for svak. Stereoeffekten blir heller ikke påtakelig om du sitter mer enn et par meter fra høyttalerne.


Ei polstret bæreveske beskytter høyttalerne mot støt. Men den kveler samtidig det meste av diskanten, og den beskytter dårlig mot sand og fukt.
På offentlige steder er det uansett like greit å holde volumet nede. De fleste har vel følt trangen til å be folk putte radioen opp der sola aldri skinner, etter at de har demonstrert sin avvikende musikksmak for almenheten.
Konklusjonen blir at Supertooth Disco er meget godt egnet til anledninger der du ønsker bra lyd i et begrenset område. Bruk den når du ser film fra den bærbare på hotellrommet, som kjøkkenradio, på kontoret eller i parken. Men skal du holde diskotek, så lever Supertooth Disco ikke opp til navnet.
Nøkkelspesifikasjoner:

  • Vekt: 1,14 kg
  • Mål: 310x89x65 millimeter
  • Bluetooth: Versjon 2.0, A2DP, stereostreaming, fjernkontrollprofil
  • Rekkevidde: Opp til 10 meter BT-standard
  • Spilletid: 3-4 timer med max volum, opp til 10 timer på medium volum
  • Standby: 1500 timer (mer enn to måneder)
  • Ladetid: 3 timer
  • 2.1 stereo
  • Innbygget subwoofer (12W RMS)
  • 2x8 W stereoforsterker

Pris: Ca 1000 kroner


En åpning i bæreveska gir deg tilgang til tilkoblingspunktene på baksiden. Et eget hull slipper ut bassen.

Mer om
annonse