Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCorsair Hydro H80

Vannkjøleren som suser stille

Er du mer opptatt av et behagelig lydnivå enn et par ekstra grader, er dette den gylne middelvei.

Introduksjon

Siden 2009 har markedet for ferdigbygde vannkjølingssett hatt stor vekst. Corsair hele veien vært frempå, så langt har de lansert fem slike sett. De er imidlertid ikke alene, en rekke aktører henger seg nå på bølgen, blant annet Antec og Cooler Master.

Tidligere i år slapp Corsair to nye vannkjølingssett i Hydro-serien, H80 og H100. Settene er allerede godt utbredt på markedet, med en prislapp på 730 kroner eller 800 kroner avhengig av modell.

Vi har fått inn begge til test, og i dag skal vi fokusere på H80. Dette er et lukket vannkjølingssystem for prosessoren din, som baserer seg på en 120 mm radiator med dobbel tykkelse. Det følger med to vifter, og hele sulamitten monteres i bakkant av kabinettet.

Slike løsninger er så godt som vedlikeholdsfrie om de monteres riktig. De er også langt mer kompakte der det gjelder i forhold til luftkjølere som gir deg den samme ytelsen.

Følg med videre, så ser vi hva Corsair H80 er god for.

Takk til Corsair som sendte kjøleren til test.

Spesifikasjoner

Corsair har lagt ved sokkelfester for alt som er moderne på både AMD- og Intel-platformen. Har du et hovedkort som er merket med LGA eller AM, vil H80 passe. Settet er bare laget for å kjøle prosessoren og det er ikke mulig å utvide dette til andre komponenter slik som skjermkortet.

Sokkelstøtten inkluderer også Intels kommende LGA 2011-sokkel, for Ivy Bridge-prosessorene.

  • Pumpe og CPU-blokk kombinert
  • Lukket, ferdig fylt, system
  • Radiator: 120 x 120 x 38 mm
  • Vifte: Corsair CF125255H12A
  • Nipler: 4 stk 1/4"BSPx3/8"ID, messing
  • Slanger: FEP
  • Sokkel: AM2, AM3, LGA 775, LGA 1156, LGA 1156, LGA 1366, LGA 2011
  • Materiale: Kobber, aluminium
  • Drivspenning: 12 V

Settet kommer ferdig montert, det eneste du behøver å gjøre er å skru det fast i kabinettet ditt og koble opp et par kabler. I produktesken har Corsair lagt ved en detaljert manual som tar for seg monteringsprosessen. Store og gode bilder gjør det lett å skjønne hva som skal monteres hvor og når. Dette er blant en av de bedre manualene vi har sett, og burde gjøre arbeidet langt enklere for de med under snittet kunnskap om emnet.

I pakken finner du alt du trenger. Monteringsmateriell ligger i en egen pose, sammen med nevnte manual. Det følger ikke med en egen vifteregulator, den sitter fastmontert i selve prosessorblokken. Vi skal snakke mer om dette på neste side.