Til hovedinnhold

Dell XPS 15

Dell XPS 15 er en stilig bærbar datamaskin for folk flest. Maskinen har store muligheter når det gjelder å finne hva slags maskinvare som passer best til ens egen smak og lommebok. 5990 kroner koster den billigste utgaven, men hvis man ønsker skikkelig god ytelse ryker tusenlappene fort.

Ikke noen sinke

Konfigurasjonen vi ble levert var ganske beskjeden, med den svakeste Intel Core i5-prosessoren Dell tilbyr, og et Nvidia Geforce GT 525M. Dette burde derimot holde i massevis for folk flest, for vi opplevde aldri maskinen som treg, og selv nyere spill får fin flyt hvis man ikke er for kresen på bildekvalitet.

Et friskt pust

Det mest positive med Dell XPS 15 er det pene utseendet og den robuste konstruksjonen. I tillegg skiller designet seg litt ut fra bærbare maskiner flest, og er et friskt pust i PC-jungelen. XPS 15 er god å jobbe på med et behagelig tastatur og en stor, responsiv touchpad. Den gode lydkvaliteten og lange batteritiden tok oss helt på senga, og kommer selvsagt godt med.

Skjermen trekker ned

Når vi først skal peke på noe negativt må det bli at skjermvalgene er ganske begrensa. Hele 1800 kroner ekstra må man ut med for å få et skikkelig skarpt og høyoppløst bilde. 1366 x 768 piksler holder sikkert for mange, men ikke for de som liker mye plass å jobbe med. Den lave lysstyrken i skjermen kan også gjøre det unødvendig vanskelig å bruke maskinen i lyse omgivelser eller utendørs.

Gleder mannen i gata

For mannen i gata er Dell XPS 15 midt i blinken. Her får man lekker design, god kvalitet og mange valgmuligheter i ett stykke maskinvare. Gameren blir muligens litt skuffet over spillytelsen, og den som skal ha mest mulig for pengene bør også se bort. For alle andre er Dell XPS 15 absolutt verdt en kikk.

+  Pen design
+  Robust kvalitet
+  Behagelig tastatur og touchpad
+  Mange konfigurasjonsmuligheter
+  Bra batteritid
+  God lyd


-  Dyrt å oppgradere til en bedre skjerm
-  Lyssvak skjerm som ikke egner seg i lyse omgivelser
-  Ikke veldig mye "bang for the buck"

Vil du vite mer?
Les hele testen av Dell XPS 15 på Hardware.no

annonse