Tek.no

Test Treasure Tag Mini (WS-10)

Vi skjønner ikke hva dere tenkte her, Microsoft

Sporingsbrikke uten lyd, anyone?

Torstein Norum Bugge, Tek.no
Torstein Norum Bugge
16 Mar 2016 06:00

For en liten stund siden testet vi en rekke sporingsbrikker, deriblant den Nokia-produserte og nå Microsoft-solgte Treasure Tag-brikken. Vi konkluderte da med at brikken var et soleklart førstevalg for brukere av Microsofts Windows Mobile-platform, men at den ikke var så veldig elegant. Sammenlignet med konkurrentene er den nemlig en liten tjukkas.

Microsoft har imidlertid også en annen versjon av den samme brikken, kalt Treasure Tag Mini, som vi nå har fått inn til en liten minitest.

Slankekuren har vært drastisk, med 5,8 millimeter mot storebrorens 10 millimeter.
Torstein Norum aBugge, Tek.no
Baksiden har ikke forandret seg nevneverdig. Fortsatt er det mulig å åpne brikken via en liten glippe.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Her er design satt i høysetet, og tykkelsen kuttet fra 10 millimeter til bare 5,8 millimeter – altså nesten halvparten. Istedenfor den svære og klumpete gummireimen som omsluttet brikken har man også valgt å gå for en enkel reim som tres gjennom et lite hull. Dermed kan du enkelt huke brikken fast på nøkkelknippet, vesken eller annet du er redd for å glemme eller miste.

Ellers er designet mye det samme, og vi finner stadig svakt nedsenkede sirkler på fremsiden og en Nokia-logo bak. På baksiden er det også en liten glippe, som lar deg åpne brikken og skifte batteri.

Til sammen gjør dette Treasure Tag Mini til en riktig liten lekkerbisken, som burde ha langt større potensiale til å appellere til en designbevisst kundegruppe.

VENSTRE: Det følger med en gummireim som du kan tre gjennom et lite hull. HØYRE: Treasure Tag Mini med gummireimen påmontert.

Skuffende funksjonalitet

Storebror Treasure Tag har modellbetegnelsen WS-2, mens nykommeren har modellbetegnelsen WS-10. Dette høres jo umiddelbart ut som en stor oppgradering, men i realiteten er det både litt opp og ned.

Den runde «knappen» er ikke en knapp som på forgjengeren, men kun pynt.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Treasure Tag Minis funksjonalitet er nemlig noe begrenset. Der storebroren hadde en knapp gjemt blant de innsenkede sirklene på fronten, mangler lillebror dette. Dermed kan du ikke bruke brikken til å finne mobilen din, noe som vi opplever som et savn. Vi kan imidlertid klare oss uten det, for det finnes jo mange andre måter å finne mobilen på også.

Kanskje mer problematisk er det at brikken selv ikke har noen høyttaler, noe som gjør det vanskelig å finne den. De eneste verktøyene du får er dermed et kart med omtrentlig posisjon og dertil veivisninger, og varsler om at du er i ferd med å gå i fra brikken. Det er kanskje den siste funksjonen som er mest nyttig, for da glemmer du i det minste ikke igjen eiendelene dine når du drar.

Om du har mistet nøkkelknippet mellom sofaputene nytter det derimot ikke, og du ender kun opp med en indikasjon på at nøkkelknippet befinner seg sånn omtrent der i huset. Leteaksjonen er fortsatt et faktum, men da vet du i minste at det er der, og ikke et helt annet sted.

Programvaren er like god som før

Slik ser det ut når du kobler til Treasure Tag Mini.
Skjermdump/Tek.no, montasje

Som før er det også her Windows 10 Mobile sin «Miniprogrammer»-app som er den digitale broen mellom deg og brikken, eller eventuelt selve Treasure Tag-appen om du er på en tidligere Windows Phone-platform. Noen fungerende iOS eller Android-applikasjon finnes ikke.

Vi har brukt det førstnevnte programmet, som fungerer som en slags integrert app i Windows 10 Mobile. Det både ser lekkert ut og fungerer utmerket, så akkurat programvaren har vi ingenting å utsette på. Nøyaktig hvordan det fungerer skal vi ikke gå så nøye inn på – det finner du uansett en detaljert forklaring på i denne saken.

Oppkoblingen av brikken er en smertefri prosess, og i bruk er det lite du kan gjøre. Brikken har nemlig ingen funksjoner utenom å varsle deg når du er i ferd med å gå fra den.

Du kan imidlertid også se sånn omtrentlig hvor den er på et kart, gi den et nytt navn og bestemme et representativt ikon – for eksempel «veske» eller «nøkkelknippe».

Konklusjon: det finnes bedre alternativer

Treasure Tag Mini ser lekrere ut, men mangler noen viktige nøkkelfunksjoner.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Hovedmålet med denne minitesten har vært å finne ut om Treasure Tag Mini utfyller rollen som sporingsbrikke på en tilfredsstillende måte. På sett og vis gjør den det, men da skal du ikke ha så store krav. Om du kun er opptatt av å ikke glemme tingene dine hjemme og huske sånn ca. hvor du har lagt ting, så er det et strålende produkt.

Det er heller ingen tvil om at brikken er både mer elegant og penere i tøyet enn sin storebror, samt også mer behagelig å bære rundt på.

Treasure Tag Mini kommer til kort etter vår mening.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Prisen er imidlertid funksjonsfattighet. Treasure Tag kommer til kort først og fremst fordi den ikke avgir lyd, og dernest fordi den ikke kan brukes til å finne mobilen din. At programvaren er sømløst og godt integrert i operativsystemet veier ikke opp for disse manglene, og at brikken koster omtrent det samme som storebroren gjør valget litt meningsløst.

Treasure Tag Mini har også en svært sterk konkurrent i Chipolo, som tidligere har vært testvinner her hos oss. Denne suverene og lekre sporingsbrikken har masse funksjonalitet, og er dessuten bare 5 mm tynn. Lyd har den også, og kanskje enda vikigere: en egen app for Windows-mobiler.

Alt i alt kan vi ikke anbefale Treasure Tag Mini om du virkelig ønsker en god og funksjonell sporingsbrikke i dag.

Her kan du lese vår test av den store Treasure Tag-en:
Test: Er disse sporingsbrikkene bedre enn de forrige vi testet? »

annonse

Les også