Til hovedinnhold
TestAnbefalte apper til Android/iOS/Windows Phone

Her er ukens anbefalte apper

Vi har funnet appen som gir deg svaret på alt, og en som får deg til å smile.

Viber

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver lørdag fremover til å finne frem til fem beste appene vi har testet i løpet av uken.

Her er ukens app-anbefalinger:

Viber 3.0

Pris: Gratis
Format: Android / iPhone / Windows Phone

Det finnes flere aktører innen Internettelefoni (VoIP) og meldingstjenester på mobilen, og Viber er en av dem. Nå har det nettopp kommet en ny versjon av tjenesten som gjør den bedre enn noen gang. Lydkvaliteten på samtalene er forbedret og du kan nå sende videomeldinger. Brukermenyene har også fått en overhaling. Vi har testet Android-utgaven av Viber 3.0.

I kampen mot Skype, Facebook Chat, What's App, Chat Heads, Tango, Kakao Talk, Chat On og en rekke andre tjenester som byr på noe av det samme, klarer i det minste Viber å hevde seg rimelig godt. De nye funksjonene som har kommet nå, gjør det litt mer interessant å ta i bruk tjenesten. I tillegg har Viber blitt tilgjengelig til PC og Mac.

Det beste med Viber 3.0 er at tjenesten er fryktelig enkel i bruk. Brukernavnet er mobilnummeret ditt, og hvis du samtykker søker appen automatisk opp andre Viber-brukere i kontaktlisten din. Ulempen er at du også vil få opp kontakter som kanskje har brukt Viber én gang og slettet appen, så det er ikke helt til å stole på.

En bra app

Viber ligner som sagt flere andre tjenester, og vi har i alle fall konkludert med at dette er "en av de bedre," og særlig etter 3.0-oppdateringen. Nå kan du sende korte videosnutter á la Vine og samtalekvaliteten er forbedret. I tillegg liker vi funksjonen som gjør at du kan sende posisjonen din på et kart med noen få tastetrykk.

Tjenesten er gratis, men du bruker litt datatrafikk på å ringe. Derfor bør du kun benytte denne løsningen via trådløst nett eller hvis du har en datapakke i abonnementet ditt. Det samme gjelder dersom du skal sende en videosnutt eller et bilde via Viber. Appen er gratis og heldigvis helt uten reklame, noe vi normalt setter et stort pluss i margen for på denne typen apper.

Last ned nye Viber til Android / iPhone / Windows Phone

På neste side finner du appen alle lavkarbofanatikere burde sjekke ut, men hvis du du er stappmett av dietter kan du jo heller hoppe videre til appen som gir deg et slags svar på "alt".

LavkarboMat

Format: iPhone
Pris: 7 kroner

Hvis du vil prøve deg på lavkarbodiett nå som sommeren nærmer seg, kan dette være appen for deg.

Lavkarbo.

Appen forteller deg på en tydelig måte hvilke matvarer du kan spise uten å få i deg for mange karbohydrater.

Les også om brøddeigen som varer evig

Sunt?

Dietter med lite karbohydrater har kommet og gått og er således langtfra noe nytt.

Atkins-dietten med forholdsvis høyt fettinntak er kanskje den mest kjente, men moderne lavkarbo innebærer gjerne lite av både fett og karbohydrater, men til gjengjeld flust med proteiner.

I alle tilfeller gjør denne appen at du ikke trenger å ta stilling til dette. Forutsatt at du har troen på at et lavkarbo-kosthold er tingen for å gå ned i vekt, trenger du bare se merkingen av de forskjellige matvarene for å se om dette er noe for deg. Her listes nemlig matvarene med grønt, gult eller rødt lys. Stort enklere blir det ikke.

Før du kutter karbohydratene helt, er det på sin plass å nevne at de fleste ernæringseksperter heller anbefaler et variert kosthold.

Kjøp til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om en appen som gir deg svaret på alt og en kamera-app som gjør at du alltid smiler.

Polar

Format: iPhone
Pris: Gratis

Klarer du ikke bestemme deg for hvilket antrekk du skal ha på deg i dag? En avstemning i appen Polar gir deg svaret.

Polar.

Polar er en app hvor du enkelt lager avstemninger du kan dele med hele verden. Slik kan du få svar på, alternativt bekreftelse om du trenger det, på det meste.

Orakelet

Her finnes det avstemninger for det aller meste, alt fra det reneste fjas til mer seriøse spørsmål. Avstemingene er enkelt presentert, og du trenger bare trykke på et bilde for å avgi din stemme.

Det gjør ingen ting om du ikke har så mange spørsmål du vil stille omverdenen. Fokuset for de aller fleste brukerne er utvilsomt å se på alle avstemningene som finnes og eventuelt stemme selv.

Les også: Denne appen står folk i kø for

Avstemningene er oversiktlig presentert, noe som er med på å gjøre dette til en app som er svært enkel å bruke. Har du tid til overs og ønsker å teste en gratis app med en viss underholdningsverdi, er det bare å fiske frem iPhonen og laste ned Polar.

Last ned til iPhone »

Happy Shutter

Format: iPhone / Android
Pris: 6,-

Et smil kan utgjøre forskjellen på et vellykket bilde og et som havner rett i søplebøtten.

Happy Shutter.

Happy Shutter sørger for at bildet blir tatt akkurat når smilet er bredest og motivet ser som best ut. Unik er appen riktignok ikke, det finnes telefoner som har denne funksjonaliteten innebygget.

Det sier klikk

Happy Shutter gjør det imidlertid både bedre og enklere enn de fleste andre alternativer vi har prøvd.

Muligheten for å ta smilebilder av grupper gjør Happy Shutter enda mer anvendelig.

Det ingen automatikk at alle bildene dine heretter blir egnet som profilbilder på Facebook for å vise hvor lykkelig du og vennene dine er, men Happy Shutter kan nok gjør at bildene du tar av andre personer i snitt blir et hakk bedre.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Se også våre oversikter over "essensielle apper":

Les også
– Se på meg!
Les også
Ukens utvalgte apper til iOS, Android og Windows Phone: Se ukens utvalgte apper
annonse