Tek.no

Test Asus ZenPad 10 Z300CL/4G

Når fornuft er viktigere enn følelser

Asus ZenPad 10 er ikke noe dyrt superbrett, men har det ikke egentlig alt du trenger?

Espen Irwing Swang, Tek.no
Espen Irwing Swang
26 Aug 2015 14:08

Introduksjon

Asus ZenPad er et rimelig nettbrett som kanskje først og fremst blir en utfordrer til Google Nexus 9, Samsung Galaxy Tab 4 og Samsung Galaxy Tab A.

Med eller uten mobilt Internett

Modellen vi har fått til test heter Z300CL/4G, og som navnet tilsier har den støtte for mobilt Internett med 4G-teknologi. Denne utgaven koster 3290 kroner, men du kan spare 1000 kroner ved å bruke mobilen som modem, og heller satse på en ren Wi-Fi-versjon av ZenPad 10.

Hva er det så som skiller dette brettet fra andre nettbrett?

Først og fremst at det har lavere bildeoppløsning på skjermen enn det de dyreste modellene har. Dernest at det ikke har de aller kraftigste prosessorkjernene, et relativt beskjedent lagringsminne, og at det er litt kraftigere bygget enn de langt dyrere toppmodellene.

Her ser vi Neighbors på Viaplay. Brettet er velegnet for film og TV-strømming. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Satser på 16:10 og underholdningsfunksjoner

Når det gjelder forskjellen på Asus ZenPad 10 og andre modeller i tilnærmet samme prisklasse, blir disse mindre påtakelige. Her skilter Asus 10 med DTS-HD-lyd, nokså kraftige stereo fronthøyttalere og en teknologi som gir klare og fine skjermbilder. Asus har også valgt å beholde 16:10-formatet, mens konkurrenter som HTCs Google Nexus 9 og Galaxy Tab A har fått samme skjermformat som iPad, 4:3.

Begge formatene har noen fordeler og noen ulemper, og hvilket alternativ som er best vil avhenge av bruksmønsteret ditt. Om du ser film er bredformatet unektelig best egnet. Det samme gjelder om du leser aviser i PDF-fomat, slik for eksempel Aftenposten presenteres. Da får du plass til en hel avisside på skjermen.

Men om du surfer på nett eller jobber med tekstbehandling, er det godt mulig at du vil finne det mer behagelig å jobbe på et brett med 4:3-format. Ingen av formatene er ubrukelige, verken til det ene eller det andre, så mest av alt handler det om smak og behag.

Asus-brettet er både pent å se på og rimelig i innkjøp. Spørsmålet blir da hvor godt det løser de oppgavene det er ment for. Det skal vi komme tilbake til på de neste sidene >>

Asus ZenPad 10 Z300CL 4G 32 GB
9
Imponerende
Anbefalt

Asus ZenPad 10 Z300CL 4G 32 GB

sitat"Det er ikke ofte vi tenker som nå, at et nettbrett nesten selges for billig. "
 • Krysse av
  Lav pris
 • Krysse av
  Klar skjerm med gode farger og gode kontraster
 • Krysse av
  God lyd
 • Krysse av
  32 GB minne
 • Krysse av
  Smart ekstrautstyr
 • Bytt
  Mangler NFC
 • Bytt
  Har ikke IR-port
 • Bytt
  Lav pikseltetthet
 • Bytt
  Moderat prosessorytelse
 • Bytt
  Tung å holde på i lengden

Les også