Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAsus ZenPad 10 Z300CL/4G

Når fornuft er viktigere enn følelser

Asus ZenPad 10 er ikke noe dyrt superbrett, men har det ikke egentlig alt du trenger?

Espen Irwing Swang, Tek.no

Introduksjon

Asus ZenPad er et rimelig nettbrett som kanskje først og fremst blir en utfordrer til Google Nexus 9, Samsung Galaxy Tab 4 og Samsung Galaxy Tab A.

Med eller uten mobilt Internett

Modellen vi har fått til test heter Z300CL/4G, og som navnet tilsier har den støtte for mobilt Internett med 4G-teknologi. Denne utgaven koster 3290 kroner, men du kan spare 1000 kroner ved å bruke mobilen som modem, og heller satse på en ren Wi-Fi-versjon av ZenPad 10.

Hva er det så som skiller dette brettet fra andre nettbrett?

Først og fremst at det har lavere bildeoppløsning på skjermen enn det de dyreste modellene har. Dernest at det ikke har de aller kraftigste prosessorkjernene, et relativt beskjedent lagringsminne, og at det er litt kraftigere bygget enn de langt dyrere toppmodellene.

Her ser vi Neighbors på Viaplay. Brettet er velegnet for film og TV-strømming. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Satser på 16:10 og underholdningsfunksjoner

Når det gjelder forskjellen på Asus ZenPad 10 og andre modeller i tilnærmet samme prisklasse, blir disse mindre påtakelige. Her skilter Asus 10 med DTS-HD-lyd, nokså kraftige stereo fronthøyttalere og en teknologi som gir klare og fine skjermbilder. Asus har også valgt å beholde 16:10-formatet, mens konkurrenter som HTCs Google Nexus 9 og Galaxy Tab A har fått samme skjermformat som iPad, 4:3.

Begge formatene har noen fordeler og noen ulemper, og hvilket alternativ som er best vil avhenge av bruksmønsteret ditt. Om du ser film er bredformatet unektelig best egnet. Det samme gjelder om du leser aviser i PDF-fomat, slik for eksempel Aftenposten presenteres. Da får du plass til en hel avisside på skjermen.

Men om du surfer på nett eller jobber med tekstbehandling, er det godt mulig at du vil finne det mer behagelig å jobbe på et brett med 4:3-format. Ingen av formatene er ubrukelige, verken til det ene eller det andre, så mest av alt handler det om smak og behag.

Asus-brettet er både pent å se på og rimelig i innkjøp. Spørsmålet blir da hvor godt det løser de oppgavene det er ment for. Det skal vi komme tilbake til på de neste sidene >>

Asus ZenPad 10 Z300CL 4G 32 GB
9
Imponerende
Anbefalt

Asus ZenPad 10 Z300CL 4G 32 GB

9
Imponerende
sitatDet er ikke ofte vi tenker som nå, at et nettbrett nesten selges for billig.

Fordeler

 • +
  Lav pris
 • +
  Klar skjerm med gode farger og gode kontraster
 • +
  God lyd
 • +
  32 GB minne
 • +
  Smart ekstrautstyr

Ting å tenke på

 • Mangler NFC
 • Har ikke IR-port
 • Lav pikseltetthet
 • Moderat prosessorytelse
 • Tung å holde på i lengden

Design, funksjoner, bruk

0-piksler. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Vi sitter med Asus-brettet i hendene, snur og vender litt på det, og prøver å gjøre oss opp en mening om designen. Rent umiddelbart tenker vi at det ser bra ut. Litt tykkere og tyngre enn vi kunne ønsket, men byggekvaliteten virker god.

Fronten er ikke veldig elegant. Men det er praktisk med litt ramme å holde i. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Et elegant, men litt tungt brett

Den smale metallrammen, baksiden i plast med en ruglete overflate og logoen i sølv får brettet til å se flott ut. Nederst på baksiden er det en kant i et litt annet materiale. Her er det kontakt til en dockingstasjon, og en luke som dekker portene til simkort (LTE-modellen) og minnekort.

På baksiden er det litt mer tumleplass for designerne, og vi synes dette ser bra ut.. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Her er også en nesten usynlig logo som forteller at brettet har en prosessor fra Intel, og et trykk som forteller at dette er Asus ZenPad. Trykket er diskret i en litt lysere nyanse av grått enn flaten det er trykket på.

Kameraet er plassert oppe i hjørnet, mens kontaktene for lyd og MicroUSB sitter nede på den venstre siden av brettet.

Frontkameraet er plassert midt over skjermen. Så langt ser alt greit ut. Overflaten på brettets bakside gir et godt grep, i tillegg til at vi synes det ser pent ut. Vi innbiller oss at det må være plass til et digert batteri i brettet, ettersom det jo er relativt tykt. Batteriet er på 18 Wh, og skal gi rundt 8 timer brukstid. Det er ikke så imponerende.

Fronten er et sort rektangel uten taster

Fronten på brettet ser ut som fronten på nettbrett flest. Men det mangler den fysiske tasten du finner på brett fra Apple eller Samsung. Dessuten bar det en Asus-logo trykket oppe i venstre hjørne.

Rundt skjermen er en ramme som du han holde i uten å måtte ta på skjermbildet. Denne rammen er ca 14 millimeter bred på sidene, og 16 millimeter bred over og under skjermen.

Når vi snakker om hvor ting er plassert tar vi utgangspunkt i at skjermen holdes slik logoen er trykket, vannrett med kameraet opp og dokkingkontakten ned. Da kommer volumkontrollene øverst på venstre side, og tasten du slår skjermen eller brettet av og på med havner til venstre på toppen. Det er en helt grei plassering.

Høyttalerne kan være litt vanskelig å få øye på, men ligger altså i en spalte øverst på skjermen. Vi mistenker at spalten blir mer synlig etter hvert som den fylles med støv. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Stereohøyttalere i front

Øverst mellom skjermglasset og metallrammen finner du en smal spalte som du nok ikke legger merke til ved første øyekast. Spalten strekker seg over nesten hele toppen av skjermen, og bak denne ligger høyttalerne som gir stereolyd.

Brettet er egnet for avspilling av medier som film, fjernsyn og musikk. Vi kan selvfølgelig legge til bøker, spill og radio også. Men noen spillkonsoll gir brettet seg ikke ut for å være, og skal du høre på radio må det skje nettbasert, for brettet har ingen FM-mottaker.

Med volumet på topp gir høyttalerne fra seg ganske mye lyd, og sammenliknet med hva du ellers får i nettbrett og mobiltelefoner, er lydkvaliteten en del bedre enn gjennomsnittet. Men det sier seg selv at de små høyttalerne uansett ikke klarer å skape mye dynamikk. Her låter alt nesten helt flatt, og selv de billigste eksternhøyttalerne som Music Angel eller Koss BTS1 spiller fletta av Asus ZenPad. Det betyr ikke at du ikke kan se film og høre lyden i de innebygde høyttalerne. Det går stort sett helt greit å følge dialogen, men i actionscener blir lydeffektene bare en eneste stor grøt.

Stereohøyttalerne styrker likevel inntrykket at Asus prioriterer underholdningsfunksjonene i brettet. Asus har også produsert tilbehør med eksterne høyttalere, som et SonicMaster-tastatur med trådøse stereohøyttalere innebygget. I tillegg finnes et eget høyttaleromslag med seks høyttalere, men dette har vi så langt ikke fått inn til test.

Nokså lav ppi

Ser du nærmere på brettet får du øye på pikslene. Men gjør det egentlig så mye at du vil betale det dobbelte (eller mer) for å slippe? Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Skjermen måler 10,1 tommer, og har en oppløsning på 800x1280 punkter. Det er nok til at du kan se HD 720p, men for lite til FullHD, som er 1080p. Pikseltettheten havner på rett under 150 ppi. Med tanke på at du med 20/20-syn må opp til rundt det dobbelte for at det skal være umulig å se pikslene uten hjelpemidler, sier det seg selv at denne skjermen er relativt grovkornet.

I spill med god grafikk vil du se at smale linjer blir takkete, og fine rutemønstre eller tynne linjer kan skape interferens ved bevegelser. Det er litt av den samme effekten som gjør at smalstripete skjorter er bannlyst i TV-produksjoner.

Utsnitt fra bilspillet Asphalt 8. Legg merke til hvordan linjene blir trappet ved lav oppløsning.

Øyets evne til å se detaljer avhenger av så mange parametre at vi ikke skal gå nærmere inn på det her. Vi nøyer oss med å si at om du ikke klarer å se pikseleringen i denne skjermen, så er det på tide med et besøk hos optikeren.

Skjermformatet gjør at du får utnyttet skjermen godt når du ser film, og med mindre det er en fryktelig kjedelig film, vil du neppe tenke mye på at oppløsningen er som den er.

«Lynvingen» i det han fullfører gjerningsbeskrivelsen i straffeloven § 40, og med forsett påfører en tilsynelatende skurkaktig person en legemsbeskadigelse. Foto: Skjermdump, Tek.no

Lysstyrken er ikke imponerende, men igjen – den holder til de fleste praktisk formål. Har du planer om å bruke brettet i kraftig sollys, så må du snu deg så det faller skygge på skjermen. Verre er det ikke. Innsynsvinkelen er god. Du kan vippe og vende på brettet uten at fargene ser annerledes ut. Det er praktisk om du spiller spill som utnytter brettets bevegelsessensorer som spillkontroller, eller om du vil vise noe til en som sitter ved siden av deg.

Er du glad i spill, så vær klar over at maskinvaren i dette brettet ikke er like rask som i brettene du typisk betaler to-tre ganger så mye for. Men vi har ikke funnet spill som ikke virker på Asus ZenPad. Krevende apper, som Gogle Earth, fungerer greit nok til at du vil klare å finne frem på globusen. Grafikktunge spill som Batman Arkham Origins (832 MB) eller Asphalt 8 (1,56 GB), flyter helt utmerket, selv om grafikken, særlig i Asphalt 8, ser litt rufsete ut.

Asus lar deg skrive eller tegne på skjernen med en egen penn som kalles Z Stylus. Denne pennen er ekstrautstyr. Foto: Skjermdump, Tek.no

Skjermpenn som ekstrautstyr

Asus ZenPad 10 kommer med Android Lollipop 5.0.1. Grensesnittet kalles ZenUI. Det minner om grensesnittet du får med ren Android. Men Asus har også gjort noen endringer. Blant annet er brettet tilpasset bruk av Z Stylus, som er en skjermpenn du kan kjøpe som tilleggsutstyr. Pennen virker omtrent som pennen til Samsung Galaxy Note (S-Pen), men du kan ikke bruke dem om hverandre.

Asus har også lagt til en «banke på»-funksjon, der du kan vekke brettet ved å slå en knoke lett mot skjermen et par ganger.

Egne apper

På brettet vi har fått til test ligger det en del Asus-spesifikke apper. Disse er samlet i gruppene ZenLink, Asus og Apps4U, i tillegg til at appene MyASUS og ASUS Support og behandling for automatisk start ligger som egne apper på startskjermen. Åpner du app-menyen finner du ytterligere et knippe Asus-apper.

Asus grupperer appene automatisk. Det kan være litt frustrerende når appen du har lastet ned har havnet i en mappe der du kanskje ikke forventer å finne den. Appen for NRK TV havnet med Netflix og Viaplay i mappen «Underholdning», mens TV2 Sumo og TV Overalt-appene havnet i gruppen «Media og video».

Men hva gjør så disse appene?

Noen av dem, som Speil, Strømsparing, Musikk, Lydveiviser, Fotomontasje, MiniMovie og Barnemodus, trenger neppe noen ytterligere beskrivelse. Splendid lar deg justere fargeinnstillingene for skjermen, mens PC Link lar deg speile brettet på en PC-skjerm, og overføre filer på en enkel måte. SuperNote er en app som lar deg rable notater på skjermen med en finger, mens Omlet Chat er en app der du kan sende meldinger og chatte med andre som bruker appen.

I mappen Apps 4U ligger lenker til Clean Master (rydder minnet), Kindle bokleser, TripAdvisor, Zinio (kiosk for e-blader) og en portal til gratis HD-spill. Skjønt gratis – du må tåle å se en del reklame for å få lov til å bruke spillene.

I tillegg har brettet selvsagt alle Google-appene, i tillegg til at du kan laste ned Office-programmer, spill, og andre «må ha»-apper fra Google Play.

Med PC Link får du skjermbildet fra nettbrettet opp på PC-en, og kan betjene brettet med PC-ens mus og tastatur. Du kan også flytte filer med dra-og-slipp. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Smart PC-løsning

Asus har tre ulike funksjoner knyttet til bruk av brettet sammen med en PC. Den ene lar deg sende filer over Wi-Fi, og kalles Share Link. En annen løsning heter Remote Link, og gjør nettbrettet til en styreflate (trackpad) som du kan styre ulike funksjoner i PC-en med.

Den tredje løsningen er PC Link, som gir deg en mulighet til å hente opp nettbrettets skjerm i et vindu på PC-skjermen. Du velger selv om du vil koble deg til PC via USB-kabel, eller trådløst med Wi-Fi. Løsningen er svært lik den du får om du bruker Samsungs nettbrett med Side Sync-programvaren.

For å bruke løsningen må du installere en klient på PC-en. Dette programmet kan du laste ned fra nett, men det ligger også klart i brettet så du kan starte installasjonen via USB.

Flere brukere

Asus lar deg opprette flere brukere på brettet, så du kan ha din private bruker adskilt fra jobb-brukeren. Tegner du ett opplåsingsmønster får du tilgang til privat innhold, tegner du et annet får du opp jobbsakene dine. Tilsvarende kan du knytte ulike brukere av brettet til ulike kontoer med ulike tilganger.

Du har også en egen barnemodus, om du vil la familiens yngste leke med brettet uten å herje digitalt med privatlivet ditt.

Systembrikke fra Intel

Maskinvaren i brettet skiller seg fra massene, ved at det er valgt en 64-bit systembrikke fra Intel, kalt Atom x3-C3200. Brikken har fire prosessorkjerner klokket til 1,9 GHz, og grafikkbrikken PowerVR Rouge G6430. Arbeidsminnet er 2 GB, mens lagringsminnet er 32 GB. Brettet støtter minnekort.

Så hva betyr tallene? Målt i ren ytelse ser det slik ut:

Som tallene viser er maskinvaren ikke den aller ypperste, men igjen – hvor mye vil du betale for ekstra datakraft du kanskje ikke trenger? Brettet er på ingen måte noen sinke, selv om tabellen over kan få det til å se slik ut.

Om du unngår å kjøre for mange apper på en gang, har brettet kraft nok i massevis til alle normale bruksområder. Husk at en god del apper uansett ikke vil oppleves som raskere, samme hvor mye krefter du gir prosessorene.

Du får en rekke valg i kameramenyene. «Rückmeldung und Hilfe» – Asus vil ha hjelp til å motivere seg så de kan få fullført oversettelsen. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Kamera med flere funksjoner

Brettet kommer med et 2 megapiksler kamera i front. Det fungerer greit til selfies, men er antakelig mer anvendelig som kamera for Skype-samtaler. Å ta selfies med et brett du må holde med begge hender er ikke overvettes praktisk.

En egen funksjon skal gjøre deg skjønnere, ved at den gir deg mykere hud, større øyne, smalere ansikt og rødme i kinnene. For oss ser det nesten ut som et slags «Ivo Caprino-filter».

Under ser du et eksempel på hvor galt det kan gå:

Artikkelforfatteren i «forskjønnet» og original versjon.

Kameraet på baksiden har en 5-megapikselbrikke. Men det mangler fotolys. Det duger selvsagt til dokumentasjon og enklere fotografering, men det er ikke noe kamera for de store begivenheter. Kameramenyene har også noen pussige menyer, som «Gi oss motivasjon», og «Rückmeldung und Hilfe».

Høyeste videokvalitet er FullHD (1920x1080). Du kan også velge videostabilisering.

True2Life visualmaster sørger for bildebehandlingen, og ser til at kvaliteten på det som vises blir optimalisert. Teknologien er hentet fra TV-verdenen. Resultatet er bedre farger, høyere skarphet og klarere kontraster. Foto: Skjermdump, Tek.no

Brettet er velegnet for film og TV-strømming

Som TV-brett er Asus ZenPad 10 helt utmerket. Det blir ikke full HD, og det er ikke en AMOLED-skjerm, men resultatet blir antakelig vel så bra som det du får på en gjennomsnitts-TV, der mange av de såkalte HD-sendingene uansett ikke har høyere oppløsning en 720p.

Vi har kjørt NRK TV, TV2 Sumo, Viaplay, Netflix og Altiboxs TV Overalt på brettet, og av disse var det bare TV Overalt som ikke ville starte. Vi fjernet TV Overalt og installerte det på nytt, men programmet fortsatte å krasje uten at det dukket opp noe på skjermen i det hele tatt. En omstart hjalp heller ikke, så her er det en konflikt mellom programvaren fra Altibox, og maskinvaren fra Asus.

Når vi ser film får den innbygde høyttaleren vist hva den er god for. Du klarer å følge med, men kinolyd er det ikke. Med SonicMaster tastatur blir lyden atskillig bedre, selv om det fremdeles ikke er snakk om HiFi. Asus ZenPad Z300 støtter også lydforbedringen DTS-HD, men skal du ha glede av dette må du bruke hodetelefoner eller øreplugger.

En enkel musikkspiller

Musikkspilleren til Asus er enkel og grei. Den viser hvilke sanger du har lagret på brettet, og du kan lage spillelister, markere favoritter og hente frem musikk du nylig har lagt til, eller de låtene du spiller oftest. Musikken kan også spilles av fra lagring på nettsky. Asus tilbyr sin egen skytjeneste kalt ASUS Home Cloud med 5 GB gratis lagringsplass når du oppretter en konto.

Lydspilleren i brettet har god formatstøtte, og med gode øreplugger eller hodetelefoner vil du kunne ha stor glede av Asus ZenPad Z300 som underholdningsbrett.

Skal du jobbe med tekst kommer dette tastaturet godt med. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Tastatur som tilbehør

Om du er ute etter et nettbrett til enkle kontoroppgaver kan et tastatur gjøre hverdagen langt enklere. Tastaturet SonicMaster til Asus har en magnethengsle i bakkant, slik at brettet med tastatur fungerer som en bærbar PC. Brettet kommuniserer med tastaturet via Bluetooth, og ikke via dokkingkontakten under brettet. Det betyr at tastaturet ikke trekker strøm fra brettet når det er i bruk.

Øverst på tastaturet finner du to relativt kraftige høyttalere. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

En spennende detalj er de innebygde Bluetooth-høytalerne, som gir atskillig kraftigere lyd enn det du får fra de små fronthøyttalerne i brettet. Men selv om lyden er bedre, er det fremdeles snakk om små høyttalere med de begrensningene det setter.

Det norske tastaturet er ennå ikke kommet i salg, men siden den eneste forskjellen er merkingen av tastaturet, har vi testet den engelske utgaven. Tastaturet er presist og behagelig å skrive på. Her er hele seks rader med taster, så du slipper å ha tall og symboler som tilvalg på bokstavtastene. Den øverste raden har snarveier til innstillinger, volum, skjermdump, lys, Wi-Fi og musikk-kontroller. Her er ingen styreflate, men til gjengjeld får du altså de to høyttalerne.

Verdt pengene?

Nettbrettet fra Asus skal koste like under 2500 kroner i Wi-Fi-versjon, mens versjonen som vi har testet også støtter Mobilt Internett, og er ca 1000 kroner dyrere. Om vi mener dette er en fornuftig pris kan du lese på neste side, der vi oppsummerer og konkluderer >>

Asus ZenPad 10 Z300CL 4G 32 GB
9
Imponerende
Anbefalt

Asus ZenPad 10 Z300CL 4G 32 GB

9
Imponerende
sitatDet er ikke ofte vi tenker som nå, at et nettbrett nesten selges for billig.

Fordeler

 • +
  Lav pris
 • +
  Klar skjerm med gode farger og gode kontraster
 • +
  God lyd
 • +
  32 GB minne
 • +
  Smart ekstrautstyr

Ting å tenke på

 • Mangler NFC
 • Har ikke IR-port
 • Lav pikseltetthet
 • Moderat prosessorytelse
 • Tung å holde på i lengden

Konklusjon

Designen på Asus ZenPad 10 røper ikke at dette er et rimelig nettbrett. Den blanke rammen, og tofargede baksiden der det meste av overflaten ser ut som behandlet skinn, gir et luksuriøst preg. Logoen i sølv og behagelig avrundete kanter forsterker dette inntrykket.

Overflaten på baksiden gir et godt grep.. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Design er mer enn utseende. Når du løfter brettet kjenner du at det veier en del mer enn toppmodeller som Galaxy Tab S, iPad Air og Xperia Z4 Tablet. Brettet kjennes imidlertid solid ut. Det er stivt og uten knirk, og strukturen på baksiden gjør at brettet er godt å holde i.

Brettet har en kontakt i bunnen som gjør at du kan bruke det med en dokkingstasjon (tilleggsutstyr). Ellers finner du ladekontakt og lydutgang nede på venstre side. Ladekontakten er en standard MicroUSB-kontakt som også kan benyttes om du vil koble til tilleggsutstyr, eller overføre data mellom brett og PC.

Skjermen har klare og fine farger.

Litt svak skjermoppløsning

Skjermen har en oppløsning på 800 x 1280 piksler, som på en 10,1-tommer skjer, gir en pikseltetthet på nokså beskjedne 149 ppi (piksler per tomme).

Skjermen har klare farger, god kontrast og egner seg utmerket for film, selv om vi selvsagt helst hadde sett at oppløsningen av litt høyere.

Maskinvaren skiller seg litt fra det typiske, ved at Asus har valgt Intel som brikkeleverandør. Dette er en Intel Atom Z3560, klokket til 1,83 GHz. Brikken har fire kjerner, og 2 GB arbeidsminne. Brettet havner et stykke ned på resultatlisten i ytelsestester, men har fremdeles kraft nok til å fungere tilfredsstillende i de aller fleste sammenhenger.

Kameraet har en oppløsning på 5 megapiksler. Fotolys mangler. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Kamera på det jevne

Kameraet er av de bedre i klassen med 5 megapiksler oppløsning, men fungerer likevel bare som en reserveløsning.

Om du er ute etter et rimelig nettbrett som fungerer helt utmerket, er dette ett av de beste kjøpene du kan gjøre. Det fungerer utmerket til surfing på Internett, spill, oppdatering av sosiale medier og oppslag i kart, og du kan utmerket godt se bilder og film eller lese aviser på det.

Det du ikke får, er den samme høye bildekvaliteten som på topp-brettene. Asus ZenPad er også tyngre, så din blir mer slitsom å sitte med i hendene over tid. Brettet har ikke NFC, og vil følgelig heller ikke virke med mobilbetaling, om det skulle være et tema.

Alternativer

Et nærliggende alternativ er Samsungs nye Galaxy Tab A 10.1, som er omlag tre hundrelapper dyrere. Dette brettet har 4:3-skjerm, er betydelig lettere enn ZenPad.

Et alternativ om du vil ha et brett med skarpere bilde, er Apple iPad Mini. Her er skjermen en god del bedre, men også mindre. iPad mini er også betydelig lettere, men med like mye minne (32 GB) blir iPad-en nesten 1000 kroner dyrere enn Asus-brettet.

Alt i alt mener vi dette brettet er det beste alternativet nå for deg som vil ha mest mulig igjen for pengene, og som innser at du kan klare deg med et produkt uten riktig så mye pomp og prakt som det flaggskip-modellene byr på.

Du kan også lese om nettbrettene vi anbefaler til skolestart >>

Asus ZenPad 10 Z300CL 4G 32 GB
9
Imponerende
Anbefalt

Asus ZenPad 10 Z300CL 4G 32 GB

9
Imponerende
sitatDet er ikke ofte vi tenker som nå, at et nettbrett nesten selges for billig.

Fordeler

 • +
  Lav pris
 • +
  Klar skjerm med gode farger og gode kontraster
 • +
  God lyd
 • +
  32 GB minne
 • +
  Smart ekstrautstyr

Ting å tenke på

 • Mangler NFC
 • Har ikke IR-port
 • Lav pikseltetthet
 • Moderat prosessorytelse
 • Tung å holde på i lengden
annonse