Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestD-Link DIR-865L

Superruteren fra D-Link har «ingen» antenner

Alt er pakket inn i en firkantet boks.

Spesifikasjoner

D-Link DIR-865L er selskapets første bidrag av rutere som støtter den kommende 802.11ac-standarden. Standarden er ikke klar enda, men det er antatt at den vil bli godkjent i løpet av året, med et endelig godkjentstempel mot slutten av 2013. Det er heller ikke ventet noen spesielt stor utspredelse av 802.11ac-utstyr før 2015, men om du vil være klar for fremtiden er det bare en vei å gå.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Ingen utstikkende antenner

Ruteren fra D-Link følger en ren og grei designlinje. Hele kabinettet er holdt i svart, høyglanset plast. Du slipper alt av utvendige antenner med D-Link DIR-865L, siden antennene er plassert på innsiden. Hva dette eventuelt har å si for ytelsen kommer vi nærmere tilbake til.

Problemet med høyglanset svart plast er at slikt fungerer som en magnet for fingermerker. DIR-865L er intet unntak og allerede i forbindelse med utpakkingen hadde det kommet massevis av fingermerker.

På hver side av ruteren er det plassert en liten og diskre D-Link-logo. Hele boksen hviler på en plastsokkel, og skrur du av den mister du garantien. Dersom det å henge enheten på veggen er sentralt for deg, er det bare å styre unna.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Fargekoder på tilkoblingene

Alt av fysiske tilkoblinger finner vi på ruterens bakside. Portene er meget godt merket, med egne fargekoder. Om det skal kobles til noen enheter via kabel så bruker du av de fire blå RJ45-portene. I den gule RJ45-porten skal du koble opp modemet ditt.

I tillegg må du selvfølgelig koble til strømmen. Du finner også en grønn USB-kontakt, som dessverre bare støtter USB 2.0 – ikke den moderne USB 3.0-standarden. I denne kontakten kan du koble til en USB-baserte harddisk, eller en printer. Ruteren vil da kunne settes opp som fil- eller printserver.

Bli med over på neste side, så titter vi litt på hva som er av ekstra funksjonalitet