Tek.no

Test

Samsung GT E2370

17 Sept 2010 06:00

Samsung GT E2370

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Avansert er den ikke, men du verden hvor tøff – Samsung GT-E2370 tåler juling, og har en batterilevetid som vil gjøre Duracell-kaninen misunnelig.
Samsung GT E-2370 følger i fotsporene til modellene M110 og B2100. Det betyr at telefonen er laget for å tåle litt ekstra. Den største forskjellen mellom E2370 og forgjengerne er at batterikapasiteten er omtrent doblet.
Det har gått over tre uker siden vi mottok GT-E2370 til test. Vi skrudde den på med det samme, og har siden ikke hverken skrudd den av eller koblet den til lader. Nå viser batteriindikatoren at det er litt under halv kapasitet igjen på batteriet.

Nedtur

Og det er i hovedtrekk også den eneste forbedringen. På de fleste andre områder har Samsung gjort telefonen enda svakere spesifisert enn hva B2100 var.

  • Bildeoppløsningen er redusert fra 1,3 megapiksler til 0,3 megapiksler.
  • Internminnet er redusert fra 7 MB til 5 MB.
  • Den gamle modellen støttet minnekort opp til 8 GB, den nye støtter bare opp til 2 GB.


IP-sertifisert
E2370 har fått en egen sertifisering på hvor mye støv og vann telefonen tåler. Mens B2100 kunne skilte med IP57, har E2370 “bare” IP54.  Begge mobilene er sertifisert til 5 på støv, hvilket betyr at de ikke er helt støvtette, men at det skal en del til før støv og skitt trenger inn i mobilen.
Det bakerste sifferet angir hvor godt telefonen er sikret mot vann. Her scorer E2370 4, som betyr at den skal tåle en lett dusj fra en hvilken som helst side. B2100 scoret 7, og skulle dermed tåle å bli senket til 1 meter dybde. IP-sertifiseringen sier ikke noe om apparatets evne til å tåle støt.
Tøff
Vi har utsatt telefonen for vannsprut uten at vi kan se at den har tatt skade av det. Vi har også gitt den en dropptest, noe den taklet svært bra. Vi droppet telefonen fra seks meter og ned på en betongplate hele tre ganger uten at E2370 fikk andre skader enn noen skrammer i plasten.

Skjermstørrelsen er som på B2100. Det er også radiodelen, der vi må klare oss uten 3G eller Wi-Fi. Ingen av modellene har GPS, noe som unektelig hadde vært greit å ha på en friluftsmobil.

Design

Telefonen ser solid ut, med kraftig plastskrog og en liten skjerm som ligger relativt dypt nede under det øvre “glasset”. Tastaturet er i gummi uten åpninger rundt tastene. Navigasjonstasten er nesten kvadratisk, og stikker litt ut så det skal bli lett å bruke den. I midten sitter en kvitteringstast som er merket “OK”.

På høyre side har telefonen en knapp som aktiverer en liten lysdiode som sitter på toppen av telefonen. Du kan med andre ord bruke denne mobilen som en slags lommelykt for nærsynte.

På venstre side har telefonen en kontakt for tilkobling av lader og hodetelefoner. Den proprietære porten viser at telefonen er satt sammen av deler fra Samsungs restlager. Her er hverken 3,5 mm kontakt til lyd, eller MicroUSB for tilkobling av PC eller lader.

På baksiden har telefonen et kamera uten lys. På toppen har telefonen en bøyle du kan feste en snor i om du vil sikre deg mot at telefonen blir borte.

Magert

Det er ingen gummiforing rundt batteriet eller skrue som holder bakdekselet på plass. Her er heller ingen utvendig kontrolltast for volum, slik vi ser på nær sagt alle andre mobiltelefoner. Volumet kan vi stille med navigasjonstasten, noe som er passelig upraktisk om du vil regulere lyden under en samtale.

Skjermoppløsningen er lav, og selv om fargene er klare, så skjemmes telefonen av at tekst og tegn får ujevne kanter. Skjermen er helt uegnet for å se bilder på. Den kan brukes til SMS, selv om det også her hadde vært å foretrekke med en litt bedre skjerm. Faktisk er skjermen på denne modellen omtrent identisk med den som satt i legendariske Sony Ericsson T610 fra 2003.

Funksjoner

Menyene er enkle, og selv om dette er en telefon uten ambisjoner om å være stort mer enn bare en telefon, så finnes det en nettleser, e-post, FM-radio, Alarmer, kalender, bluetooth, taleopptak, huskelapp, verdens-ur, kalkulator, konverteringskalkulator, stoppeklokke og nedtellings-klokke på E2370. Det er mulig å laste ned e-post, men du får liten nytte av vedleggene. Dette er ingen e-post-mobil.

Noen spill er det også, men disse javaspillene går tregt og kunne like gjerne vært sløyfet. Det beste vi kan si om spillene er at det ikke er noen fare for at du skal bli spilleavhengig på grunn av E2370. Dette er ingen spillmobil.

Nettleser

Og med det samme vi er inne på funksjoner som knapt kan kalles funksjonelle – nettleseren er så treg at vi knapt har sett maken. Riktig nok er det ikke 3G-støtte i denne telefonen, men selv etter at sidene er lastet ned går det svært tregt å navigere gjennom teksten. Dette er ingen surfemobil.

Kameraet tar dårlige bilder med svak oppløsning. Det mangler kameratast, autofokus og lys. Dette er ingen kameramobil.

FM-radio

Telefonen har FM-radio og en enkel MP3-spiller. Men ørepluggene er dårlige. Du kan ikke bruke egne hodetelefoner, for telefonen har en proprietær kontakt. Du kan ikke bruke større minnekort enn 2 GB. Dette er ingen musikkmobil.

Tastene på E2370 er lagt på en slik måte at det ikke skal trenge skitt og fukt inn mellom dem. Tastene er nokså store, og overflaten gir god friksjon. Det gjør at du lett kan skrive tekstmeldinger. Lyden ved samtaler er god, og du kan snakke nesten et døgn i strekk før batteriet er tomt. Dette er en ekte mobiltelefon.

Er du ute etter en tøff mobiltelefon bør du heller sjekke disse:

Samsung B2100. Forgjengeren til E2370 var enda litt tøffere. Ikke like god batterikapasitet, men ellers bedre på de fleste områder.
Sonim XP3.  Pansermobil som tåler mye mer av både deng og drukning.
Sjekk priser her:
Prissøk Samsung E2370
Prissøk Samsung B2100
Prissøk Sonim XP3

Les også