Tek.no

Test

Sjekk ukens anbefalte apper

Her er fire anbefalte apper til Android, iOS og Windows Phone.

Shutterstock
22 Feb 2015 06:00

Moves

Inaktivitetsmåleren

Går du rundt med følelsen av at å kjøpe en aktivitetsmåler blir litt feil nå i februar? Vinterferien er over, og ski-VM betyr kun aktivitet mellom kjøleskapet og sofaen.

Dessuten er du kanskje litt nysgjerrig på Apple Watch, selv om du kan ha rakket ned på den i ulike nettfora fordi du er så utålmodig at du nesten ikke kan vente.

Appen Moves erstatter på mange måter en aktivitetsmåler på armen, og den kan kobles opp mot mange ulike treningsapper og dele data med dem, som Microsoft Healthvault, Momento, GridDiary, Lifesum, Exist og Healthify. Når du setter opp appen, legger du inn høyde, alder og vekt, slik at den lettere kan regne ut forbrukte kalorier underveis. Dessuten får du tilbud om å sette opp en konto. En aktivitetsmåler vil alltid måtte være aktivert i bakgrunnen for å ha noen hensikt, og konsekvenser er jo økt batteribruk. Du kan velge om den skal spare strøm ved å dempe appens egen aktivitet når du er innendørs, slik at målingene inne blir litt mer så som så. Appen bruker GPS-plassering som standard, så du kan være ganske sikker på at NSA, NTB og sikkert NSB også – har gode muligheter til å følge med på hvor du er hvis den er aktivert. Vel, det har de vel kanskje uansett. Du får bare håpe at de ikke selger/roter bort/blir frastjålet data mens du er langt fra huset. Men lar du GPS-en stå på, kan du bla bakover i tid for å se hvor du var til en bestemt tid en bestemt dag.

Har du en stillesittende jobb, så ikke prøv å imponere appen med å dunke telefonen mot låret for å få opp skrittellingen. Du får bare dårlig samvittighet, like dårlig kondis, og ikke minst: Appen vil se ned på deg etter en stund, selv om den aller nådigst gir deg de skrittene du ufortjent har ranet til deg. For kilometerstanden og minutt-telleren står på null.

PS: Aksellerometer fungerer ikke med Samsung Galaxy Note II.

Moves

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »