Test av WD TV

Test av WD TV

Testresultater

Liten, enkel i bruk, spiller det meste, billig
Musikk-menyene kunne vært bedre0

Av og til kommer det produkter som virkelig overrasker. Ikke minst fordi produktet er ganske billig og i tillegg viser seg å være både nyttig og godt laget. WD TV er et slikt produkt.
Western Digital er først og fremst kjent for å lage harddisker, særlig disse små diskene du kan dra med deg over alt. Med sin nye WD HD Media Player, som er produktets fulle navn, har selskapet produsert en liten boks som du plugger rett inn i TV-en din. Når det er gjort kan du spille av alt fra musikk, bilder og video direkte fra hvilken USB-enhet som måtte passe deg.
Ikke nettverk
De fleste andre enheter i denne kategorien er nettverksbaserte. Dette gjelder ikke for WD TV. Denne lille enheten tilnærmer seg problematikken med å få multimediafiler på TV-en på en meget enkel og lettfattelig måte.
Vanlige medielinker har avanserte oppsett via nettverk og de fleste av dem er ikke spesielt imponerende rent kvalitetsmessig. Du kan selvfølgelig løse problemet med å sette opp et fullstendig mediesenter.


Poenget med denne enheten er at den tilnærmer seg problemet etter følgende tankegang. De fleste av oss forholder seg til en datamaskin og da kan det kanskje være like enkelt å kopiere de mediefilene vi trenger over på en USB-disk eller en minnepinne. Deretter settes denne inn i en boks som er knyttet til TV-en. Ingen dum tanke det. Mange lagrer jo faktisk de fleste slike filer på en ekstern harddisk i alle tilfeller.
Med WD TV du enkelt og greit ta hele disken og plugge denne rett inn. Dermed har du tilgang til alle filene dine direkte på TV-en. Du kan også koble til videokamera eller et vanlig kamera. WD TV bryr seg lite om hva du kobler til så lenge det er en eller annen form for USB-lagringsenhet.
Enkelhet
Selve WD TV består av selve boksen og en enkel fjernkontroll. Du finner tilkobling for USB og et sett med utganger. På utgangssiden har du HDMI, kompositt og en egen utgang for optisk lyd. Det er det hele og det er egenlig alt du trenger.


Det virkelig gode med WD TV er at den kan spille omtrent alt du hoster opp av alternativer. Her er listen slik den står i dag.
Video: MPEG1/2/4, WMV9, AVI (MPEG4, Xvid, AVC), H.264, MKV, MOV (MPEG4, H.264
Bilder: MP3, WMA, OGG, WAV/PCM/LPCM, AAC, FLAC, Dolby Digital, AIF/AIFF, MKA
Spillelister: PLS, M3U, WPL
Musikk: MP3, WMA, OGG, WAV/PCM/LPCM, AAC, FLAC, Dolby Digital, AIF/AIFF, MKA
Vi ber deg legge merke til at WD har sagt at de vil lage oppdateringer for kommende formater og forbedringer.
På videosiden støtter WD TV en oppløsning helt opp til 1080p. Det eneste problemet vi kan se er at den ikke støtter DRM-filer, i og med at disse trenger å kunne bli sjekket via internett før avspilling. Du er dermed sperret fra å spille av filer fra for eksempel iTunes-butikken.
Klarer alt
Vi testen denne enheten på den enklest mulig måten. Vi tok en USB-disk og fylte den opp med et utvalg av alt fra 1080p-videofiler, 720p-videofiler og standardoppløste filer. I tillegg stort alle musikk- og bildeformater som enheten påstår å støtte.
Vi ble gledelig overrasket. WD TV spilte alt vi testet uten så mye som å heve et øyenbryn. Ikke bare var selve avspillingen helt uten problemer. Kvaliteten var også svært god. Når det gjelder videoavspilling er vårt råd å holde seg til HDMI og ligge unna kompositt-tilkoblingen.


På musikksiden blir det også svært så bra. Skal du få full uttelling kobler du den opp mot en forsterker. Da blir lyden svært så god. Det er selvfølgelig avhengig av kvaliteten på lydfilene dine, men er disse gode blir resultatet godt.
For bildene støtter den også alt den sier den skal støtte. Her har du også funksjoner for å kjøre slideshow og du kan bruke musikken som ligger på disken som bakgrunnsmusikk mens bildene kjører. Du kan også zoome inn på detaljer i bildene hvis du skulle ønske det.
I bruk
En av de beste tingene med WD TV er at den er utrolig enkel og effektiv å bruke. Dette er i store deler en funksjon av at brukergrensesnittet og menyene er meget effektive og enkle i bruk.
Når en disk plugges inn leter WD TV selv opp alle filer som finnes og sorterer disse slik at de havner i riktig kategori. Hvis du kobler til en ekstra disk vil den legg innholdet i denne til det som allerede er lagt til. Svært elegant.


Skulle vi sette fingeren på noe må det være i musikkseksjonen. Du kan ikke velge et album av en artist og se disse i den rekkefølgen de finnes på albumet. Hvis du velger artist ender du opp med alle låten fra artisten i alfabetisk rekkefølge. Dette er irriterende og det er å håpe at WD retter dette opp i kommende oppdateringer.
Du kan selvfølgelig søke i alt innhold.
Konklusjon
Er du blant dem som har mange mediefiler liggende rundt omkring og ikke har et avansert nettverksbasert oppsett, kan dette være en meget enkel løsning. For en rimelig penge kan du nå se alt innholdet ditt direkte på TV-en din.
Du skal slite for å finne en løsning som er like enkel og ikke minst intuitiv å bruke. Det er kort og godt bare å koble til en USB-enhet og så er du klar for å nyte musikk, video og bilder direkte på tv-en eller via musikkanlegget. Du får det hele til under tusenlappen. Anbefales på det sterkeste.
Internett: www.westerndigital.com
Pris: Ca 950 kroner

Bildeeksempler

Les også
Harddisk for filmkvelden
Les også
Stor guide: Bør du ha mediesenter?
Les også
Vi ser på Googles mediasenter
Mer om
annonse