Tek.no

Test

Chrome 8.0

14 Des 2010 15:00

Introduksjon

Utviklerne bak nettleseren Google Chrome har tidligere sagt at de har planer om å oppdatere nettleseren oftere. Planen er å lansere ny Chrome-versjon omtrent hver sjette uke. Hensikten med å lansere såpass ofte, skal blant annet være å få bedre forutsigbarhet. Videre skal dette redusere presset på utviklerne, i den forstand at dersom en funksjon ikke rekker å bli ferdig utvikler når ny versjon lanseres, vil den dukke opp i fremtidige versjoner.

Nå viser det seg at Google har holdt ord – dette er lanseringshistorikken i 2010:

Nå er versjon 8.0 altså klar, og vi ser nærmere på denne. For ordens skyld, vi har ikke testet Chrome 5.0 eller Chrome 7.0.

Installasjon

Vi laster ned Chrome 8.0 fra google.com/chrome. Google velger fortsatt å ikke oppgi versjonsnummeret på nettleseren på nedlastingssiden. Versjonsnummeret får vi først vite når installasjonen er fullført.

Installasjonsprosessen går av en eller annen grunn ikke smertefritt. Prosessen blir hengende (låser seg helt), og først da vi avsluttet Chrome-prosessen via Oppgavebehandling i Windows, for deretter å starte Chrome på nytt, fortsetter installasjonsprosessen tilsynelatende som normalt. Vi velger å ikke la denne opplevelsen dra ned på helhetsvurderingen av nettleseren, fordi det viser seg senere at nettleseren fungerer uproblematisk.

Vi kan til slutt velge søkemotor før nettleseren kjøres.

Den første siden som dukker opp etter installasjonen er "ny fane"-siden, en side som gir oversikt over mest besøkte nettsider, og nettsider som vi nylig har lukket. Dette er altså siden som alltid dukker opp ved åpning av en ny fane. Lenkene på denne sider velges altså ut i utgangspunktet automatisk, det vil si i forhold til vårt bruk, men lenkene kan også overstyres av brukeren, det vil si slette lenker.

Vi får også muligheten til å importere bokmerker og innstillinger fra en annen nettleser.

Les også