TestSamsung UE46D6505

Slår knockout med nebb og klør

Og det til under ti tusen kroner.

Rammen til D6505 er under to centimeter bred.

Samsung UE46D6505

Når vi skal kjøpe oss en ny TV til hjemmet, er en bra design og knakende god bildekvalitet blant kriteriene som står høyt. Ulempen er at om disse to ønskene skal oppfylles blir prislappen ofte for høy.

Nå har vi testet Samsungs nye 6000-serie, i form av UE46D6505. Denne modellen gir deg en snerten design samtidig som bildekvaliteten også er på stell. Og du slipper unna med snaue ti tusen kroner for herligheten.

Design

Foten er rektangulær.

Samsung har de siste årene laget mange stilige TV-er, og den nye 6000-serien er intet unntak. For her får du en TV som har en spenstig design. Rammene er rett i overkant av to centimeter brede. Den tynne rammen er todelt, der den innerste delen mot selve bildepanelet er i sort blank plast. Den andre delen er gjennomsiktig og er buet mot baksiden av skjermen. Sammen med en dybde på under tre centimeter fremstår skjermen som meget nett og kompakt.

På høyre bakside av skjermen finner du en rekke knapper. Blant annet til å slå TV-en av eller på, justere volumet eller skifte kanal. Fjernkontrollen som følger med henger ikke helt med den stilige designen til selve TV-en. Det er den samme, litt trauste, fjernkontrollen som vi har sett på mange tidligere modeller fra Samsung. Kontrollen er grei å bruke, med god respons og opplyste knapper, men det hadde gjort seg med et stiligere utseende. Du kan også bruke mobiltelefonen eller et nettbrett som fjernkontroll.

Foten som følger med 6000-serien er rektangulært utformet og laget i samme blanksorte farge som den innerste rammen på skjermen. Du kan dreie skjermen noen grader fra side til side. En liten detalj som Samsung har brukt på flere tidligere modeller er den blanke sylinderen som forbinder foten og skjermen sammen. Den er med å sette prikken over i-en når det kommer til design.