Tek.no

Test Dell UltraSharp UZ2315H

Dette er Dells «komplette kontorskjerm»

Men nye UltraSharp glipper der det virkelig teller.

Torstein Sørnes, Hardware.no
Torstein Sørnes
27 Aug 2014 16:30

Introduksjon

Dells nyeste tilskudd til Ultrasharp-serien skal tilfredsstille kontorbrukerne og andre som bruker mye tid i videokonferanser, samtidig som bildekvalitet må være grei. Modellene har forstavelsen UZ i navnet, og kommer i størrelser på 21,5, 23 og 27 tommer, alle med innebygd webkamera, mikrofon og høyttaler.

I dag skal vi ta en titt på 23-tommeren UZ2315H, som tilbyr et IPS-panel på 1920 x 1080 piksler i tillegg til det ovennevnte ekstrautstyret.

Dell Ultrasharp UZ2315H.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Ganske ordinær

Skjermen kommer innpakket i to deler med massevis av kabler. Det eneste du trenger å gjøre for å komme i gang er å klipse på foten med den vanlige festemekanisme fra Dell, noe som fungerer veldig godt.

Som nevnt er det et IPS-panel med Full-HD oppløsning som gjemmer seg inne i skjermen, det vil si 1920 x 1080 piksler med et format på 16:9. Dette panelet er spesifisert med 8-bits fargedybde, 60 hertz oppdateringsfrekvens og 8 millisekund responstid, og er med andre ord et helt ordinært panel uten noen spesielle trekkpunkter.

Rundt panelet er det en tykk ramme på cirka 2,5 cm i matt sort, noe vi synes er i største laget. Et mellomrom på 5 centimeter blir veldig synlig om du skal ha flere skjermer i samme oppsett, og både Dell og andre produsenter har vist at tykkelsen kan reduseres ganske drastisk. Videre er foten i børstet sølvfarge, og designet er i sin helhet ganske rent, moderne og litt kjedelig.

Godt utstyrt

Skjermen har, i motsetning til mange kontormonitorer i samme prisklasse, godt med fysiske justeringsmuligheter. Den kan løftes opp og ned, tiltes forover og bakover, roteres på foten og settes i portrettmodus. Dette, i kombinasjon med de gode innsynsvinklene IPS-paneler pleier å gi, gjør det enkelt å vise innholdet på skjermen til naboen.

På baksiden finner vi flust med videoinnganger. Den har to HDMI-kontakter med MHL-støtte, DisplayPort og VGA. Det er dessverre ingen DVI-inngang, men de øvrige kontaktene bør holde for de fleste. Her finner vi også en USB-hub av versjon 3.0 med to utganger, og en 3,5-milimeters kombinert jack for tilkobling av eksternt hodesett og mikrofon. Kabel til USB-hubben følger med i boksen, i tillegg til DisplayPort- og HDMI-kabel, samt en ekstern strømforsyning.

Til sist kan vi nevne at det innebygde ekstrautstyret består av et webkamera på 2 megapiksler, stereohøyttalere på 5 watt og en mikrofon.

Les også