Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy Tab 2 10.1

Slik er andre generasjon Galaxy Tab 10.1

Samsung har pusset opp sin 10.1-tommer, men er det nok?

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 er ikke et revolusjonerende nettbrett. Spesifikasjonene er nokså midt på treet. Til gjengjeld er prisen relativt gunstig. Brettet ser bra ut. Det er tynt og lett, og det skiller seg fra første generasjon Tab 10.1 ved at det er kommet en godt synlig høyttaler på hver side av skjermen.

Prosessoren er den samme som i det første brettet, en tokjerneprosessor som jobber på 1 GHz. Det betyr at brettet ikke har den nyeste og raskeste prosessoren, og at du vil finne flere konkurrenter som slår Galaxy Tab 10.1 på dette området.

Kraftigere grafikk

Det nye brettet har fått et annet brikkesett enn forgjengeren, men forskjellene i ytelse er ikke vesentlig forbedret. Det nye brikkesettet skal gi noe bedre grafikkbehandling enn på forgjengeren, men det skal mye til at du får øye på denne forskjellen ved tradisjonell bruk av brettet. Galaxy Tab 2 10.1 har en nyere versjon av Android (Ice Cream Sandwich, mot Honeycomb på forløperen). Dette utgjør antakelig mer for ytelsen enn overgangen til et nytt brikkesett med samme prosessor som før.

Vi opplever brettet som raskt, og med mindre du er veldig opptatt av grafiske detaljer i prosessorkrevende spill, vil du antakelig ikke bekymre deg over at dette ikke er det raskeste brettet i klassen.

Skarp skjerm – men ingen iPad

Skjermen er som navnet tilsier 10,1 tommer stor med 1280 x 800 piksler. Det er flere punkter per tomme enn på de to første iPad-modellene, men ganske langt bak den nye iPad-en. Vi opplever skjermen som skarp og klar med gode farger, men legger også merke til at pikslene er synlige for det blotte øyet.

En viktig nyhet i dette brettet sammenliknet med forløperen er at du kan bruke minnekort i det. Mens du tidligere måtte kjøpe tilleggsutstyr for å kunne lese minnekort med brettet, er det nå kommet en egen MicroSD-leser i rammen på brettet.

Samsungs eget grensesnitt

Brukergrensesnittet er nesten identisk med det du finner på forgjengeren Tab 10.1. Det betyr at du har et menysystem med fem startskjermer som kan utvides til sju, og at grensesnittet er Samsungs TouchWiz. Av en eller annen grunn har Samsung ikke integrert de nye funksjonene skalerbare widgets, snarveier på låseskjerm eller opplåsing med ansiktsgjenkjenning.

I daglig bruk savner vi ikke raskere prosessor i dette brettet. Batterikapasiteten er god, ting flyter greit, og med en god skjerm er det lite negativt å sette fingeren på.

Men brettet har et middelmådig kamera. Det har heller ikke en HDMI-utgang, selv om du kan få ekstrautstyr som gjør at du kan koble det til en TV med HDMI-utgang. Det støtter DLNA, men det gir ikke mulighet for å speile brettet på storskjerm.

Pussig nok kan det heller ikke brukes som fjernkontroll sammen med Samsungs TV-er, noe som var en av styrkene til forgjengeren.

God design og god pris, samt en god skjerm gjør at brettet likevel kommer ut av vår test med æren i behold.

Alternativer

Ønsker du et raskere brett med høyere skjermoppløsning, så er Asus Transformer Pad Infinity TF700 et spennende alternativ. Dette brettet har metallchassis og en skjermoppløsning på 1920 x 1200 punkter.

Et annet og rimeligere alternativ er Asus Transformer Pad TF300. Vi kommer heller ikke utenom Apple iPad, som i 16 GB-utgave starter på rundt 3.500 kroner.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Samsung Galaxy Tab 2 10.1 på Amobil.no »

annonse