Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestB&O BeoPlay V1

Bang & Olufsen er tilbake

Ny 40-tommers «folke-TV» fra B&O

Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Ønsker du deg en TV som skiller seg ut fra mengden og som oser av kvalitet, så kan B&O Beoplay V1 være en Tv for deg.

Designen skiller seg nok ut fra det vi er vant til fra B&O. Her får du en TV som er satt sammen av to hellakkerte metallplater som er hengslet i topp og bunn, det er et røft design de har kommet med.

Materialene de har valgt og vekten på TV-en gir den et inntrykk av at dette er en skikkelig solid sak. Her får du overhodet ikke noen plastfølelse. Fjernkontrollen som følger med, universalfjernkontrollen Beo4, gir deg også en god kvalitetsfølelse når den ligger i hånden.

B&O har ikke en skikkelig nettløsning på plass i TV-en, men du kan koble til boksen Apple TV, og igjen styre denne med fjernkontrollen til TV-en. B&O har heller satset på en smart ekstern løsning, isteden for å fylle opp TV-en med masse smart-funksjoner.

Fantastisk lydkvalitet

Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no
Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

På vanlig innhold fra TV-tuneren eller en DVD-film er bildekvaliteten til denne TV-en i en egen klasse. Sortnivået er fantastisk, og du har et knivskarpt bilde som få kan matche. På materiale som Blu-ray i Full-HD er den ikke så overlegen i bildekvalitet. Dette fikk vi se når vi hadde Sony KDL-55HX855 stående ved siden av.

Lydkvaliteten til TV-en var noe av det beste vi har hørt fra en flatskjerm noensinne. Her har B&O fått på plass et skikkelig lydsystem som leverer.

Skiller seg ut

Alt i alt er dette en TV som leverer til forventningene. Du har en TV som skiller seg ut fra mengden med sitt røffe design, som oser av kvalitet og som leverer både på bilde og lyd.

Den litt høye prisen, og at den ikke kommer i størrelser større enn 40 tommer, gjør nok at dette ikke er en TV for alle. Men for de designbeviste og de som ønsker enkelhet, vil nok dette være midt i blinken. Hadde denne TV-en hatt skikkelige kalibreringsmuligheter, og en litt snillere prislapp, hadde vi ikke hatt noen problemer med å anbefale denne.

+ Fantastisk bildekvalitet
+ Byggekvalitet og design
+ Lydkvalitet
+ God funksjonalitet med Apple TV


- Prislappen
- Få innstillingsmuligheter av bildet
- Ikke større enn 40 tommer

Alternativer

Er designen viktig for deg, så er Samsung UE55ES8005 en TV som absolutt bør sjekkes. Et annet alternativ er Sony KDL-55HX855 med sitt «Monolithic Design». En nærmere test av Sony TV-en kommer vi med litt senere.

Vil du vite mer?
Les hele testen av B&O BeoPlay V1 på Hardware.no »

annonse