TestAcer Iconia Tab A510

Et svært godt underholdnings-brett

Acers nettbrett er perfekt til spill, musikk og film.

[Amobil.no]: Acer Iconia A510 er en svært god underholdningsmaskin. God lyd i både de innebygde stereohøyttalerne og når kobler til eget lydutstyr til minijack-utgangen, gjør den godt egnet til musikklytting. Den gromme lyden kommer også til sin rett når du ser film. Også skjermen er velegnet til filmtitting.

Spill tar seg flott ut på den store skjermen.

Nettbrettet har alt av sensorer du kan ønske deg til å styre i spill. Maskinvaren er heller ikke noe å kimse av. En Nvidia Tegra 3 med en firekjerners Cortex A9 og ULP Geforce-grafikkbrikke gjør at du kan spille alle de mest krevende spillene.

De gode mikroprosessorene gjør sammen med 1 GB hurtigminne at nettbrettet alltid føles rask, unntatt de gangene det krasjer. Der skjer nemlig en sjelden gang i blant med vårt testeksemplar.

Skal du ha et nettbrett hovedsaklig for underholdningens del, er det vanskelig å finne noe vesentlig å sette fingeren på.

Mer underholdende enn nyttig

Ordet "proffbruker" beskriver gjerne de som sitter på toget og bruker kontorprogramvare til å finpusse på Powerpoint-fremvisningen for dagens gjesteforedrag. Men også vanlige folk vil fort savne den bærbare PC-ens fysiske tastatur under skriving av e-post, notering eller redigering av dokumenter. Transformer-serien fra konkurrenten Asus har en rekke nettbrett med gode tastaturløsninger som proffbrukere bør ta en titt på.

God design

Designmessig er ikke A510 den tynneste eller mest stilrene, men skjermen er solid og nettbrettet er godt å holde i hendene. Vi skulle ønske den hadde en fullstørrelses USB-port, men ellers er det lite å sette fingeren på hva gjelder design.

En skyvebryter utenpå nettbrettet gjør at du låser skjermen fra å vri seg når du snur på nettbrettet. Dette er veldig praktisk når en er i sofagrismodus og vil bruke nettbrettet mens du er i horisontalen.

Med batteri på 9800 mAh holder nettbrettet i inntil 10 timer vanlig bruk mot for eksempel Asus Transformer Pad T300 som varer omtrent 7,5 timer i bruk.

Alternativer

I skrivende stund koster A510 omtrent det samme som den nevnte TF300T uten tastatur. TF300T har en bedre skjerm og er ellers svært lik den mye dyrere toppmodellen Asus Transformer Prime. Tastaturet koster imidlertid rundt 1400 kroner ekstra.

Å velge mellom disse to nettbrettene er ikke enkelt. Vi synes Acers brett har vesentlig lengre batteritid, men TF300T er tynnere og har bedre skjerm.

Uansett hvilket av disse du velger, får du et knallgodt underholdningsnettbrett.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Acer Iconia Tab A510 på Amobil.no »

Les også
Acers høst blir berøringsfølsom
Les også
Fullverdig PC i et nettbrett
Les også
Enormt Windows-nettbrett
annonse