Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestBose Soundlink Colour

En liten ulv i fåreklær

Ikke la størrelsen spille deg et puss.

Bose SoundLink Colour side 1

Å strømme musikk er noe vi gjør stadig mer av, og en enkel løsning for å gjøre dette er ved hjelp av en trådløs høyttaler.

Nå som våren banker på døren trekker vi ut for å nye god mat og drikke i solveggen, og samtidig kan det være behagelig å høre på musikk. På markedet finnes det mange bærbare alternativer som kan gjøre denne jobben for deg, og vi har testet en av disse, nemlig Bose SoundLink Colour, en oppladbar enhet som er liten nok til å ta med seg på farten.

Ser ikke spesielt spennende ut

Bose SoundLink Colour er kompakt. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Når vi hører navnet Bose i musikksammenheng tenker vi først og fremst på støydempede hodetelefoner og hjemmekinoanlegg. Rent designmessig har selskapet for vane å lage særegne utforminger på produktene sine, men SoundLink Colour er ikke det spenstigste produktet vi har sett fra selskapet.

Den er nokså anonym av seg når det kommer til utseende, hvor plast er en gjenganger når det kommer til materialvalg, noe som er litt utypisk for Bose. Dog er nok valget et resultat av å holde prisen nede, og høyttaleren koster deg i skrivende stund rundt 1200 kroner fra de leverandørene som har den på lager.

Knappene sitter på toppen av høyttaleren. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Selv om det er mye plast som brukes er det ingen dårlig kvalitetsfølelse du får av å holde produktet i hånden. Snarere tvert i mot så kjennes den solid skrudd sammen, og det er ingen knirking å spore. På toppen av høyttaleren går den harde plasten over til et slags gummibelegg, hvor betjeningsknappene er plassert. Det samme gummibelegget finner vi også igjen i form av en stripe på hver siden av enheten, som gjør det enklere å holde den i hånden.

Bose har valgt å holde antall knapper til et minimum, og du har totalt seks ulike å velge mellom. Vi liker måten dette er løst på, og hvor vi har de funksjonene vi trenger, hvor det eneste vi kanskje savner er et par knapper for å skifte sang om du spiller av en spilleliste på telefonen.

Ellers er dette en hendig liten sak, hvor høyden er rett i overkant av tretten centimeter, mens bredden er oppgitt til 12,8 centimeter. Det betyr at det er enkelt å få den med seg på farten, og fint kan legges ned i vesken uten å være til stor bry. Totalt veier Bose SoundLink Colour 570 gram inkludert batterier.

Høyttaleren er ikke større enn at den får plass i hånden. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ved å bruke en tilsvarende gummiremse på undersiden av enheten, sammen med fire gummiben, står høyttaleren støtt mot underlaget.

Forteller deg hva som er tilkoblet

For å spille av musikk på denne enheten er det først og fremst Bluetooth som brukes. Hvilken versjon av overføringsteknologien det er snakk opplyser ikke Bose, men vår erfaring er at du bør holde deg innenfor 7-8 meter for at musikken ikke skal begynne å stykkes opp av en dårlig forbindelse.

Du kan ta med mobilen et stykke unna høyttaleren uten at signalet forstyrres. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Om det er noe vi savner så er det kanskje NFC for å enklere koble sammen høyttaleren mot mobilen, men når du først har paret produktet med Bluetooth er ikke savnet like markant.

Høyttaleren har en robotstemme som til en hver tid forteller deg hvilken enhet du er koblet til, noe som er hendig om du har flere produkter paret opp mot den samme enheten.

Skulle du imidlertid bli lei av å høre på hva den engelske stemmen forteller deg kan du tie den ved å holde de to volumknappene nede samtidig.

Dersom du vil bruke høyttaleren mot en avspiller som ikke har Bluetooth så finnes det en mulighet for det også. Høyttaleren har nemlig en AUX-inngang i form av en 3,5 millimeter jackplugg som tar i mot signalene. Utover det er det ikke noen flere innganger på SoundLink Colour annet enn en mikro-USB.

Helt grei batteritid

Den nye høyttaleren fra Bose er nemlig oppladbar, og der er nettopp via mikro-USB-kontakten at du lader den opp. Du kan lade via for eksempel en PC, men for å få fortgang i oppladningen er det bedre å ta i bruk strømadapteret som følger med i esken.

Både AUX- og ladeinngangen sitter på baksiden. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ferdig oppladet opplyser Bose at SoundLink Colour skal holde rundt åtte timer før du må lade den på nytt. Under vår testperiode fikk vi høyttaleren gjentatte ganger til å holde noe mer, hvor det beste var rundt 9,5 timer, dog på et forholdsvis lavt volum.

Ergo kan vi nok si oss enige i at rundt åtte timer er snittet om du spiller på varierende volum. Med andre ord kan du fint ta med deg høyttaleren på stranden og spille i nok timer til å få en god dose med sol før musikken ebber ut.

Når høyttaleren er tom for batteri tar det omlag tre timer å lade opp batteriet igjen om du bruker adapteret som følger med.

Bose Soundlink Color
8
Meget bra
Anbefalt

Bose Soundlink Color

sitat"Bose SoundLink Colour er mye lyd i liten innpakning "

Fordeler

 • Krysse av
  Godt skrudd sammen
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Enkel i bruk
 • Krysse av
  Godt med volum i forhold til størrelse
 • Krysse av
  God lydkvalitet

Ting å tenke på

 • Bytt
  Blir litt mumlende på lavt volum