Tek.no

Test

Creative Live! Ultra

Jan Frode Haugseth
6 Juni 2005 14:53

Innledning


Creative Live! Ultra

Live! Ultra er navnet på Creatives siste webkamera. Kameraet er tilpasset bruk med flatskjermer, og overføringen er basert på USB 2.0. Generelt er det slik at kabelen og kvaliteten på bildene gjør at et webkamera egner seg dårlig til å lage lengre filmer. Det de fleste bruker et webkamera til, er nettprating eller chatting.

Creative har forsøkt å endre på dette ved å inkludere programvare som åpner opp for avansert kamerafunksjonalitet. For eksempel kan man med Live! Ultra ta et bilde pr 5. minutt (av f.eks. en blomst som åpner seg), og få en ferdig generert film ut fra bildene.

Dette var imidlertid funksjonalitet som man også fant på Creatives Live! Pro fra i fjor. Det som er nytt med Live! Ultra er dermed designet, og at Creative henvender seg til videotelefonbrukere ved å levere et monohodesett med mikrofon med kameraet.

Testmetodikk
Kameraet er satt opp på to ulike Windows XP-maskiner (en stasjonær og en bærbar), med medfølgende drivere. En del bilder og funksjoner er også testet med Logitech Pro 4000, for å få et sammenligningsgrunnlag fra et webkamera som tidligere ble regnet som meget bra i mellomklassen. Som før vil vi få besøk av Jim som skal hjelpe oss å teste kameraet.


Jim er testens fotomodell

Les også