Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Cooler Master Storm Sentinel Advance

Introduksjon

Cooler Master har nå hevet seg inn på markedet blant musepekere og musematter, et godt steg vekk fra kjøleløsningene de gjorde seg selv kjent ved. De kan tilsynelatende gjøre det godt helt fra starten, ut i fra spesifikasjonene virker pilotmusen som et spennende produkt.

Cooler Master Storm Sentinel Advance (puh!) er navnet. Dette er en spillmus som ikke er symmetrisk, den er spesielt ergonomisk tilpasset for enten høyre eller venstrehendte personer. Belysning i en rekke farger er på plass, sammen med en OLED-skjerm i toppen. Denne inneholder informasjon om oppløsningen musen kjører på, samt at du kan laste inn et eget bilde på omtrent 42 piksler.

Du trodde kanskje også at 3200 DPI var der grensen skulle gå for hvor sensitiv en mus skal være? Vel, du tok feil. Hva man egentlig skal med mer lurer vi litt på, men Cooler Master har klemt på plass hele 5600 DPI. Dette gjøres ved hjelp av to lasere, fremfor bare én. En av laserne tar seg av X-aksen, mens den andre konsentrer seg om Y-aksen. Dette betyr igjen at du har mulighet til å gi musen forskjellig sensitivitet i forhold til hvordan du beveger den.

Dette var nok til å vekke min interesse, la oss ta en nærmere kikk!

Takk til Cooler Master som sendte produktet til test.

Spesifikasjoner

  • Overføringsteknologi: Kabel
  • Ledningslengde: 1,85 meter
  • Grensesnitt: USB 2.0
  • Bevegelsesdeteksjonsteknologi: Lasersensor x2
  • Antall knapper: 8 (inkl. musehjul)
  • Bevegelsesoppløsning: 5600 DPI
  • USB-oppdateringsfrekvens: 500 Hz
  • For hånd: Høyre
  • Egenskaper: Følsomhetsjustering, profilvalg, internminne, belysning, OLED-skjerm, vektjustering

Musen blir levert i en ganske så normal innpakning bestående av både plast og papp. Esken er prydet med mye sprek markedsføring, men ingen direkte spesifikasjonsliste. Sett bort i fra musepekeren ligger det også ved en liten CD med programvare, samt en fiffig brakettløsning. Sistnevnte skal forhindre tyveri av musen ved at kabelen tvinnes ut og inn av kabinettet.

Musen er en "plug and play"-løsning. Koble den til, og du får tilgang til mer enn musens grunnleggende funksjoner. Siden enheten kommer med internminne og ferdigspesifiserte knapper kan du regulere følsomheten, farge og profil allerede før du legger inn noen form for programvare. Vi kommer tilbake til dette senere i testen.

Bruk, ergonomi og design

Storm Senitel Advance er definitivt en mus som fyller hånden godt, selv mine over snittet store hender. Knappene ligger godt plassert, inkludert rullehjulet. Vekten kan du regulere helt fra "tung" til "lett", uten at vi vil spesifisere nøyaktig hvor tungt "tung" er. Den gummilignende overflaten er meget behagelig, og den blir ikke klam når du begynner å småsvette litt. Det vi derimot opplever er at musen blir litt glatt å holde på når du er helt tørr i hendene – noe man ofte er.

Musens ergonomi kan omtales som god. Symmetriske musepekere passer sjeldent perfekt i hånden, fordi hånden din ikke er symmetrisk. Storm Senitel Advance passer kun til en av hendene dine, og der ligger den godt.

Rullehjulet er solide saker. Det er av den myke, men samtidig stive typen. Hele hjulet er konstruert av gummi som byr på mye friksjon mot fingeren. Hjulet sitter godt mot fingertuppen, og det dropper inn i gode hakk.

Vi vil si at Cooler Master har fått på plass godt med ekstra knapper, selv om enkelte trolig vil mene at det er leit uten knapper på høyresiden. På venstresiden finner vi to funksjonsknapper. Under rullehjulet ligger det en knapp som lar deg bytte mellom ferdigprogrammerte innstillinger (dette konfigureres i programvaren). De to siste funksjonsknappene på toppen av musen brukes til å justere følsomheten. Det er kjekt med slike knapper, da kan du regulere antallet DPI opp og ned mens du spiller.

Bak et lite lokk under musen finner vi fem små vekter på 4,5 gram hver. Med alle disse på plass opplever vi at musen har en god og fin vekt, men med alle fjernet blir den litt for lett. Dette er en smakssak, og med denne muligheten kan man selv velge det som passer en selv best. Glideflatene er brede og gode, og de glir godt over samtlige overflater.

Vi har testet musen på en rekke ulike overflater, bl.a. på en Corepad, Qpad, lakkert trebord, glass, teppegulv og stoff av mikrofiber. Foruten rent glass opplever vi ingen problemer med hvordan musen responderer i forhold til underlaget. Den gjør bevegelsene presis og ikke minst riktig.

Etter å ha testet musen i en rekke kontoroppgaver og generell bruk, fyrer vi i gang flere spill. Half Life, Counter Strike og Battlefield blir som alltid sjekket godt og lenge. Ekstra fint var det at denne musen spratt inn døren mer eller mindre samtidig som jeg fikk tak i Modern Warfare 2. Etter over snittet med spilling sammenlignet med andre musetester vi har kjørt, føler vi at vi sitter igjen med et trygt og riktig inntrykk av denne musepekeren. Cooler Master har definitivt satt sammen en knakende god enhet, som ligger godt i hånden og responderer riktig og konkret. Det eneste vi bemerker oss er at den tidvis har en litt glattoverflate, og da spesielt ved lillefingeren.

Programvare

Du må ikke installere programvaren som følger med, men vi ser ingen grunn til at du ikke skal gjøre det. Da vil du ha muligheten til å utnytte musen på en bedre måte, legge inn makroer, kontrollere overflødige funksjoner og ikke minst kontrollere de nyttige funksjonene. Putt CDen i din optiske enhet, og installasjonen er over på meget kort tid.

Hovedmenyen som møter oss virker ved første øyekast meget rotete, men tar du deg to minutter til å studere den skjønner du fort hvor du utfører det du har lyst til. Her kan du regulere den individuelle følsomheten på X- og Y-aksen. Selv om behovet for dette er begrenset, ser vi at det finnes muligheter, spesielt når de forskjellige innstillingene kan lagres i én av fire profiler. Hopper du inn i en stridsvogn eller et helikopter kan det fort være kjekt med større følsomhet den ene veien sammenlignet med den andre.

I programvaren har du også mulighet til å regulere hva de enkelte knappene skal gjøre og velge hvilke farger musen skal lyse med. Du kan også gi knappene forskjellige makroer, og legge til skript. Alt dette gjøres på en normal og enkel måte. Det er også her du kan legge inn et lite bilde som skal vises på musens OLED-skjerm, slik som en liten klanlogo.

Konklusjon

Cooler Master har definitivt satt sammen en god og fin musepeker. Storm Senitel Advance er et meget godt produkt, produsenten har gjort mye riktig med deres første bidrag i dette segmentet. Det er lite vi vil trekke ned på ved denne musen, men som alltid er det noe. Selv om pekeren ligger godt i hånden, kan den til tider bli litt glatt der den ligger.

Pekeren responderer akkurat slik man forventer, og det var spennende å dra i gang et helt nytt spill som Modern Warfare 2 samtidig som jeg fikk inn denne musen til test. Presisjonen er god, selv om 5600 DPI er direkte overkill på alle mulige måter. Vi liker også at den glir godt over de fleste kjente musematter og alternative overflater. De to laserne som sitter på innsiden gjør jobben sin.

Som nevnt kan vi kun trekke musen for å ha en litt glatt overflate. Det gummilignende stoffet er meget behagelig å ha i hånden, men uten svette hender føler man til tider at hånden "sklir". Et par små flekker med mykere gummi hadde ikke skadet.

Cooler Master Storm Senitel Advance vil koste deg rundt 500 kroner slik prisene er i dag. For en spillmus er ikke dette spesielt ille. Vi mener at prisen rettferdiggjør kvaliteten vi opplever, selv om dette ikke er den nye og "perfekte" spillmusen.

+ Meget god følsomhet
+ God presisjon
+ Ligger godt i hånden
+ Glir godt på de fleste underlag
+ Fin programvare med mange muligheter.


- Litt glatt overflate

Les også
Endelig kvitt musen
Les også
Roccat Arvo
Les også
Enermax Aurora Micro Wireless
Les også
Mionix Naos 5000
Les også
Roccat Kova
Les også
Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000
Les også
Microsoft Wireless Comfort Desktop 5000
Les også
Styrer det meste
Les også
Microsoft Sidewinder X3
Les også
Contour Rollermouse Free
Mer om
annonse