Tek.no

Test

Sapphire Radeon HD 5750

25 Nov 2009 15:00

Introduksjon

Etter at AMD med brask og bram lanserte deres 5-serie med skjermkort for litt over to måneder siden, er det ikke lenger mye tvil om at de nå er den ledende aktøren på skjermkortmarkedet. Før Nvidia har svart med sitt DirectX 11-kort, lanserte AMD til og med deres nye tokjerner.

Se gjerne også på våre tidligere tester av 5-serie kortene:

Før vi beveger oss over til ytelsesmonsteret Radeon HD 5970, et kort det vil komme test av, skal vi ta en titt på en mildere modell. I dag er det Radeon HD 5750 som står på testbenken vår, det billigste innpasset til 5-series egenskaper. Lurer du litt mer på nøyaktig hva disse egenskapene innebærer, anbefaler vi deg og ta en rask kikk i testen av Asus Radeon HD 5870. Der står noe av det hele raskt forklart.

HD 5750 vil ikke by på noen ekstrem ytelse, flere eldre kort vil prestere betydelig bedre. HD 5750 er derimot ikke beregnet for entusiastene, det er et budsjettkort. For under 1000-lappen får du derimot et billig innpass til både DirectX 11-verden samtidig som du får med deg Eyefinity-teknologien. Det er riktignok begrenset i hvilken grad du får utnyttet sistnevnte, men at teknologien ligger der er alltid en god ting.

Vi tar en nærmere kikk på AMDs budsjettkort i Shappire-forpakkning, bla om!

Takk til Sapphire som sendte kortet til test.

Les også