Tek.no

Test

Ikke Bare Bare Egil Band Band - Sanger Fra Bare Egil by - Det Noe Svakere Andrealbumet

27 Aug 2007 10:00

Siden sist album har Bare Egil fått med seg fullt band, og dermed endret promissene for seg selv totalt. Som trubadur med gitar og moro-tekster stilles det få krav til selve musikken, og fokuset ligger utelukkende på tekstinnholdet - det er over nå for Bare Egil Band.

Inntoget av støttebandet "Ikke Bare Bare Egil Band Band" gjør at musikken får betydning, og at lista heves når det gjelder samspillet mellom tekst og melodi. Og her feiler denne utgivelsen.

Multiskøyer

Før jeg tilkaller slakteren og lar øksen fullføre jobben bør Egil Hegerberg, aka "Bare Egil Band", få sin tilmålte dose skryt. Som bassist i Black Debbath, Hurra Torpedo, Gartnerlosjen, Thulsa Doom og Stjerten, bare for å nevne noen av de 31 Duplex-bandene han har figurert i, har Egil skaffet seg en unik posisjon innen norsk kultur sammen med resten av Duplex-vennene. Flere av disse har vært, og er, store suksesser.

Men på "Sanger fra bare egil by" tråkker Egil litt på tærne til nettopp ett av sine andre band: Black Debbath. Det er flere morsomme betraktninger av vår hverdag, som i "Grana er straight" og vårt særnorske forhold til grøt i "Sykelig opptatt av grøt". Men det fungerer aldri særlig bra.

Usammenhengende pisspreik

Fra første melodi, "Gulost i doss", aner man at dette aldri virkelig vil ta av. Det blir for langt mellom de tekstlige vittighetene, og melodien er simpel og veldig lite ambisiøs samt at den kommer i veien for det som burde vært fokuset.

Enkelte låter skiller seg ut som svært dårlige - så dårlige at fingrene famler rett mot "neste"-knappen. "Streik" og "Referat fra siste generalforsamling i borettslaget der jeg bor" er flaue opptredener som gjør vondt i hele kroppen. Men det meste av platen er et sammensurium av musikkarter og usammenhengende tekster. Omtrent ingen av låtene har en rød tråd gjennom, og platen sett under ett mangler også denne tråden.

Men det er noe som fungerer her, akkurat nok til å berge plata fra å ikke falle i søpla, og det er primært "Politimester Egil", "Grana er straight" og "Psykopat-Egil-suiten". Akkurat hvor, hvem og når skiva skal falle til sin rett er ikke godt å si. Den vil ikke fungere på vorspiel - slik man gjerne kunne tro, den passer seg enda dårligere foran peisen en kald høstkveld og bare glem å sette den på som taffelmusikk når du har middagsgjester.

Det er verdt å notere at med på kjøpet får man en fullstappet DVD med "Rapport fra Bare Egil by" hvor innbyggerne i byen forteller sine tanker om alt fra drømmer, kjærlighet, død og andre teamer. DVD er nesten mer interessant enn selve musikken, men selv den egner seg i små doser, og ikke til repetisjon.

Konklusjon

Det finnes kanskje noen grunner til å kjøpe "Sanger fra bare egil by", men det er nok heller tvilsomt. Bare Egil egner seg best live, og helst med gammelt materiale. Det må gjerne gå 11 nye år før et nytt album kommer, for dette var stusselige saker. Nå skal albumet gjemmes bort på den mest unåelige plassen i CD-hylla. Anmelder-Egil over og ut.

annonse